Canons nye speilløse kamera tar endelig 4K-video

94

Opplev Canons nye speilløse kamera, EOS M50, som tar endelig 4K-videoopptak. Med imponerende bildekvalitet og avanserte funksjoner, er dette det perfekte valget for entusiaster og videomakere.

Canons nye speilløse kamera, EOS M50, har endelig støtte for 4K-video. Dette er en etterlengtet oppgradering fra fjorårets EOS M5, som kun kunne ta opp Full HD-video. Med M50 kan brukerne nå ta opp video i imponerende 3840x2160-oppløsning med 24 bilder i sekundet. Alternativt kan man velge 1080p-oppløsning med 60 bilder i sekundet eller 720p-oppløsning med opptil 120 bilder i sekundet.

Canon med nytt toppkamera før OL - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Bildekvalitet og funksjoner

M50 har en APS-C-bildebrikke med en oppløsning på 24,1 megapiksler og den nye bildeprosessoren DIGIC 8. Dette gir brukerne muligheten til å ta bilder med imponerende detaljrikdom og fargegjengivelse. Kameraet er også utstyrt med en elektronisk OLED-søker og en vendbar 3-tommers touchskjerm, som gjør det enkelt å komponere bilder og navigere gjennom menyer.

En spennende ny funksjon på M50 er touch-og-dra-autofokus, som gjør det mulig å velge fokuspunkt ved å berøre skjermen. Kameraet har også en rask og presis autofokus, med opptil 143 autofokuspunkter. Det er verdt å merke seg at ikke alle objektiver vil kunne utnytte alle fokuspunktene, men med Canons raske Dual Pixel-variant vil brukerne likevel få en god autofokusopplevelse.

Canon utvider utvalget | Digital-foto.no
Bildekilde: digital-foto.no

Autofokus og bildestabilisering

Autofokusen på M50 er imidlertid kontrastbasert når det gjelder 4K-videoopptak. Dette betyr at den ikke benytter Dual Pixel-teknologien, som gir rask og presis autofokus under vanlig bruk. For å oppnå optimal autofokus i 4K-video, anbefales det å bruke objektiver som støtter kontrastbasert autofokus.

Når det gjelder bildestabilisering, stoler M50 på stabilisering i objektivet og digital bildestabilisering. Kameraet har ikke innebygget optisk stabilisering i kamerahuset. Dette betyr at det er viktig å velge objektiver med bildestabilisering for å oppnå stabile videoer og skarpe bilder.

Se også

Pris og tilgjengelighet

En av de mest spennende aspektene ved M50 er prisen. Kameraet selges for 6970 kroner inkludert et EF-M 15-45 mm-objektiv med innebygd bildestabilisering. Dette er betydelig billigere enn M5, som har en startpris på 9290 kroner uten objektiv. Levering av M50 er estimert til 27. mars, ifølge Canons norske nettsider.

Canon er klare med tre nye Canon EOS-modeller | Digital-foto.no
Bildekilde: digital-foto.no

Konklusjon

Med lanseringen av EOS M50 tar Canon endelig speilløse kameraer på alvor og leverer et kraftig verktøy for entusiaster og videomakere. Denne nye modellen kombinerer imponerende 4K-videoopptak med en solid bildesensor og avanserte autofokusfunksjoner. Til en fornuftig pris er M50 et attraktivt alternativ for de som ønsker høykvalitetsvideo og bilder uten å tømme lommeboken.

Canon har avduket det nye speilløse fullformatkameraet EOS R | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Folk spør også

Hva er fordelen med speilreflekskamera?

Den strste fordelen med speilreflekskameraer er den optiske skeren. Den gjr at du ser motivet med dine egne yne nr du holder kameraet mot yet. Dette gjr det lettere finne den riktige eksponeringen – ikke minst i svakt lys, ettersom bildet er rent og flimrer ikke.


Hva er et speilløst kamera?

Speillse kamera, eller speillse systemkamer, er kamera hvor du kan bytte linser eller objektiver. Forskjellen p speilrefleks og speillst er rett og slett at speilet mangler. Det vil si at nr du ser inn i skeren p et speillst kamera ser du inn i en liten skjerm i stedet for gjennom optikken via speil.

Fullstendig svar på www.stavangerfoto.no