Én av fem solgte biler er en Tesla Model Y

129

Tesla Model Y har blitt en enorm suksess i Norge, med én av fem solgte biler som en Model Y. Registreringstallene viser at den har en andel på 23,2 prosent av bilmarkedet, fire ganger større enn sin nærmeste konkurrent. Les mer om den imponerende populariteten til Tesla Model Y i Norge.

Model Y fra Tesla har tatt Norge med storm og har nå et solid grep om markedet. Registreringstallene viser at én av fem solgte biler i juni var en Tesla Model Y, og den har også en betydelig andel av totalt antall registrerte biler i første halvår. Med en andel på 23,2 prosent er Model Y fire ganger så stor som sin nærmeste konkurrent.

Dette er verdens mest solgte bil - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Enorm popularitet og salgssuksess

Tesla Model Y har oppnådd en enorm popularitet i Norge. I juni alene ble det registrert 3127 Model Y-biler, som utgjør over 20 prosent av det totale antallet registrerte biler i løpet av måneden. Totalt sett har det blitt registrert 15.455 Model Y-biler i løpet av første halvår, noe som tilsvarer nesten én av fire solgte biler.

Dette salgsvolumet gjør Model Y til den mest solgte bilmodellen i Norge, og den har også oppnådd en imponerende global suksess. Ifølge analytikerne i JATO Dynamics var Model Y verdens mest solgte bilmodell i første kvartal 2023, med hele 267.200 leverte biler globalt. Dette er første gang en bilmodell som ikke bruker bensin eller diesel har toppet salgsstatistikken.

Tesla Model Y er verdens mest solgte
Bildekilde: www.motor.no

Norges dominans i elektrifisering

Norge har lenge vært et foregangsland når det kommer til elektrifisering av bilparken, og Tesla har vært en sentral aktør på markedet. Model Y har spesielt hatt stor suksess i Norge, og siden lanseringen har den vært den mest solgte elbilen. Med én av fem solgte biler som en Model Y, har denne kompakte elbilen virkelig tatt landet med storm.

I løpet av den første måneden etter lanseringen ble det solgt utrolige 1309 Model Y-biler, og i løpet av første kvartal ble det solgt hele 4873 biler. Interessen har bare fortsatt å vokse, og i 2022 ble det registrert utrolige 16.839 eksemplarer av Model Y i Norge. Dette gjorde den til den mest solgte bilen på ett år noensinne, og den slo den 53 år gamle rekorden til VW Bobla.

Spesifikasjoner og produksjon

Model Y er en kompakt elbil med en lengde på 4,75 meter, en bredde på 1,92 meter (uten speil) og en høyde på 1,62 meter. Den europeiske versjonen av Model Y produseres ved Giga Shanghai og Gigafactory Berlin, og leveransene har nylig startet fra den nye fabrikken i Berlin.

Tesla-aksjen falt etter priskutt: – Massivt – E24
Bildekilde: e24.no

Utfordringer og fremtidig utvikling

Mens Model Y fortsetter å dominere salgstallene i Norge, står bilindustrien overfor utfordringer som kan påvirke fremtidig utvikling. Økonomiske utfordringer, som dagens rentenivå og prisstigning, kan føre til at noen forbrukere utsetter kjøpet av nye biler. Det er derfor usikkert hvordan registreringstallene vil utvikle seg i andre halvår av året.

Politisk sett har Norge som mål å ha hundre prosent elbilandel innen 2025. Selv om mer enn åtte av ti nye personbiler i Norge er elbiler hver eneste måned, er det fortsatt en vei å gå for å oppnå dette politiske målet. Det gjenstår å se om Norge vil nå 2025-målet i 2025.

Med den nåværende populariteten og suksessen til Tesla Model Y i Norge, ser det ut til at elbilrevolusjonen fortsetter å trives i landet. Én av fem solgte biler som en Model Y er et klart tegn på at elektrifiseringen av bilparken er på god vei.

Tesla Model Y mest solgte bil i Europa i september
Bildekilde: www.motor.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Én av fem solgte biler er en Tesla Model Y. I Norge har denne kompakte elbilen fra Tesla blitt svært populær siden den først ble introdusert på markedet. I løpet av den første måneden etter lanseringen ble det solgt utrolige 1309 enheter, og i løpet av det første kvartalet ble det solgt hele 4873 biler.

I 2022 har interessen for Tesla Model Y fortsatt å vokse, og det ble registrert utrolige 16.839 eksemplarer av denne bilen i Norge. Dette har resultert i at den har slått den 53 år gamle rekorden for VW Bobla som den mest solgte bilen på ett år noensinne.

Det er verdt å merke seg at Tesla har produsert den europeiske versjonen av Model Y ved Giga Shanghai, og leveransene har nylig startet fra deres nye fabrikk Gigafactory Berlin.

Denne kompakte elbilen har en lengde på 4,75 meter, en bredde på 1,92 meter (uten speil) og en høyde på 1,62 meter.

Folk spør også

Hvor mange Model Y er solgt?

Hittil i 2023 har Tesla nok en gang solgt flere Model Y enn Volkswagen solgte av Bobla i 1969. Til og med 23. august viser tall fra elbilstatistikk.no at det er registrert 16.826 Model Y, som alts ville ha vrt rekord om vi ser bort fra fjorrets Model Y-salg.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hvor mange Tesla Model Y er solgt i Norge?

Norges mest populre bilmodelli r er Tesla Model Y. I 2022 gikk den suverent til topps p statistikken fra Opplysningsrdet for Veitrafikken (OFV) med 17.356 biler og en markedsandel p 10 prosent.

Fullstendig svar på www.tv2.no


Hvor mange Tesla Y er solgt i Norge 2023?

Men i oktober var alts Toyota strste merke i Norge. Ingen er heller i tvil om at Tesla kommer til trone p toppen av statistikken nr de endelige tallene for 2023 skal gjres opp. Model Y har bikket 20.000 registrert biler i 2023.

Fullstendig svar på www.tv2.no


Hvor mange prosent av biler i Norge er Tesla?

Totalt var det per dags dato registrert 117.756 Teslaer i Norge – noe som betyr at nesten tolv prosent av Europas ulike Tesla-modeller havnet p norske veier. Det igjen betyr at 17,5 prosent av alle registrerte helelektriske personbiler i Norge er en Tesla.

Fullstendig svar på elbil.no


Videoer

Den bedste Y'er! Berner prøver spritny Tesla Model Y direkte fra Tyskland

Long Term Parking a Tesla Model Y. #Tesla #EV #ElectricVehicles

WHY I SOLD my TESLA MODEL Y - My Final Owner's Review

TESLA MODEL X Review | Is it really better than the Model Y?

Tesla Model 3 - SÅ MEGET bedre end den gamle

Cleaning the Dirtiest Tesla On Youtube! Super Satisfying Video Car Detailing Restoration

Why Plug-in Hybrids are BETTER than Fully Electric Vehicles. #PHEV #EV

The 2022 Tesla's 4680 Battery And Prices Updates Are Here