Her unngår autopiloten et rådyr i siste sekund

56

Teslas Autopilot viser imponerende evne til å oppdage og unngå rådyr i veibanen. Denne videoen viser hvordan en Tesla Model 3 gjør en skarp unnamanøver for å unngå et krasj med et rådyr. Oppdateringer i Autopilot-funksjonene følger EUs regelverk. Les mer på 32Chip.

Teslas Autopilot blir stadig smartere.

Teslas elbiler har mye smart for seg, og en av funksjonene som virkelig har latt dem skille seg ut fra resten av markedet har lenge vært Autopilot. Eller selvkjøringsfunksjonen, på godt norsk. Nå viser en ny video ifølge Electrek nøyaktig hvor god autopiloten er blitt på å oppdage og unngå fotgjengere og dyr i veibanen. I en video fra Twitter-brukeren Russ Lepage vises det hvordan hans Model 3 oppdager et rådyr i veibanen i siste liten, og gjør en skarp unnamanøver for å unngå et krasj.

Bukkejakta 2021 - Storviltjakt - Kammeret.no
Bildekilde: www.kammeret.no

Smarte funksjoner som redder liv

Teslas Autopilot har lenge vært kjent for sine avanserte funksjoner som bidrar til å øke sikkerheten på veiene. Denne nye videoen demonstrerer tydelig hvordan Autopiloten er i stand til å oppdage og reagere raskt på farlige situasjoner, som i dette tilfellet et rådyr i veibanen. Dette viser at teknologien blir stadig bedre og mer avansert for å beskytte både sjåfører og fotgjengere.

Bukkejakta 2021 - Storviltjakt - Kammeret.no
Bildekilde: www.kammeret.no

EU-regler for Autopilot

Tesla har imidlertid blitt anklaget for å gjøre Autopiloten for sterk, og har måttet begrense funksjonaliteten for å overholde EUs regelverk. Dette inkluderer begrensninger i automatisk filskifte og redusert utslagskraft på rattet. Disse begrensningene gjelder hovedsakelig for eldre modeller som Model S og Model X, mens alle Model 3-biler har blitt levert med disse endringene fra starten av.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 22:00 48
Når kommer neste Xbox?
Nyheter 13.02.2024, 03:24 51
Når kom Snapchat?

Tesla oppdaterer Autopilot-funksjonene

Tesla har nylig lansert en programvareoppdatering (2019.16.1) som begrenser Autopilot-funksjonene ytterligere for Model S og Model X i samsvar med de nye EU-reglene. Endringene innebærer blant annet begrensninger i rattbevegelser under Autosteer og krav om aktivering av blinklys for automatisk filskifte. Disse oppdateringene har som mål å sikre at Tesla-bilene er i samsvar med de nyeste kravene og reguleringene.

Teslas engasjement for sikkerhet

Teslas norske kommunikasjonssjef, Even Sandvold Roland, bekrefter at selskapet foretar endringer for å oppfylle de nye EU-reglene. Dette viser Teslas engasjement for sikkerhet og evnen til å tilpasse seg endrede reguleringer. Autopilot-funksjonen fortsetter å utvikle seg, og Tesla fortsetter å forbedre teknologien for å sikre en tryggere kjøreopplevelse for alle.

Tips for å unngå rådyrskader i hagen

Rådyr kan være en utfordring for hageeiere, spesielt når det kommer til å bevare plantene sine. Her er noen tips for å unngå at rådyr skader hagen din:

  • Sett opp et gjerde som er et par meter høyt for å hindre rådyrene i å komme inn i hagen.
  • Bruk fiberduk eller stammebeskyttere for å beskytte trærne mot rådyrskader.
  • Unngå å plante rådyrenes favorittmat som tulipaner, og velg planter som de ikke er så interessert i som allium og narsisser.
  • Bruk avskrekkende midler som lukter eller lyder for å holde rådyrene borte fra hagen din.
  • Hold hagen ryddig og fri for matkilder som kan tiltrekke rådyr.

Ved å følge disse tipsene kan du redusere risikoen for rådyrskader i hagen din og opprettholde en vakker og frodig utendørsområde.

Se også

Nyheter 10.02.2024, 12:33 48
Når kommer BMW i7 til Norge?
Nyheter 04.05.2024, 16:58 17
Hva er siste iOS oppdatering?
Nyheter 08.02.2024, 16:42 50
Hva er nytt med iOS 15?