Har det dukket opp et nytt symbol på mobilen din?

74

Endelig henger 4G-dekning og ringedekning sammen. Les om den nye Voice over LTE-teknologien og hva symbolene på mobilen din betyr. Få bedre mobilopplevelse med stabil og rask tilkobling.

Endelig henger 4G-dekning og ringedekning sammen.

Det er rundt seks år siden 4G og LTE ble lansert i Norge. Den gang av Netcom. Noen år senere åpnet Telenor opp for at telefoner kunne bruke deres 4G-nett. Men visste du at du ikke kunne ringe over nettverket før nå nylig?

Dette betyr symbolene på mobilen din - Smart, annonsørinnhold fra VG  Partnerstudio
Bildekilde: www.vg.no

Den nye Voice over LTE-teknologien

I går gikk nemlig Telenor ut med en melding til sine kunder. På Facebook-sidene sine forklarer de et lite symbol mange har sett på skjermene sine den siste tiden. Symbolet betyr at du kan bruke Voice over LTE, eller tale over LTE. Det har en rekke konsekvenser for deg som bruker, men alle er av det gode.

Så langt har operatørene som støtter LTE-teknologien basert seg på en slags nødløsning for å få den til å snakke pent sammen med GSM (2G) og CDMA/UMTS (3G).

Nødløsningen går ut på at mobilen hopper ned til en eldre nettverksstandard så fort noen ringer inn til nummeret ditt. Dermed må aktive datatilkoblinger forsiktig flyttes fra 4G til 3G innen du kan besvare anropet. Bare nedkoblingen i seg selv kan by på kompleksitet og problemer som gjør at du ikke får mottatt samtalen, eller at datatilkoblingen stopper opp.

Den gamle nødløsningen har vært kjent som CS Fallback, og følger du med på slikt kan du gjerne gjette hva som er i ferd med å skje når mobilen din bytter fra 4G- til 3G-logo mens du surfer.

Det har fungert på et vis å surfe mens du snakket i telefonen så langt, men du har naturligvis mistet fordelene som 4G har gitt. Det kan dreie seg om raskere respons eller kjappere hastigheter generelt, men det kan også bety at du i tungt belastede tider, og på tettbygde steder, ikke får noe særlig data ut av 3G-tilkoblingen din, eller du blir henvist til enda treigere 2G. I praksis risikerer surfingen din å støte på en murvegg.

– 4G-dekningen er i ferd med å bli bedre enn 3G-dekningen, så det finnes områder der du har 4G og ikke 3G, får vi vite av Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen.

I disse områdene ville du altså måttet klare deg uten datatilkobling i en samtale der du ble koblet ned fra 4G.

I tillegg til å kunne gjøre hele mobilopplevelsen mindre stabil har CS Fallback også hatt en annen og til dels viktig betydning.

Ettersom operatørene bruker ulike frekvenser til de forskjellige teknologiene, har de advart mot tilfeller der datatilkobling i 4G-nettet rett og slett ikke har hatt et talenett å falle tilbake på. Steder der 4G-dekningen er alene, og det ikke fins en 2G- eller 3G-sender innen rekkevidde.

Hva betyr egentlig symbolene på mobilen din? - Telenor
Bildekilde: www.online.no

Hva symbolene på mobilen din betyr

Mange av oss har lurt på hva enkelte av ikonene øverst på mobilskjermen betyr. Her får du svaret.

Symbolene på iPhone

På Apples telefoner står alle symbolene på toppen av skjermen. På venstre side får man informasjon om dekning og internettforbindelse, mens på høyre side står symboler som informerer om telefonens status, forklarer mobileksperten.

Symbol Betydning
Prikker Denne viser styrken på mobilnettet ditt. Hvis du ikke har noen dekning vil du få opp beskjeden "Ingen tjeneste".
Wi-Fi Om du er koblet til et trådløst nettverk, vil det dukke opp et Wi-Fi-symbol ved siden av navnet til mobiloperatøren din. Et helt "fullt" Wi-Fi-symbol viser at du har svært god forbindelse.
4G/LTE Dette symbolet viser hva slags type mobilnett du er koblet til. Hvis du ikke har 4G- eller LTE-dekning, vil du få opp et 3G-symbol, som viser at du er koblet til 3G-nettet, eller E for EDGE-nett - som er det tregeste nettet.
Delt internett Hvis mobilen din er koblet til et delt internett, for eksempel fra en annens telefon, vil du få opp to sirkler ved siden av mobiloperatørens navn.
Pil Dette symbolet vises når en av applikasjonene på telefonen din henter inn data om hvor du befinner deg.

Symbolene på Android

Ifølge Truls Aleksander Hammer, nordisk produktsjef for mobil og nettbrett i Komplett, har ofte Android-mobilene flere symboler enn Apple, fordi det er flere funksjoner som kan endres på i Googles operativsystem.

Symboler på Android-mobiler kan variere avhengig av merke og modell, men her er noen vanlige symboler:

  • Wi-Fi: Viser at du er koblet til et trådløst nettverk.
  • 4G/LTE: Viser at du er koblet til et 4G eller LTE-nettverk.
  • Mobildata: Viser at du er koblet til en mobildataforbindelse.
  • Bluetooth: Viser at Bluetooth er aktivert.
  • GPS: Viser at GPS er aktivert.
  • Flight mode: Viser at flymodus er aktivert.
  • Batteri: Viser batterinivået på telefonen.

Avsluttende tanker

Med den nye Voice over LTE-teknologien får brukere en mer stabil og sømløs opplevelse når de bruker mobiltelefonen. Ved å kunne ringe over 4G-nettet slipper man å oppleve problemer med nedkoblinger og tap av dataforbindelse. Dette betyr også at man kan nyte fordelene med raskere hastigheter og bedre respons som 4G-nettet gir.

Symbolene på mobilskjermen gir oss viktig informasjon om tilkoblingsstatus, dekning og ulike funksjoner på telefonen. Enten du bruker en iPhone eller Android-mobil, er det nyttig å kjenne til hva symbolene betyr for å kunne utnytte telefonen din optimalt.

iPhone-ikoner: iPhone-symboler og betydninger for startskjermen og  kontrollsenteret (oppdatert for iOS 14) - Tips, tricks, användbar iPhone  och iPad
Bildekilde: no.iosapple.eu

Hva vil Wiki fortelle oss?

Mobiltelefonen har tradisjonelt vært et symbol på en person som følger med i tiden og som har et behov for å være tilgjengelig, men er i dag allemannseie og er mer brukt enn fasttelefonen. I 2007 var det 1 milliard fasttelefoni-abonnement og 3 milliarder mobilabonnement i verden.

Etter hvert har telefonapparatene blitt mer avanserte og utstyrt med digitalkamera. Telefonene kan nå brukes til å sende digitale bilder, lyd og video (MMS) og de fleste telefoner har støtte for spill som gjør telefonen til en mobil underholdningsenhet.

Mobiltelefoni i Norge avhenger av at det er mobildekning i det området man befinner seg i, og vil avhenge av gunstig avstand til nærmeste basestasjon samt fravær av fysiske hindre. Mobiltelefoni kan også brukes via kommunikasjonssatellitt.

I Norge bygger selskapet Nordisk Mobiltelefon Norge AS for tiden ut Ice CDMA 2 000 mobilnett i 450 MHz-båndet med meget god rekkevidde og båndbredde omkring 2 000 kbps, men tilbyr inntil videre (2008) kun datatrafikk, og ikke taletelefoni.

Markedene for mobiltelefoni er grundig regulert i Europa, i Norge gjennom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet. Siden nettverkene er svært kostbare å bygge ut har myndighetene stimulert konkurransen gjennom å pålegge de(n) dominerende netteier(ne) å slippe til konkurrenter i mobilnettet, enten gjennom videresalg av netteiers tjenester, gjennom egen tjenesteutvikling og eget utstyr utplassert i dette nettet (MVNO), eller gjennom adgang til å sende egen trafikk i netteiers nett (roaming).

Folk spør også

Hva betyr ikonene?

Ikon er gresk-ortodokse helgenbilder. I kirkene har ikonene en liturgisk funksjon og danner en helhet i form av billedveggen (gresk ikonostasion). I ortodokse hjem tjener ikonene til belring, oppbyggelse og andakt for den enkelte og for familien.


Hva betyr VoLTE på mobilen?

VoLTE er en forkortelse for Voice over Long-Term Evolution, men kalles gjerne 4G Tale. Enkelt forklart betyr det at du kan bruke 4G-nettet til telefonsamtaler. 4G-nettet er et rent datanett, og tidligere har det kun vrt mulig med samtaler over 2G- og 3G-nettet. Men med 4G Tale sendes samtalelyden som datapakker.

Fullstendig svar på onecall.no


Hva betyr tegnet telefon med pil?

- Pilen som peker oppover er derimot et tegn p at du har lastet opp en fil, og peker den ned er det motsatt: Alts at en nedlasting til mobilen er ferdig.

Fullstendig svar på www.online.no


Er LTE det samme som 4G?

LTE (Long-Term Evolution, markedsfrt som 4G LTE eller bare 4G) er en standard for hyhastighets-telekommunikasjon utviklet av 3GPP og endelig godkjent i desember 2008. Den er basert p GSM/EDGE og UMTS/HSPA tekonologiene, men LTEs underliggende Evolved Packet System (EPS) bruker kun pakkesvitsjing og er IP-basert.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Videoer

Telefonikon saknas på Android-enheten

Hur man tar tillbaka den saknade telefonikonen i iPhone

Russian TYPICAL Supermarket Tour (On New Years Eve)

Handväskor av Gudarna Rymmer SCHOCKANDE Hemligheter

Doctor Overdoses Woman. Dies and Travels Through Multiple Universes! ASTOUNDING NDE! | Alysa Rushton

Topp 10 Excel-gratis tillägg

Linda Moulton Howe: Boskapsstympning, Bigfoot & Doty

BLOOD ANGELS SUCCESSOR CHAPTERS - Sanguine Brotherhood | Warhammer 40k Lore