Audi viser elektrisk stasjonsvogn med 700 km rekkevidde

123

Audi har nylig presentert sin neste konseptmodell, Audi A6 Avant, som er en elektrisk stasjonsvogn med imponerende 700 km rekkevidde. Denne modellen følger fjorårets A6 Sportback, og det ser ut til at de deler mange av de samme spesifikasjonene. Les mer om denne produksjonsorienterte konseptbilen og dens imponerende batterikapasitet og kraftige ytelse.

Audi har nylig presentert sin neste konseptmodell, Audi A6 Avant, som er en elektrisk stasjonsvogn med imponerende 700 km rekkevidde. Denne modellen følger fjorårets A6 Sportback, og det ser ut til at de deler mange av de samme spesifikasjonene.

Audi viser A6 e-tron-konsept - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Produksjonsorientert konsept

Audi beskriver A6 Avant-konseptet som "produksjonsorientert", noe som tyder på at det ikke vil være store endringer som må gjøres før den eventuelt blir satt i produksjon.

Denne konseptbilen er 4,96 meter lang, 1,96 meter bred og 1,44 meter høy, og havner dermed i samme segment som Porsches Taycan Cross Turismo i luksusklassen. Stasjonsvogner er ikke vanlige blant elbiler, da de fleste produsenter har fokusert på SUV-er i ulike størrelser. Men med A6 Avant viser Audi at de satser på stasjonsvogn-segmentet innenfor elbiler.

Audi viser A6 e-tron-konsept - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Bygd på PPE-plattformen

A6 Avant er bygget på den såkalte PPE-plattformen (Premium Platform Electric), som Audi deler med Porsche. Dette er faktisk Audis fjerde elbilplattform. Den opprinnelige e-tron-modellen ble bygget på en ombygd fossilplattform, e-tron GT ble bygget på Porsches J1-plattform, og Q4 e-tron ble bygget på Volkswagens MEB-plattform.

PPE-plattformen er "pilarene" som bilen bygges på, med standardiserte deler og spesifikasjoner som gjør det mulig å bygge videre på dem. Dette reduserer utviklingskostnadene, da man ikke trenger å designe hver bil fra grunnen av. Audi sier at PPE-plattformen kan brukes til både lav- og høybygde biler med ulike akselavstander, og den kan også brukes i forskjellige størrelser og segmenter.

Imponerende batterikapasitet og ladehastighet

A6 Avant-konseptbilen har et batteri med rundt 100 kilowattimer, og i den mest utholdende utgaven kan den oppnå en rekkevidde på opptil 700 kilometer. Den bruker den samme 800 volts-teknologien som Audi e-tron GT og Porsche Taycan, og kan lade med inntil 270 kilowatt effekt. Med bare 10 minutters lading kan den oppnå opptil 300 kilometer rekkevidde, og 25 minutters lading er nok til å lade batteriet fra 5 til 80 prosent.

Audi viser sprek helelektrisk stasjonsvogn
Bildekilde: bil24.no

Kraftig ytelse og adaptiv luftdemping

A6 Avant kommer i forskjellige utgaver, inkludert innstegsmodeller med bakhjulsdrift som kan akselerere fra 0 til 100 km/t på under syv sekunder. Den sprekeste utgaven har firehjulsdrift og kan akselerere på under fire sekunder. Denne utgaven leverer 350 kilowatt (476 hestekrefter) og 800 Nm moment. Bilen har også adaptiv luftdemping og LED Matrix-lys som kan styres individuelt.

Avduket elektrisk stasjonsvogn - Audi viser elektriske A6 Avant e-tron
Bildekilde: www.elbil24.no

Forventet lansering og konkurranse

Lanseringen av A6 Avant er planlagt for 2024, og Audis produktsjef Bent Martinsen i Norge bekrefter at bilen vil ha en hengervekt på over to tonn. Dette gjør den til en attraktiv valg for campingentusiaster og bilkjøpere som trenger god lasteevne.

Flere bilmerker, inkludert Volkswagen og Skoda, har også planer om å lansere elektriske stasjonsvogner i nær fremtid. VWs elektriske Passat-utgave, ID.7, forventes å komme senere enn A6 Avant e-tron. Kinesiske MG har allerede lansert sin MG5 Electric, men denne modellen skiller seg fra Audi A6 Avant e-tron både når det gjelder pris og rekkevidde.

Fremtiden for stasjonsvogner

Stasjonsvogner har vært under press som en karosseriklasse, spesielt med økende popularitet av SUV-er. Registreringene av stasjonsvogner har sunket betydelig de siste årene. Men med Audi A6 Avant e-tron og andre kommende elektriske stasjonsvogner kan dette segmentet få nytt liv og tiltrekke seg bilkjøpere som trenger både plass og bærekraftige transportalternativer.

Med A6 Avant e-tron viser Audi at de fortsetter å satse på stasjonsvogner, selv i elektrisk form, og gir et håndfast blikk på fremtidige produksjonsmodeller som vil benytte seg av PPE-plattformen. Denne elektriske stasjonsvognen kombinerer imponerende batterikapasitet, lang rekkevidde og kraftig ytelse, og kan være et spennende alternativ for de som ønsker en luksuriøs og praktisk elbil.

Audi klar med sin første elektriske stasjonsvogn
Bildekilde: www.motor.no

Folk spør også

Hvor langt går en Audi e-Tron?

Avansert celleteknologi og optimert cellekjemi med ny batteristyring gjr at energitettheten i de nye e-tron-modellene har kt med omtrent 20 %. Det gjr at rekkevidden med det strste batteriet er opp til ca. 582 km / Sportback opp til ca. 600 km.

Fullstendig svar på www.audi.no


Hvor langt går Audi Q4 e-Tron?

Batterikapasitet og rekkevidde Den har et batteri p 82 (77 kWt netto) som gir hele 511 kilometer rekkevidde. Begge firehjulstrekkerne leveres med samme batteripakke p 82 kWt brutto (77 kWt netto), noe som gir 482 og 483 kilometer rekkevidde.

Fullstendig svar på elbil.no


Hvor lang rekkevidde har Audi e-Tron 55?

Av disse er 64,7 tilgjengelige til kjring, som resulterer i en WLTP-rekkevidde p 336 kilometer (fra Audis egne data, ajour 15. januar 2020).

Fullstendig svar på elbil.no


Hvor langt går Audi e-Tron 60?

Toppfart: 210 km/t. Oppgitt forbruk: 26,6 kWt / 100 km. Oppgitt rekkevidde: 367 km.