Har det blitt noe enklere å få tak i spillkonsoll?

41

Les om situasjonen med å få tak i spillkonsoller som PlayStation og Xbox i Norge. Få perspektivet fra elektrokjedene og se en oversikt over de nyeste konsollene på markedet.

Bakgrunn

Det har vært en langvarig utfordring å få tak i spillkonsoller som PlayStation og Xbox. Årsakene til dette har inkludert faktorer som koronapandemien, produksjonsproblemer i land som Kina, og krig i Ukraina. For å undersøke om situasjonen har endret seg, har vi kontaktet de største elektrokjedene her i Norge for å få deres perspektiv.

Spillkonsoll: 10 modeller i test (2022) - Ekspertenes vurderinger -  Best-i-test.nu
Bildekilde: www.best-i-test.nu

Elkjøp

Elkjøp rapporterer at situasjonen fortsatt er nokså uendret. Stina Winther, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp Norge, uttaler at det stadig kommer mindre leveranser til Norden, samtidig som etterspørselen etter de populære konsollene er langt større enn tilbudet.

Vi spurte også når man kan forvente at tilbudet av konsoller vil kunne møte etterspørselen. Dessverre kunne ikke Elkjøp gi noen konkret tidslinje for dette.

Spillkonsoll: 10 modeller i test (2022) - Ekspertenes vurderinger -  Best-i-test.nu
Bildekilde: www.best-i-test.nu

Markedsoversikt

I dagens spillandskap er det blitt mer komplekst å velge en spillkonsoll som passer både spillsmaken og budsjettet ditt. Det er fortsatt noen eksklusive spill til hver plattform, men de fleste spill blir utgitt for flere plattformer.

For å gjøre valget enklere har vi satt opp en oversikt over de nyeste og beste spillkonsollene på markedet, inkludert deres styrker og svakheter:

  • Sony PlayStation
  • Microsoft Xbox
  • Nintendo Switch
  • Valve Steam Deck

Se også

Nyheter 11.02.2024, 16:06 50
Når er det salg etter jul?
Nyheter 22.03.2024, 16:36 65
Har Norge droner?

Sony PlayStation 5

PS5 er Sonys nyeste PlayStation-modell og har imponert med sitt oppgraderte oppsett, brukergrensesnitt og ekstra fordeler for PS Plus-medlemmer. Selv om det var få spill tilgjengelig ved lanseringen, har det kommet flere flotte titler for PS5 etter hvert, som for eksempel God of War: Ragnarök.

Bakoverkompatibiliteten til PS5 gir tilgang til det omfattende spillbiblioteket fra PS4, men den er ikke like omfattende som Xbox Series X sin bakoverkompatibilitet.

Beste spillkonsoll | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Nintendo PlayStation

Nintendo PlayStation er en høyst sjelden spillkonsoll som oppsto som et samarbeid mellom Sony og Nintendo på begynnelsen av 90-tallet. Denne konsollen er nå en ettertraktet samlergjenstand og vil bli auksjonert bort. Den ble produsert i et begrenset antall prototyper, og kun én gjenstår.

Historien om Nintendo PlayStation innebærer en konflikt mellom Sony og Nintendo som aldri ble løst, og førstnevnte endte opp med å utvikle sin egen PlayStation-plattform.

Spillkonsoll: 10 modeller i test (2022) - Ekspertenes vurderinger -  Best-i-test.nu
Bildekilde: www.best-i-test.nu

Konklusjon

Selv om det har vært visse endringer i tilgjengeligheten av spillkonsoller, er det fortsatt utfordrende å skaffe seg en ettertraktet konsoll som PlayStation 5 eller Xbox Series X. Etterspørselen overstiger fremdeles leveransene, og situasjonen har ikke endret seg betydelig siden forrige undersøkelse.

Det er viktig å være tålmodig og holde øye med oppdateringer fra elektrokjedene for å ha muligheten til å skaffe seg en spillkonsoll.

Se også

Nyheter 25.04.2024, 13:09 22
Har ice Telenor dekning?
Nyheter 10.01.2024, 19:14 59
Når ble Xbox Series S laget?

Hva vil Wiki fortelle oss?

Har det blitt noe enklere å få tak i spillkonsoll?

Folk spør også

Hvorfor er det så vanskelig å få tak i en PS5?

Det aller strste problemet og naturligvis sakens kjerne. I starten p pandemien ble ettersprsel for mer avanserte microchipper hyere, i takt med et kende behov for teknologiske lsninger nr vi ikke lenger kunne mtes fysisk.


Når kommer PlayStation 5 på lager igjen?

Iflge The Leak skal den nye PS5-versjonen g i produksjon i andre kvartal 2023 og vre klar for salg i tredje kvartal.

Fullstendig svar på www.tek.no


Når kom PlayStation 5 ut i Norge?

PlayStation 5 (offisielt forkortet PS5) er en spillkonsoll utviklet av Sony Interactive Entertainment. Den ble annonsert i 2019 som en oppflger til PlayStation 4 og lansert den 12. november 2020 i Australia, Japan, New Zealand, Nord-Amerika, Singapore og Sr-Korea, og den 19. november 2020 i Europa.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Hvor kjøpe PlayStation?

Slik foretar du kjp fra PlayStation Store online Du kan bla gjennom innhold fra PlayStation Store og foreta kjp online i PlayStation™App eller p PlayStation-konsoller.

Fullstendig svar på www.playstation.com


Videoer

OPENING SLYME FAN MAIL! | We Are The Davises

IS IT TOO COLD TO SWIM NOW? | We Are The Davises

Bernardo Kastrup Λ John Vervaeke on Meta-Consciousness

CAMPING in Heavy RAIN STORM with Dog - ASMR

CAMPING in RAIN STORM on Mountain - OZTent AT4 Air Tent

Jeremy Corbell: New Footage From Lazar & Fravor

CAMPING in RAIN - Mountain - Roof Tent - Dog

Keeping the Heart | John Flavel | Christian Audiobook