HBO Max ser ut til å droppe tidlig tilgang på kinofilmer

54

Da HBO Max ble lansert i Norge og Norden i 2021, var en del av trekkplasteret at man skulle få tilgang på filmer kun 45 dager etter kinopremieren. Nå viser det seg at dette ikke lenger er tilfellet. Endringen skal ha skjedd i etterkant av at det ble klart at HBO Max og Discovery+ skulle slås sammen. Les mer om endringen og hva det innebærer for brukerne.

Da HBO Max ble lansert i Norge og Norden i 2021, var en del av trekkplasteret at man skulle få tilgang på filmer kun 45 dager etter kinopremieren. Nå viser det seg at dette ikke lenger er tilfellet.

Endringen skal ha skjedd i etterkant av at det ble klart at HBO Max og Discovery+ skulle slås sammen. Det kan virke som at avgjørelsen er knyttet til den nye ledelsen, og at deres strategier avviker fra de lovnader brukere ble gitt ved kontraktsinngåelse av HBO Max ved lanseringen. Ifølge nettstedet Deciders, skal Warner Bros ha uttalt at utgivelsesdatoene for HBO Max ville vurderes «sak for sak» fremover, fremfor de 45 dagene de opprinnelig skiltet med.

Vi har sendt spørsmål på e-post til HBO Max Norge for å få en oppklaring, men har foreløpig ikke mottatt svar. Vi oppdaterer fortløpende så fort vi hører noe. Til Flatpanels har derimot Tom Nielsen, pressesjef for HBO Max EMEA uttalt seg:

– Vi fortsetter å eksperimentere med når vi tilbyr Warner Bros.-filmer på HBO Max, og balanserer behovet for å gi filmene maksimal kinoeksponering. Fremover, i stedet for en 45-dagers regel, vil vi være mer fleksible og bekrefte premieredatoen for streaming av kinotitlene våre omtrent syv dager før de kommer på HBO Max.

Pandemien gjør at Hollywood dropper kinoer og satser på strømming
Bildekilde: nrkbeta.no

Slutt på livslang introduksjonspris

Samtidig med at HBO Max ble lansert, annonserte de også at nye kunder skulle få en voldsomt rabattert pris. Månedsprisen skulle ligge på 44,50 kroner, mot allerede eksisterende kunder som måtte betale normalprisen på 89 kroner, og skulle vare «livet ut».

Forrige uke ble det derimot klart at HBO Max skal bli historie innen 2024, da Discovery+ og HBO Max skal slås sammen. Dermed kan det virke som at den livslange introduksjonsprisen naturlig vil falle bort, ettersom HBO Max ikke lenger vil eksistere.

Hvordan dette vil bli, og hva brukere kommer til å måtte betale er usikkert, men vi har sendt forespørsel til HBO Max Norge. Vi oppdaterer så fort vi har fått svar.

HBO Max og Discovery+ slås sammen - Blir en gigant i kampen mot Netflix
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

HBO Max kommer til Norge i høst

HBO Max - arvtageren til strømmetjenesten HBO Nordic - nærmer seg lansering i Norden. Det kommer frem i et intervju gjort av Variety, hvor det blir sagt at Norden og Spania er de neste områdene som vil få tilgang til strømmetjenesten i løpet av høsten.

Oppdatert: I en e-post til Tek.no bekrefter HBO Nordic at HBO Max kommer til Norge, men vil ikke si noe om når:

– Datoer og all annen informasjon vil bli kunngjort veldig snart.

HBO Max har vært tilgjengelig i USA og Canada i et år allerede og tilbyr et stort omfang av filmer og serier.

Se også

Nyheter 04.05.2024, 17:05 17
Hvor stor sekk for dagstur?
Nyheter 01.05.2024, 18:47 16
Har Magnus Carlsen barn?
Nyheter 18.01.2024, 05:39 62
Hva skjer med Facebook meta?

Digitale premierer blir stadig vanligere

Romjulen er intet unntak for en ny trend med digitale premierer. Vanligvis vises store spillefilmer først på kino, før de blir tilgjengelig for leie eller kjøp på internett og blu-ray. Denne godt etablerte formelen har begynt å slå sprekker på grunn av koronaviruset.

I 2020 har en lang rekke Hollywood-filmer hatt premiere på digitale strømmetjenester uten å ha blitt vist på kino. Romjulen, som vanligvis er kinohøytid, er intet unntak.

Storfilmen Tenet skiller seg nærmest ut i 2020, nettopp fordi den ble vist på kino. Det foregår nå en debatt om hvor lurt det var, fordi filmen ikke tjente inn like mye penger som forventet i USA – hvor kinoer i flere storbyer er stengt.

I løpet av året har flere Hollywood-filmer derfor valgt andre veier til publikum, enn via kinolerretet. Disney er en av aktørene som har droppet flere kinopremierer, og satset på sin egen strømmetjeneste Disney+.

Amazon har også sikret seg digitale premierer på flere filmer, og HBO Max har sluppet nyinnspillingen av Roal Dahls Heksene rett på strømmetjenesten. Fremover vil HBO Max gi kinoer 45 dagers eksklusivitet før filmene blir tilgjengelig på strømmetjenesten.

I USA har også Universal jobbet med en ny avtale som gjør at filmer kan lanseres hos strømmetjenester bare 17 dager etter de har hatt premiere på kino. Dette kan føre til store endringer for hvordan film distribueres i fremtiden.

Flere filmer vil dukke opp på strømmetjenestene som noe du må betale ekstra for, selv om du har abonnement på strømmetjenesten. Dette kalles «Premium-VOD» (video on demand).

Pandemien gjør at Hollywood dropper kinoer og satser på strømming
Bildekilde: nrkbeta.no

Folk spør også

Hva skjer med HBO Max?

Skal bli til n app. WarnerMedia, som eier selskapet HBO, skal fusjonere med Discovery og bli til Warner Bros. Discovery.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hva inngår i HBO Max?

Med HBO Max fr du hele 15.000 timer med underholdning. Warner Bros., HBO, Max Originals, DC Comics og Cartoon Network vil alle levere konstant nytt innhold til tjenesten. I tillegg fr du tilgang til alle HBO Max Originals-produksjoner og alle Warner Bros.

Fullstendig svar på www.rikstv.no


Videoer

Bilcamping i Rain on Mountain - Taktelt - Hund

Linda Moulton Howe: lemlestelse av storfe, storfot og doty

2 netters bilcamping i kraftig regn

Leo Gura: Uendelig bevissthet, Guds realisering [DEL 1]

Nye homofile filmer ute nå | #film

Camping i regnet - Frysende fjell - Bil - Hund

CAMPING I Narnia - Regn, snø, torden og lyn

Bil CAMPING med oppgradert 4x4 Ford Ranger - Iskaldt