Elkjøp nektet kunde «prismatch» på lik iPhone

Flere butikker tilbyr prisgarantier for å sikre kundelojalitet. En Elkjøp-kunde opplevde at de nektet å matche prisen på en iPhone til tross for identiske produkter. Les om feilinformasjonen og Elkjøps ønske om forbedring.

Prismatch hos Elkjøp

Flere butikker tilbyr ulike former for prisgarantier for å sikre at kundene handler hos dem, selv om de ikke har den laveste prisen i utgangspunktet. Hos Elkjøp har de noe de kaller "Prismatch", hvor de altså matcher prisen til norske konkurrenter, skulle du finne et produkt til en lavere pris et annet sted.

I en nylig hendelse opplevde Tek-leseren Truls-Are Halbostad at Elkjøp nektet å matche prisen på et produkt han ønsket å kjøpe. Han hadde funnet det samme produktet hos både Elkjøp og Netonnet, til en betydelig lavere pris hos sistnevnte. Han tok derfor kontakt med kundeservice for å benytte seg av Prismatch-tilbudet, men fikk beskjed om at produktene var forskjellige.

iPhone 14 – 5G smarttelefon 256GB Midnatt - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Det samme produktet

Halbostad oppdaget imidlertid at under klistremerket på produktet var det samme produkt-ID. Han kjøpte begge produktene og fant ut at produkteskene var identiske, bortsett fra et klistremerke med en ny produktkode over strekkoden til blekket kjøpt hos Elkjøp.

Ved å fjerne klistremerket avslørte det seg at begge eskenes produktkoder var nøyaktig like. Dette ble påpekt av Halbostad til Elkjøp, som beklaget feilen og erkjente at produktene var helt identiske. Elkjøp forklarte at EAN-kodene på produktene var forskjellige på grunn av tyverisikringen som ble plassert manuelt på deres blekkpatroner.

Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef i Elkjøp, uttalte at de ønsker å rette opp i feilen og beklaget til kunden. Hun forklarte videre at selskapet har tyverisikring på alle blekkpatroner, og den oppdaterte EAN-koden sikrer at riktig produkt kommer til rett forhandler.

iPhone | Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Prismatch på iPhone

En annen kundeopplevelse som har blitt belyst er en hendelse der en Tek-leser kjøpte en iPhone 13 Mini hos Elkjøp til en høyere pris enn hva den var tilgjengelig for hos NetOnNet. Kunden henvendte seg til Elkjøp for å dra nytte av deres Prismatch-tjeneste, men fikk beskjed om at iPhone-en han hadde kjøpt ikke var den samme som ble solgt hos NetOnNet på grunn av forskjeller i EAN-nummeret.

Etter konfrontasjonen med kunden valgte Elkjøps kundebehandler å avslutte chatten uten å svare på spørsmålene om prismatch, strekkoder og kundebehandling. Madeleine Schøyen Bergly fra Elkjøp beklaget feilinformasjonen som ble gitt til kunden og erkjente at det ikke hadde blitt gitt tilstrekkelig informasjon internt i selskapet.

Elkjøp uttrykte vilje til å forbedre systemer og informasjonen de gir til kundene sine. De ønsker å diskutere hvordan bruken av EAN-koder kan kommuniseres bedre og gi verdi for kundene.

Se også

Nyheter 11.01.2024, 09:24 60
Når kommer iOS 17?
Nyheter 04.05.2024, 16:58 17
Hva er siste iOS oppdatering?
Nyheter 04.05.2024, 16:52 17
Hvor mange PS5 er solgt?

Konklusjon

Elkjøp har erkjent feil i håndteringen av prismatch i de nevnte tilfellene. Kundene opplevde at produktene de ønsket å kjøpe var identiske, til tross for at Elkjøp hevdet at de var forskjellige på grunn av EAN-kodene. Selskapets kommunikasjonssjef beklaget feilinformasjonen og uttrykte ønske om å forbedre systemer og informasjonen som gis til kundene.

Det er viktig for forbrukere å være oppmerksomme på prismatch-tilbudene til ulike butikker og sørge for å sjekke grundig om produktene faktisk er identiske før de benytter seg av slike tilbud.

iPhone | Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Folk spør også

Hvem har Elkjøp Prismatch med?

Slik fungerer vr Prismatch Vr prismatch gjelder for alle norske konkurrenter. Det eneste du trenger gjre er kontakte oss i butikk eller kundeservice, og dokumentere at en norsk konkurrent har lavere pris samt at varen er tilgjengelig for kjp til oppgitt pris.


Hvor lenge varer Elkjøps prisgaranti?

Elkjps prisgaranti varer i 50 dager etter kjpet, men du fr til gjengjeld tilbakebetalt differansen.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hva menes med Prismatch?

Flere av de strste elektronikkjedene i Norge tilbyr de de kaller Prismatch - alts en tjeneste hvor butikkene tilbyr seg matche en konkurrents pris om de selger en identisk vare billigere.


Har power prisløfte?

Takket vre prisroboten og vre elektroniske prislapper, har vi alltid samme lave pris p nett som i butikk. Prisroboten vr sammenligner nemlig priser fra ulike konkurrenter, og de elektroniske prislappene oppdateres flere ganger om dagen, slik at vi alltid kan garantere de beste prisene til kundene vre.

Fullstendig svar på www.power.no