Facebook kjøpte app for over 100 milliarder kroner

43

Les om Facebooks oppkjøp av WhatsApp for over 100 milliarder kroner, deres strategi for å styrke sin posisjon innen nettbasert kommunikasjon, og hvordan oppkjøpet påvirker Wall Street. Få innsikt i WhatsApp som en ledende meldingstjeneste og oppdag Facebooks verdifulle investering.

Facebook kjøper WhatsApp for 115 milliarder kroner i et forsøk på å styrke sin posisjon innen nettbasert kommunikasjon. Oppkjøpet har som hensikt å nå ut til et yngre publikum, da én million nye brukere registrerer seg på WhatsApp daglig, ifølge Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg.

Facebook kjøper WhatsApp for over 100 milliarder - VG
Bildekilde: www.vg.no

Detaljer om oppkjøpet

Kjøpesummen for WhatsApp er på 19 milliarder dollar, som er 18 milliarder dollar mer enn det Facebook betalte for Instagram for to år siden. Av denne kjøpesummen betaler Facebook 4 milliarder dollar kontant, 12 milliarder dollar i form av Facebook-aksjer, og 3 milliarder dollar i form av aksjer med begrensede rettigheter over fire år.

Wall Street reagerte på oppkjøpet ved å sende Facebook-aksjen ned mer enn fem prosent i etterhandelen, før den stabiliserte seg noe igjen.

Facebook kjøper WhatsApp for 115 milliarder – E24
Bildekilde: e24.no

WhatsApp som en ledende meldingstjeneste

WhatsApp er en populær meldingsapplikasjon tilgjengelig på forskjellige plattformer som iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry og Symbian. Applikasjonen lar brukere sende meldinger, bilder og annen informasjon til hverandre ved hjelp av datatrafikk, og tilbyr billigere alternativer til tradisjonelle SMS- og MMS-tjenester.

Facebook viste interesse for WhatsApp på grunn av den enorme veksten den har hatt siden oppstarten. Siden lanseringen har WhatsApp raskt økt sin brukerbase til over 400 millioner brukere på bare fire år, med over 450 millioner aktive brukere hver måned.

Se også

Facebooks strategi og verdien av oppkjøpet

Oppkjøpet av WhatsApp bidrar til å styrke Facebooks posisjon innenfor sosiale medier og kommunikasjonsbransjen. Ved å integrere WhatsApp med sin egen plattform, kan Facebook tilby brukerne enda flere funksjoner og tjenester, og utvide sin rekkevidde og tilstedeværelse på mobilplattformen.

Facebook betalte en betydelig sum for WhatsApp, over 100 milliarder kroner, noe som gjorde oppkjøpet til et av de største i teknologibransjen noensinne. Selskapet begrunnet investeringen med den betydelige verdien og potensialet som lå i WhatsApp, samt muligheten det ga Facebook til å nå ut til en bredere målgruppe og opprettholde sin posisjon som en ledende aktør innenfor digital kommunikasjon og sosiale nettverk.

Derfor betalte Facebook 115 milliarder for WhatsApp
Bildekilde: www.dagbladet.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Facebook kjøpte appen WhatsApp for over 100 milliarder kroner i 2014. Dette oppkjøpet regnes som en av de største i teknologibransjen noensinne. WhatsApp er en populær meldingsapp som lar brukerne sende tekstmeldinger, bilder, videoer og lydfiler til hverandre via internett. Appen er kjent for sin enkle og brukervennlige design, og den har raskt vokst i popularitet over hele verden.

Oppkjøpet av WhatsApp ga Facebook en betydelig styrking av sin posisjon innenfor sosiale medier og kommunikasjonsbransjen. Ved å integrere WhatsApp med sitt eget plattformtilbud, kunne Facebook tilby brukerne enda flere funksjoner og tjenester. Dette bidro til å styrke Facebooks posisjon som en ledende aktør innenfor digital kommunikasjon og sosiale nettverk.

Det store oppkjøpet av WhatsApp vakte også oppsikt på grunn av den enorme prislappen. Med en verdi på over 100 milliarder kroner var dette et svært kostbart oppkjøp for Facebook. Likevel begrunnet selskapet investeringen med den betydelige verdien og potensialet som lå i WhatsApp, samt den muligheten det ga Facebook til å utvide sin rekkevidde og tilstedeværelse på mobilplattformen.

Videoer

Facebooks Mark Zuckerberg taper rundt 6-7 milliarder dollar under utbruddet av Facebook, Instagram og What's App

Hvorfor Facebook kjøpte WhatsApp for 19 milliarder dollar

Årets VILLESTE Sløsesaker - Del 2:2 - Sløseriombudsmannens Julekalender 2023

En 15-timers tur til et kapselhotell på fergen. Osaka til Kagoshima

World's Largest FREE WILL Debate w/ Top Physicists & Philosophers

How To Get Xbox Gamepass Ultimate For Free!

Fortid og brannfakkel - Lok med Jonis

Bilcamping i iskaldt med hund - Taktelt