Nedgang i nybilregistreringer: Dårligste juli siden 1993

58

Bilmarkedet opplevde en betydelig nedgang i nybilregistreringer i juli sammenlignet med fjoråret. Tallene viser at det ble registrert 7247 nye personbiler, noe som tilsvarer en nedgang på 31 prosent. OFV-direktør mener nedgangen er som forventet på grunn av produksjons- og leveringsutfordringer. Les mer om nedgangen i bilmarkedet på 32Chip.

Nedgang i nybilregistreringer

I juli opplevde bilmarkedet en betydelig nedgang i antall nybilregistreringer sammenlignet med samme måned året før. Tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at det ble registrert 7247 nye personbiler i juli, noe som tilsvarer en nedgang på hele 31 prosent sammenlignet med fjoråret. Denne nedgangen gjør juli til den svakeste måneden siden 1993, ifølge Bilnytt.

Full stopp i bilmarkedet: Dårligste juli siden 1993 - Diskuter artikler  (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Forventet nedgang på grunn av utfordringer

OFV-direktør Øyvind Solberg Thorsen mener nedgangen i nybilregistreringer er omtrent som forventet. Han peker på produksjons- og leveringsutfordringer som følge av krigen i Ukraina og pandemien som en av hovedårsakene til nedgangen. Mange har vært klar over de store problemene med levering av nye biler, derfor kommer ikke nedgangen som en spesiell overraskelse.

PDF) 360 graders analyse av potensialet for nullutslippskjøretøy
Bildekilde: www.researchgate.net

Populære modeller i juli

I juli var Skoda Enyaq den mest registrerte bilen med 673 enheter, tett fulgt av søstermodellen Volkswagen ID.4 med 649 registreringer. Toyota klarte også å plassere to biler blant de ti mest registrerte, med Yaris på tredjeplass og RAV4 på tiendeplass. Selv om juli var en tam måned for Tesla, som registrerte 38 Model Y og 7 Model 3, har de fortsatt en betydelig markedsandel i Norge.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 21:37 63
Hvordan bruke inkognitomodus?
Nyheter 11.02.2024, 16:02 51
Hvor lenge er Black Friday?
Nyheter 25.04.2024, 13:09 22
Har ice Telenor dekning?

Vekst for noen merker

Blant de mest registrerte merkene er det kun Hyundai, Audi og Tesla som kan vise til vekst. Hyundai og Tesla opplever en vekst på rundt 30 prosent, mens Audi har en mindre vekst på drøye sju prosent. Totalt sett har bilmarkedet i Norge opplevd en nedgang på over 30 prosent i antall nyregistreringer sammenlignet med fjoråret.

Vingehjulet 06 2000 by NSB-konsernet - Issuu
Bildekilde: issuu.com

Nedgang i bruktbilmarkedet

I tillegg til nedgangen i nybilmarkedet har det også vært en nedgang i bruktbilmarkedet. I juli var det en nedgang på 11,1 prosent i antall eierskifter sammenlignet med samme måned året før. Dette kan skyldes at mange har valgt å vente med å selge sin bruktbil på grunn av usikkerhet rundt levering av nye biler.

Vi som rocker opp Folkevogner til dragrace
Bildekilde: www.motor.no

Leveranseutfordringer fortsetter

Leveranseproblemene for bilprodusentene fortsetter å påvirke markedet. I august opplevde man nok en nedgang i registreringstallene sammenlignet med samme måned året før. Pandemien og konflikten i Ukraina har fortsatt å skape leveringsutfordringer. I tillegg kan høy strømpris, prisøkninger og generell økonomisk usikkerhet også være medvirkende faktorer til nedgangen.

Se også

Nyheter 07.02.2024, 03:30 51
Kan man dele på Netflix?
Nyheter 10.01.2024, 09:52 59
Kommer PS5 før jul?

Populære modeller i august

Volkswagens ID.4 var den mest registrerte bilen i august med 1483 enheter, etterfulgt av Skoda Enyaq med 726 enheter. Toyota Yaris og RAV4 klarte også å plassere seg blant de mest registrerte bilene. Tesla hadde også to modeller på topp 10-listen, med Model 3 på femteplass og Model Y på tiendeplass.

Et bilkonsern i tiden
Bildekilde: www.boskonsern.no

Fremtidig forventninger

Det forventes at leveringen av nye biler vil øke i takt med at utfordringene løses utover året. Innføringen av moms på beløpet over 500 000 kroner for elbiler fra nyttår kan også ha en innvirkning på markedet. Bilbransjen har betydelige ordrereserver, og mange kunder står fortsatt på ventelister for å få levert sine bestilte biler.

Selger kun elbiler: Suksessrik bruktbilforhandler åpner nye avdelinger
Bildekilde: www.norskebransjemagasinet.no

Videoer

The Black Ice #2 Harry Bosch 🇬🇧 CC ⚓ by Michael Connelly 1993

Richard Dolan: The Wilson Memos & Bob Lazar

The Choice is Ours (2016) Official Full Version

125 Innovative Electric Vehicles and Personal Transports

The Concrete Blonde II of II #3 Harry Bosch 🇬🇧 CC ⚓ by Michael Connelly 1993

Astonishing UFO Revelations of Avi Loeb: Bob Lazar & Multiple Universes!

Kastrup Λ Vervaeke: Mind Uploading & Shadow Integration

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011