Kontroversen rundt salg av bilder uten samtykke

58

I en kontrovers som har vakt oppsikt blant fotografer og rettighetsaktivister over hele verden, har den populære bilde- og videovertjenesten på nettet, Flickr, nylig måttet beklage salg av bilder uten samtykke fra brukerne. Dette bruddet på opphavsretten og mangelen på respekt for fotografenes rettigheter har skapt sterke reaksjoner og krav om handling fra Flickr.

Kontroversen rundt salg av bilder uten samtykke

I en kontrovers som har vakt oppsikt blant fotografer og rettighetsaktivister over hele verden, har den populære bilde- og videovertjenesten på nettet, Flickr, nylig måttet beklage salg av bilder uten samtykke fra brukerne. Dette bruddet på opphavsretten og mangelen på respekt for fotografenes rettigheter har skapt sterke reaksjoner og krav om handling fra Flickr.

Beklager, vi slettet alle bildene dine - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

En avtale med bildebyrået som førte til problemet

Kontroversen oppstod da Flickr inngikk en avtale med et bildebyrå, som tillot dem å selge fotografenes bilder uten deres samtykke. Dette var spesielt problematisk ettersom det også omfattet bilder som var lastet opp under Creative Commons-lisensen, hvor opphavsmannen ikke mottok noen form for betaling. Denne praksisen ble møtt med stor motstand fra brukerne av Flickr-tjenesten.

Beklager Nævdal, men her er du helt på jordet - Katarsis
Bildekilde: katarsisuib.no

Flickrs beklagelse og tiltak

I en offisiell uttalelse uttrykte Flickr dyp beklagelse for feilen og erklærte at de hadde avsluttet samarbeidet med bildebyrået. De tok også ansvar for handlingene sine ved å love å slette alle bilder som var blitt solgt uten tillatelse og refundere eventuelle inntekter generert gjennom salget.

Videre uttrykte Flickr at de nå vil evaluere sin praksis og se på hvordan de kan tilby en tjeneste som bedre ivaretar "verdiene til bildesamfunnet vårt". Dette innebærer en vurdering av hvordan de kan tilby en tjeneste som respekterer opphavsretten til fotografene og sikrer at bildene ikke blir brukt uten tillatelse.

Se også

Nyheter 20.03.2024, 13:42 64
Hvilke iPhone kan ha iOS 16?
Nyheter 01.05.2024, 18:22 14
Når kommer PS5 komplett?

Fortsettelsen av WallArt-tjenesten og introduksjonen av Flickr Marketplace

Selv om muligheten til å bestille bilder under Creative Commons-lisensen er blitt trukket tilbake, vil Flickrs WallArt-tjeneste fortsette å eksistere. Denne tjenesten gir brukerne muligheten til å bestille forstørrelser av bilder til å dekorere hjemmet sitt.

I tillegg har Flickr nylig introdusert sin relativt nye tjeneste kalt "Marketplace". Denne tjenesten er en bildemarkedsplass hvor utvalgte fotografer kan sette bildene sine i kontakt med bloggere, nyhetsmedier og ulike tjenester tilknyttet Yahoo-nettverket. Det er imidlertid begrenset informasjon om vilkårene og potensialet for inntjening gjennom denne tjenesten.

16 spektakulære bilder av Norge
Bildekilde: www.startsiden.no

Viktigheten av å beskytte opphavsretten til fotografer

Denne kontroversen har igjen satt fokus på viktigheten av å beskytte opphavsretten til fotografer og respektere deres rettigheter. Nettbaserte tjenester som Flickr har et ansvar for å sikre at bilder og annet innhold ikke blir brukt uten tillatelse fra rettighetshaverne.

Det er klart at det er behov for en bedre regulering og praksis når det gjelder salg og bruk av bilder på nettet. Fotografer og rettighetsaktivister over hele verden krever at slike tjenester tar ansvar og implementerer tiltak for å sikre rettighetene til fotografene.

Denne kontroversen rundt Flickrs salg av bilder uten samtykke har avdekket viktige spørsmål om opphavsrett og rettigheter i den digitale tidsalderen. Det er nødvendig med en bevisstgjøring og en felles innsats for å sikre at fotografenes rettigheter blir respektert og beskyttet på alle plattformer.

Nå får du gratis, lovlige bilder rett på Google - Nina Furu
Bildekilde: www.ninafuru.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Flickr beklager salg av bilder

Flickr, en populær bilde- og videovertjeneste på nettet, har nylig måttet beklage salg av bilder uten samtykke fra brukerne. Dette kontroversielle salget av bilder har skapt sterke reaksjoner blant fotografer og rettighetsaktivister over hele verden.

Denne kontroversen oppstod da Flickr inngikk en avtale med et bildebyrå, som tillot dem å selge fotografenes bilder uten deres samtykke. Dette bruddet på opphavsretten og mangelen på respekt for fotografenes rettigheter har fått mange til å reagere og kreve at Flickr tar ansvar for handlingene sine.

I en offisiell uttalelse beklaget Flickr dypt denne feilen og erklærte at de hadde avsluttet samarbeidet med bildebyrået. De lovet også å slette alle bilder som var blitt solgt uten tillatelse og å refundere eventuelle inntekter som var blitt generert gjennom salget.

Denne hendelsen har igjen satt fokus på viktigheten av å beskytte opphavsretten til fotografer og respektere deres rettigheter. Det er avgjørende at nettbaserte tjenester som Flickr tar ansvar for å sikre at bilder og annet innhold ikke blir brukt uten tillatelse fra rettighetshaverne.

Videoer

15 True Scary Christmas Stories To Jingle Your Bells (2023)

Avi Loeb: Consciousness, UAPs, Jacques Vallée

Carlo Rovelli: Loop Quantum Gravity, Relational Time

CAMPING in RAIN - Tent - Dog - FIRE

Jonathan Blow: Consciousness, Game Design, & Free Will

Les Stroud: Bigfoot, Orbs, Survivorman, & Altered States

Kastrup Λ Vervaeke: Mind Uploading & Shadow Integration

Terrence Deacon Reveals the Hidden Connection: Consciousness & Entropy