Kan en 12 åring ha Snapchat?

10.01.2024, 12:41 65

Ja, en 12-åring kan ha Snapchat, men det krever samtykke fra foreldrene. Tjenester som Snapchat har en aldersgrense på 13 år på grunn av lovverket som begrenser innsamling og lagring av personlig informasjon om barn under 13 år. Likevel kan barn under 13 år opprette en profil på sosiale medier som foreldrene tillater det, men ikke alle sosiale medier har en løsning for foreldrekontroll.

Hvis tjenesten oppdager at du er under 13 år uten samtykke fra foreldrene dine, kan du bli sperret ute fra tjenesten.

Det er viktig å merke seg at noen apper og tjenester kan ha anbefalte aldersgrenser som skiller seg fra den offisielle aldersgrensen på 13 år. Disse anbefalingene indikerer hvilke aldersgrupper appen er egnet for, men det er alltid lurt å diskutere bruken av apper med foreldrene dine.

Snapchat er en av de mest populære sosiale mediene blant barn og unge, med en stor andel brukere mellom ni og 18 år. Plattformen lar brukerne sende "snaps" til spesifikke mottakere eller grupper, og man kan også dele "stories" som er en samling av bilder eller videoer. Tekst i chat forsvinner vanligvis når man forlater chatten, med mindre man velger å lagre den. Bilder og videoer kan også forsvinne hos mottakeren etter en stund. Det er viktig å være oppmerksom på at mottakeren kan ta skjermbilde av innholdet eller dele det videre til andre.

Snapchat kan lastes ned og brukes gratis, men det finnes også betalte abonnementer. For å opprette en konto må man oppgi fullt navn og fødselsdato. Snapchat har også implementert foreldreinnstillinger som lar foreldre koble sin Snapchat-konto til tenåringens konto for å få visse kontrollmuligheter. Foreldre kan bruke disse innstillingene til å kontrollere og overvåke aktiviteten til tenåringen, men de kan ikke opprette eller styre tenåringens konto.

Dersom foreldre ønsker å sette opp foreldreinnstillinger på Snapchat, må både forelderen og barnet ha en Snapchat-bruker. På forelderens bruker går man inn i innstillinger og finner "familiesenteret" under "personvernkontroller". Her kan man legge til barnets bruker og sende en invitasjon.

Har du et spørsmål? Spør oss!

Folk spør også

Hva er forskjellen på HD og 4K?

lagt til på 12.01.2024, 21:00

Hvem regnes som Norges mest kjente kunstner?

lagt til på 10.01.2024, 12:42

Når kommer BMW i7 til Norge?

lagt til på 10.02.2024, 12:33

Hva brenner man i en bålpanne?

lagt til på 13.02.2024, 05:11

Has Bing usage increased after ChatGPT?

lagt til på 11.01.2024, 09:28