Dette kan du gjøre med iPhonen din i dag

104

Oppdater din iPhone med iOS 17 for å få tilgang til nye funksjoner og oppdateringer. Les videre for å lære om kommunikasjonsoppdateringer, utvidet Emoji-funksjonalitet, AirDrop-forbedringer og mye mer.

I dag er det 18. desember 2023, og med den nye iOS 17-oppdateringen har iPhone-brukere tilgang til flere spennende funksjoner og oppdateringer. Denne versjonen av iOS introduserer oppdateringer for Telefon, Meldinger og FaceTime, samt forbedrede tastaturfunksjoner, widgeter, Safari, Musikk, AirPlay og mye mer.

Har endra lyden
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

Oppdateringer for Kommunikasjon

iOS 17 gir deg nye måter å uttrykke deg på når du kommuniserer med andre. En spennende funksjon er "kontaktpostere", som lar deg redigere hva som skal vises hos andre når du ringer dem. Dette gir deg muligheten til å tilpasse opplevelsen og gi mer personlige kontaktopplysninger.

En annen ny funksjon er sanntids transkripsjoner for telefonsvarer- og talebeskjeder. Nå kan du få transkripsjoner rett på skjermen når noen ringer deg og legger igjen en beskjed. Dette gjør det enklere å lese og forstå innholdet i meldingene dine.

FaceTime får også en ny "svarerfunksjon" som lar deg legge igjen videoer når noen ikke svarer samt muligheten til å bruke FaceTime med Apple TV, slik at du kan se og kommunisere med andre på en større skjerm.

Bruk varslinger på iPhone eller iPad - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Utvidet Emoji-funksjonalitet

iOS 17 introduserer også nye muligheter med emojis. Nå kan du bruke alle emoji som klistremerker i meldinger og gruppechatter. Du kan til og med lage animerte klistremerker fra "Live Photos". Denne funksjonaliteten er også tilgjengelig for tredjepartsapper, noe som gir deg enda flere kreative muligheter for å uttrykke deg selv.

Oppdateringer for AirDrop

Med iOS 17 blir det enda enklere å dele og koble til andre i nærheten med AirDrop. Du kan nå "tappe" to iPhoner eller en iPhone og en Apple Watch mot hverandre for å utveksle telefonnumre og annen kontaktinformasjon. Denne metoden kan også brukes for å aktivere SharePlay, som lar deg dele det du ser på med en venn eller bekjent.

En annen forbedring er muligheten til å fullføre AirDrop-overføringer over internett hvis du beveger deg utenfor AirDrop-rekkevidde før overføringen er fullført. Dette sikrer at du ikke mister data når du er på farten.

iOS 17: iPhonen ble nettopp mye bedre | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Andre Oppdateringer

iOS 17 inneholder også oppdateringer for widgeter, Safari, Musikk og AirPlay. Du kan dra nytte av forbedret widget-funksjonalitet for å få rask tilgang til viktig informasjon og kontroller. Safari har fått ytelsesforbedringer og nye funksjoner for en enda bedre nettleseropplevelse.

Med AirPlay kan du nå strømme innhold direkte fra enheten din til utvalgte hoteller ved hjelp av en QR-kode. I tillegg vil det være mulig for passasjerer i bilen å bruke AirPlay for å dele innhold med andre i kjøretøyet.

Bruk varslinger på iPhone eller iPad - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Sikkerhet og Oppdateringer

Det er alltid viktig å holde enheten din oppdatert med de nyeste sikkerhetsoppdateringene. For mer informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du besøke Apple sin offisielle supportside.

Med iOS 17 har Apple introdusert en rekke nye og spennende funksjoner for iPhone-brukere. Fra oppdateringer for kommunikasjon til forbedret Emoji-funksjonalitet og AirDrop-oppdateringer, er det mange måter å utnytte potensialet i iPhonen din. Sørg for å oppdatere enheten din og dra nytte av alle disse fantastiske funksjonene i dag!

Disclaimer: Dette artikkelen er kun ment som informasjon og inneholder ikke personlige anbefalinger eller råd. Funksjonaliteten og tilgjengeligheten av iOS 17-funksjoner kan variere avhengig av iPhone-modell og region.

Se også

Hva vil Wiki fortelle oss?

Talegjenkjenning er en gren innen taleteknologi som gjør det mulig at mennesket kan snakke direkte til en maskin. Maskinen kan snakke til mennesket ved hjelp av talesyntese, det vil si kunstig tale. For å kunne diktere fri tekst til en datamaskin kreves det et såkalt dikteringssystem (tale til tekst). Talegjenkjenning må ikke forveksles med stemmegjenkjenning som er en biometrisk prosess for å kunne identifisere et menneske ved hjelp av sin stemme.

Ulike systemer

Talegjenkjenning kan grovt deles inn i to typer:

Typisk for den personuavhengige talegjenkjenningen er at systemet ikke behøver noen adapsjon til personen, det vil si Det kreves ingen opptrening av systemet. Personavhengig talegjenkjenning derimot krever innlesing av brukerens tale gjennom en viss mengde tekst. På denne måten lages en brukerspesifikk profil, og andre kan ikke bruke systemet uten å selv gå gjennom denne trainingen. Ordforrådet derimot kan bli betydelig større på denne typen talegjenkjenning. Dragon Naturally Speaking versjon 11 har et ordforråd på flere 100.000 ord, og at opptrening i denne versjonen ikke er absolutt nødvendig lenger, men en stor fordel.

Ytelse

Ytelsen innen talegjenkjenning måles i forhold til nøyaktigheten og hastigheten i gjenkjennelsen. Nøyaktigheten måles ofte i «ordfeilraten» (WER eng. word error rate), og hastigheten måles tiden som går mellom innlesing av en gitt tekstmengde til den er ferdigskrevet i datamaskinen, eller til en kommando er utført.

Talegjenkjenning for personer med funksjonsnedsettelser

Personer som har problemer med å bruke vanlig tastatur og mus kan bruke talegjenkjenning, for å kunne styre datamaskinen og diktere tekst ved hjelp av tale. En åpenbar målgruppe som kan ha behov for talegjenkjenning er personer med ulike former for muskelsykdommer, senebetennelse og andre lidelser i hender og armer. Andre grupper er dyslektikere med alvorlige skrivevansker og synshemmede.

En annen anvendelse til talegjenkjenning er teksting av direktesendinger på TV, hvor en person sitter i «bakrommet» med talegjenkjenning, og gjentar alt som blir sagt. Dette gjøres blant annet av BBC i England under begrepet «respeaking».

Folk spør også

Hvilke Iphoner får iOS 17?

iOS 17 er kompatibel med disse enhetene. iPhone 15.iPhone 15 Plus.iPhone 15 Pro.iPhone 15 Pro Max.iPhone 14.iPhone 14 Plus.iPhone 14 Pro.iPhone 14 Pro Max.

Fullstendig svar på www.apple.com


Kommer det ny iPhone i 2023?

S et godt forslag er at iPhone 15 blir lansert den 5. september 2023 – eller rett rundt den datoen. Apples telefoner kommer vanligvis til salg i butikkene ca. 10 dager etter at de er blitt presentert.


Hvilke Iphones kan ikke oppdateres?

Det er ikke helt vanlig at Apple oppdaterer s gamle enheter som iPhone 5S eller iPhone 6. Det er flere r siden de fikk nye funksjoner, og de kan alts ikke oppdateres til iOS 13 eller nyere.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hva kan man gjøre med iOS 16?

Med iOS 16 kommer den strste oppdateringen noensinne av lst skjerm, muligheten til redigere og samarbeide i Meldinger, nye verkty i Mail og flere mter bruke bilder og video p med Tekst i objektivet og den visuelle skefunksjonen. iOS 16 er tilgjengelig som en gratis oppdatering i dag.

Fullstendig svar på www.apple.com