AMD har lansert to nye budsjettkort

25

Les om de nye budsjettkortene RX 460 og RX 470 fra AMD som gir bedre grafikkopplevelser uten å tømme lommeboken.

Radeon RX 460 og RX 470 er nå tilgjengelige i butikkene etter lanseringen fra AMD.

Denne sommeren har vært en fest for alle grafikkentusiaster. Lanseringen av Nvidias Pascal-arkitektur og AMDs Polaris-arkitektur har gitt oss betydelig bedre grafikk i spillene våre. Mens fokuset har vært på entusiastkortene og mellomklassen, er det nå på tide å rette oppmerksomheten mot dem som foretrekker budsjettkort.

AMD har nylig lansert sine to budsjettkort, RX 460 og RX 470, som først ble annonsert under årets E3-messe i juni.

Test: Gigabyte RTX 3050 Gaming OC - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Radeon RX 470: Grafikkraft til en rimelig pris

Radeon RX 470 er det kraftigste av de to nye grafikkortene. Det er basert på Polaris 10-arkitekturen, som også RX 480 er bygget på. RX 470 er rettet mot spillere som ønsker å oppleve god grafikk i Full HD-oppløsning uten å tømme lommeboken. Ifølge AMD kan RX 470 levere "over 60 FPS med ultrahøye innstillinger i de nyeste spillene". Kortet leveres i to versjoner, en med fire gigabyte og en med åtte gigabyte minne. Prisene for RX 470 med fire gigabyte minne ligger for øyeblikket rundt 2100 kroner ifølge Prisguide.no (kommersiell partner). Hvis du trenger åtte gigabyte minne, for eksempel til flerskjermoppsett, finnes modellene med åtte gigabyte minne tilgjengelig fra 2400 kroner og oppover.

Overgangen fra 28- til 14-nanometer prosessorteknologi har bidratt til RX 470s høyere ytelse per watt sammenlignet med tidligere kort. I tillegg har AMD implementert flere teknologier for å forbedre effektiviteten ytterligere. Ifølge AMDs egne undersøkelser har RX 470 opptil 2,8 ganger høyere effektivitet sammenlignet med R9 270X. Kortet har en strømforbruk på omtrent 120 watt under typisk belastning.

Hvor bra er AMDs nye skjermkort? - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Radeon RX 460: Budsjettvennlig med fokus på esports

RX 460 er basert på Polaris 11 og er rettet mot populære esport-spill og MOBA-sjangeren spesielt. Spill som Dota 2, Counter-Strike og Overwatch kan nytes med god bildefrekvens og flyt. Selv om kortet er egnet for disse spillene, bør man ikke forvente høy grafisk detaljrikdom dersom man ønsker å opprettholde en bildefrekvens på 60 FPS.

Dette grafikkortet er spesielt egnet for de som er nye innen PC-spilling og passer inn i ethvert budsjett. En fordel med RX 460 er at det er svært kompakt og ikke krever ekstra strømtilførsel, da det får all nødvendig strøm fra PCIe-sporet.

Det finnes to versjoner av RX 460, en med to gigabyte og en med fire gigabyte minne. Prisene for RX 460 med to gigabyte minne starter på rundt 1300 kroner ifølge Prisguide.no (kommersiell partner), mens modellen med fire gigabyte minne koster ca. 200 kroner mer. For typiske esports-spill vil 2 gigabyte være tilstrekkelig.

Oppsummering

AMD har virkelig satset på budsjettkortsegmentet med lanseringen av RX 460 og RX 470. Disse kortene gir spillere med begrenset budsjett muligheten til å oppleve bedre grafikk uten å måtte investere store summer. RX 470 er det kraftigste av de to kortene og retter seg mot spillere som ønsker å spille i Full HD-oppløsning med høy bildefrekvens. RX 460 er mer budsjettvennlig og spesielt egnet for populære esport-spill og MOBA-sjangeren.

Med introduksjonen av disse to budsjettgrafikkortene har AMD virkelig satt standarden for prisytelsesforholdet på markedet. Entusiaster og nye PC-spillere kan nå glede seg over bedre grafikkopplevelser uten å måtte tømme lommeboken fullstendig.

Hvor bra er AMDs nye skjermkort? - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Videoer

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

SpaceX Starship and FAA milestone achieved. Space Suit Award, Capstone, SLS and JWST

New 2024 Triumph Bajaj 400 and Royal Enfield 450

Motorcycle Live and Eicma - What Is New For 2024?

PRIMETIME - Watchmaking in the News - Geneva Watch Days and 10th Anniversary Special

Homey Keynote — Easy. Fun. Everyone.

Peek Under the Hood: Demystifying Windows 10/11 & Server Architecture

A CCS Adapter For Model Y And Model 3 & Cybertruck With Side Mirrors