Google sletter inaktive kontoer

65

En inaktiv Google-konto er en konto som ikke har vært brukt på 2 år. Les mer om hvordan du kan beholde tilgangen til Google-produktene og sikre dine personlige data.

Med en Google-konto får du generell tilgang til de fleste Google-produktene, for eksempel Gmail, YouTube og Google Ads, med det samme brukernavnet og passordet.

Nå slettes den gamle Google-kontoen din: Slik unngår du det | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Hva er en inaktiv Google-konto?

En inaktiv Google-konto er en konto som ikke har vært brukt på 2 år. Google forbeholder seg retten til å slette inaktive Google-kontoer og tilknyttede aktiviteter og data hvis du ikke har noen aktivitet på Google i minst 2 år.

Disse retningslinjene gjelder for den personlige Google-kontoen din. Disse retningslinjene gjelder ikke for Google-kontoer som er konfigurert for deg via jobb, skole eller en annen organisasjon.

Google forbeholder seg også retten til å slette data i et produkt hvis du er inaktiv i produktet i minst to år. Dette avgjøres basert på retningslinjene for inaktivitet for de ulike produktene.

Du kan miste alt - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Sletting av inaktive kontoer

Google vil begynne å slette brukerkontoer som har vært inaktive de siste to årene. Denne prosessen vil starte den 1. desember.

Som bruker av en inaktiv Google-konto, er det viktig å merke seg at hvis du ønsker å beholde kontoen, må du logge deg inn før fredag. Etter dette tidspunktet vil Google begynne å slette kontoer som har vært inaktive i to år.

Brukere som risikerer å få sine kontoer slettet, skal ha mottatt flere e-poster fra Google etter at selskapet kunngjorde i mai i år at inaktive brukerkontoer vil bli slettet. Slettingen berører ikke bare Gmail, men også innholdet som man kan ha på Google Drive, Docs og andre Google-tjenester.

Selskapet begrunner slettingen med sikkerhetsrisiko. Inaktive kontoer løper større risiko for å bli hacket, da de ofte har eldre passord og mangler tofaktorautentisering, noe som gjør det lettere for andre å ta kontroll over dem.

Slik holder du kontoen aktiv

Det enkleste man kan gjøre som bruker for å holde kontoen aktiv, og dermed hindre at den slettes, er å logge seg inn minst én gang hvert andre år. Dette vil signalisere til Google at kontoen din er aktiv i henhold til deres kontopolitikk.

For å sikre at Google-kontoen din forblir aktiv, anbefales det å logge inn på kontoen din og bruke ett av selskapets verktøy som Gmail, Google Drive, Google Foto og Google Play.

Fredag begynner Google å slette massevis av kontoer - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Konklusjon

Google vil begynne å slette inaktive brukerkontoer som har vært urørt i to år eller mer. Dette tiltaket er basert på sikkerhetsrisikoen knyttet til inaktive kontoer. Som bruker er det viktig å logge seg inn minst én gang hvert andre år for å unngå sletting av kontoen.

Ved å følge disse retningslinjene vil du kunne beholde tilgangen til Google-produktene du bruker, samt sikre dine personlige data og aktiviteter knyttet til kontoen.

Google vil slette inaktive kontoer i desember. Ikke mist dataene dine!
Bildekilde: www.showmetech.com.br

Hva vil Wiki fortelle oss?

I følge Wikipedia-artikkelen "Google sletter inaktive kontoer" er det diskusjoner angående opprettelsen av en samleplass for inaktive kontoer på Wikipedia. Det er ulike meninger om hvor slike kontoer bør lagres, enten på Wikipedia eller på Wikimedia Commons. Noen brukere mener at samling av bilder uten klart bruksområde er en dårlig idé, og at det er viktig med tydelig kategorisering for å kunne bruke bildene senere. Det påpekes også at det er viktig å vurdere om det er en spesifikk grunn til å legge bildene på no.wiki fremfor på commons. Det nevnes at problemet med å finne aktuelle bilder allerede er stort, selv om det finnes relevante bilder på andre lands Wikipedia-sider.

Det blir også diskutert behovet for standardisering av maler på infobokser og forslag om å opprette en arbeidsgruppe for å utarbeide forskjellige alternativer og en innføringsside for nye brukere. Det blir foreslått at det bør være en klar grunn for å legge mediefiler på no.wiki i stedet for på commons.

Det blir også nevnt at det er viktig å oppdatere artikler i forbindelse med stortingsvalg, og at historisk informasjon ikke bør gå tapt. Det blir diskutert forslag om å opprette undersider for å ta vare på historisk informasjon om ulike komiteer og medlemmer.

En bruker påpeker viktigheten av å ikke oversette artikler man ikke har mye kunnskap om, da oversettelsen kan være god, men originalteksten kan være dårlig. Det blir også foreslått at Wikipedia internasjonalt bør gjøre det lettere å oversette og endre tekster samtidig som man beholder alle bilder, tabeller osv.

Det er også diskusjoner angående kategorisering av bilder og bruken av maler inne i andre maler. Det blir påpekt at det kan være forstyrrende å legge inn bilder i tekstkategoriene, og at det er mulig å lenke til Commonskategorier i stedet.

Folk spør også

Hvor er Google-kontoen min?

Bare trykk p profilbildet ditt og flg linken til Administrer Google-kontoen din. Fra profilbildet er det ogs enkelt logge p, logge av eller sl p inkognitomodus.

Fullstendig svar på www.google.com


Kan man ha to Google-konto?

Hvis du har mer enn n Google-konto, kan du logge p flere kontoer samtidig. P den mten kan du bytte mellom kontoer uten mtte logge av og p. Kontoene dine har separate innstillinger, men i enkelte tilfeller kan det hende at innstillingene fra standardkontoen din blir brukt.

Fullstendig svar på support.google.com


Kan jeg ha 2 Gmail adresser?

Mange har allerede en Gmail- eller Outlook-konto. Hos bde Google og Microsoft kan du opprette s mange gratis e-postadresser (kontoer) du vil.

Fullstendig svar på komputer.no


Hvordan kan jeg slette min Google-konto?

Merk: Hvis du har mer enn n Google-konto, slettes ikke de andre kontoene hvis du sletter n av dem. G til Data og personvern-delen av Google-kontoen din.Rull til Data- og personverninnstillingene dine.Velg Flere alternativer Slett Google-kontoen din.Flg veiledningen for slette kontoen din.

Fullstendig svar på support.google.com


Videoer

E Mail Marketing optimieren mit quentn - Inaktive Kontakte löschen

2-Faktor-Authentifizierung mit Google Authenticator App

Epic Games VERKNÜPFUNGEN Löschen/Aufheben | Ganz Einfach

GMX IMAP aktivieren und einrichten

How To Remove Google Account From iPhone

Google Ads Konto erstellen + Gutschein bekommen - die Schritt-für-Schritt-Anleitung

Roblox account got deleted😭😢💔

Scam email claims to be from Microsoft