Her krangler Uber-toppsjefen med en av sine egne sjåfører

102

Les om den kontroversielle konfrontasjonen mellom Uber-toppsjefen Travis Kalanick og en av selskapets sjåfører. Konflikten oppsto på grunn av prisreduksjonene på Uber Black og påvirkningen det hadde på sjåførenes inntekter. Utfallet av konfrontasjonen, samt informasjon om Kalanicks avgang og juridisk kamp med Waymo, er også inkludert.

Uber har gjort stor suksess som en populær taxiapp, men selskapet har også vært kontroversielt både innad og blant utenforstående. En nylig lekket video hos Bloomberg har avslørt en konfrontasjon mellom en Uber-sjåfør og selveste Uber-toppsjefen, Travis Kalanick.

Konfrontasjonen og bakgrunnen

En Uber-sjåfør tok nylig med seg Travis Kalanick som kunde og benyttet anledningen til å konfrontere sjefen med en sak han hadde på hjertet. Konfrontasjonen eskalerte raskt og førte til en utveksling av harde ord mellom begge parter. Hele hendelsen ble filmet av sjåføren og lekket til Bloomberg, som deretter la ut videoen på YouTube.

Anklagen som utløste krangelen var at sjåføren beskyldte Kalanick for å senke prisene på Uber Black, selskapets luksustilbud. Sjåføren hevdet at dette hadde redusert inntektene for de ansatte og resultert i økonomiske problemer for mange Uber-sjåfører.

I videoen hevdet sjåføren at han personlig hadde tapt 97 000 dollar og gått konkurs på grunn av Kalanick. Uber-sjefen svarte ved å påpeke at selskapet står overfor konkurrenter og må være forsiktige med å ikke prise seg ut av markedet.

Konfrontasjonens avslutning

Utvekslingen mellom Kalanick og sjåføren endte med at Kalanick forlot bilen tydelig irritert. Han beskyldte sjåføren for å skylde på alle andre for sine egne problemer og for å mangle personlig ansvar. Videoen ble lekket av sjåføren for å sette fokus på det han mente var en utbredt misnøye blant Uber-sjåfører. Selskapet Uber har valgt å ikke kommentere saken offentlig.

Uber-toppsjefens avgang

Nylige problemer i Uber har nådd et dramatisk punkt da grunnleggeren og toppsjefen, Travis Kalanick, har gått av. Dette skjedde etter press fra aksjonærer i selskapet, ifølge New York Times. Fem av de største aksjonærene krevde Kalanicks umiddelbare avgang og argumenterte for at selskapet trengte ny ledelse. Etter intense diskusjoner aksepterte Kalanick å trekke seg som Uber-toppsjef, men han fortsetter som styremedlem.

Kalanick uttalte: "Jeg elsker Uber mer enn noe annet, og i denne vanskelige tiden i mitt personlige liv har jeg akseptert investorenes ønske om å tre tilbake. Dette vil tillate Uber å fokusere på å bygge videre på virksomheten i stedet for å bli distrahert av en annen kamp."

Presset på Kalanick økte nylig på grunn av ulike skandaler i selskapet, inkludert anklager om seksuell trakassering og tyveri av intellektuell eiendom. Misnøye med arbeidsforholdene blant Uber-sjåfører har også blitt offentlig diskutert.

Konflikt med Waymo

Uber har også vært involvert i en juridisk kamp med selskapet Waymo, som er en del av Alphabets bilprosjekt. Waymo har saksøkt Uber for påstått stjeling av deres teknologi for selvkjørende biler. Nylig har Waymo droppet tre av fire patentrelaterte krav i søksmålet, spesifikt angående deres Lidar-teknologi som er sentral for selvkjørende biler.

Anklagene mot Uber involverer en tidligere ansatt, Anthony Levandowski, som angivelig lastet ned Waymos teknologi før han begynte å jobbe for Uber. Waymo hevder at Levandowski deretter tok med seg teknologien til Uber. Uber har på sin side avvist anklagene og mener at Waymo ikke kan bevise dem. Konflikten mellom de to selskapene fortsetter å utvikle seg.

Til tross for utfordringer og kontroverser fortsetter Uber å ha store planer for fremtiden, inkludert utviklingen av flyvende drosjer og selvkjørende biler.

Uber lanserer i Trondheim. Så mye tjener sjåførene - mn24.no
Bildekilde: www.mn24.no