LVMH er verdens 10. største selskap

91

LVMH har nå en markedsverdi som nærmer seg 500 milliarder dollar og er blant verdens 10 største selskaper. Les om suksessen til det franske holdingselskapet LVMH og dets sterke kvartalstall.

Luksus-giganten LVMH er verdens 10. største selskap

LVMH tjener rått på luksusvarer. Nå nærmer markedsverdien seg 500 milliarder dollar og selskapet er blant verdens 10. største.

Det franske holdingselskapet LVMH, som blant annet står bak merkevarene Moët Hennessy, Louis Vuitton, Dior og Marc Jacobs, har i dag seilt opp som et av verdens 10. største selskaper målt etter markedsverdi. Det melder Bloomberg.

Det skjer etter at LVMH publiserte sterke kvartalstall torsdag. I første kvartal økte selskapets salg av mote og lærprodukter, med 18 prosent. Dobbelt så mye som analytikere ventet på forhånd.

LVMH, som er notert på Paris-børsen, steg 5,6 prosent etter torsdagens tallslipp. Dermed nærmer selskapet seg en markedsverdi på 500 milliarder dollar.

– Dette illustrerer fremveksten av velstående mennesker over hele verden, av et polarisert samfunn. Luksussektoren opplever derfor sterk vekst, sier Gilles Guibout, leder for europeiske aksjestrategier i AXA Investment Managers, til Bloomberg.

Teknologi på topp: Verdens mest verdifulle selskaper i dagens marked
Bildekilde: www.top5credits.com

Eneste europeiske selskap på listen

Listen over verdens 10 mest verdifulle selskaper er preget av amerikanske selskaper. Helt øverst troner tek-gigantene Apple og Microsoft helt øverst, etterfulgt av Saudi Arabias oljeselskap.

LVMH og Saudi Arabian Oil er de eneste selskapene som ikke er amerikanske.

Dersom LVMH når en markedsverdi på 500 milliarder dollar, vil det blir det første europeiske selskapet som har nådd den milepælen, skriver Bloomberg.

Stor vekst i Kina

LVMHs sterke kvartalstall er drevet av stor vekst i Kina. Salg av mote og lærprodukter økte med tosifret prosent, uttalte finansdirektør i LVMH, Jean-Jacques Guiony, ifølge Bloomberg.

Han sa videre at LVMH er «ekstremt optimistisk» for Kina i 2023.

LVMH sa at etterspørselen vokste i hver region i løpet av årets første tre måneder.

Verdens mest verdifulle selskap: Google-eieren tar innpå Apple – E24
Bildekilde: e24.no

Apple topper listen over verdens mest verdifulle merkevarer

Apple beholder tittelen som verdens mest verdifulle merkevare i Kantar BrandZs årlige rangering.

For andre år på rad er Apple kåret til verdens mest verdifulle merkevare, i Kantars rapport BrandZ: Verdens mest verdifulle merkevarer 2023. Den nye rangeringen viser at den totale verdien av verdens 100 mest verdifulle merkevarer er på 6900 milliarder dollar for 2023. Til tross for 20% nedgang i den overordnede indeksen fra 2022, har merkene på Kantar BrandZ topp 100-listen beholdt sin langsiktige vekstkurve, med en vekst på 47%, sammenlignet med nivået før COVID (2019).

Med en verdivurdering av merkevaren Apple på 880 milliarder dollar har de vist seg å være motstandsdyktig i møte med en krevende markedssituasjon. De har klart å rettferdiggjøre en premiumpris, som tas positivt imot i markedet. Med dette beviser de at merkevarer som er Meningsfulle, Annerledes og Mentalt tilgjengelig for forbrukeren, står bedre rustet mot økonomisk uro og nedgangstider. Google og Microsoft tar henholdsvis andre- og tredjeplassen på listen, nok en gang er altså teknologiselskaper dominerende blant merkevarevarene som er høyest verdsatt.

Kina på vei opp

Kinesiske selskaper er i full fart på vei opp på listen, der flere har sneket seg inn i top-10 kåringen.

Internettselskapet Tencent er ifølge Kantar verdens femte mest verdifulle selskap, og prises til 241 milliarder dollar. Videre finner vi nettgiganten Alibaba på syvende plass. Andre kinesiske selskaper som Pinduoduo og Meituan har også doblet markedsverdien.

– Kinesiske selskaper utvikler seg sakte og stødig, der flere selskaper utvikler egen teknologi og viser evnen til å tilpasse seg de store trendene i Kina og det globale markedet, sier Graham Staplehurst, strategidirektør i Kantar.

Verdens mest verdifulle varemerke - Dataporten.net
Bildekilde: www.dataporten.net

Europeiske selskaper ligger lenger ned

Europeiske selskaper kan ikke vise til samme resultater som USA og Kina.

Moteselskapet Louis Vuitton er Europas mest verdifulle selskap, med en 21. plass på listen. Videre finner vi tyske SAP på en 26. plass. Det eneste britiske selskapet på listen er telekom-selskapet Vodafone på 60. plass.

Med en markedsverdi omkring 58.4 milliarder dollar (desember 2021) er selskapet Norges desidert mest verdifulle, og det er blant verdens 500 største selskaper uavhengig av bransje. Per 1. desember 2021 ble Equinor rangert som nr. 246 i Forbes Global 500, en oversikt over verdens største børsnoterte selskaper. Selskapet har hovedkontor i Stavanger, og et kontor på Fornebu der det også foregår konsernaktiviteter, inkl. ledelse av internasjonale operasjoner.

BrandZ 2021: Verdens mest verdifulle merkevarer
Bildekilde: kantar.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Med en markedsverdi omkring 58.4 milliarder dollar (desember 2021) er selskapet Norges desidert mest verdifulle, og det er blant verdens 500 største selskaper uavhengig av bransje. Per 1. desember 2021 ble Equinor rangert som nr. 246 i Forbes Global 500, en oversikt over verdens største børsnoterte selskaper. Selskapet har hovedkontor i Stavanger, og et kontor på Fornebu der det også foregår konsernaktiviteter, inkl. ledelse av internasjonale operasjoner.

Folk spør også

Hva er verdens mest verdifulle selskap?

For andre r p rad er Apple kret til verdens mest verdifulle merkevare, i Kantars rapport BrandZ: Verdens mest verdifulle merkevarer 2023. Den nye rangeringen viser at den totale verdien av verdens 100 mest verdifulle merkevarer er p 6900 milliarder dollar for 2023.

Fullstendig svar på kantar.no


Hva er det mest verdifulle selskapet i Europa?

Det danske legemiddelselskapet Novo Nordisk er blitt Europas strste selskap med en markedsverdi p 4593 milliarder kroner – og har dermed passert den franske luksusgiganten LVMH som Europas mest verdifulle selskap.

Fullstendig svar på www.dn.no


Hvilke selskap tjener mest?

Verdens mest lnnsomme selskaper, rangert etter profitt: Exxon Mobil: 278 mrd. NOK.Apple: 260 mrd. NOK.Gazprom: 235 mrd. NOK.Industrial amp; Commercial Bank of China: 234 mrd. NOK.China Construction Bank: 190 mrd. NOK.Volkswagen: 173 mrd. NOK.Shell: 165 mrd. NOK.Chevron: 163 mrd. NOK.

Fullstendig svar på e24.no


Hva er det største firma i verden?

Walmart er fortsatt verdens strste selskap De 500 sysselsetter 69,9 millioner personer – og kommer fra 32 land.

Fullstendig svar på www.kapital.no


Videoer

Charles Ponzi The Documentary

Abandoned 1700s Fairy Tale Castle ~ Owner Died in a Car Crash!

LEGIONES ASTARTES - The Emperor's Angels | Warhammer 40k Lore

Abandoned 17th Century Hogwarts Castle ~ Everything Left Behind!

What's Philosophy?

Keeping the Heart | John Flavel | Christian Audiobook

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

Richard Dolan: The Wilson Memos & Bob Lazar