Huawei har lansert ny mobilprosessor med masse krefter

47

Les om Huaweis nye mobilprosessor, Kirin 960, som byr på enestående ytelse og imponerende grafikkprosessor. Finn ut hvilke modeller som vil dra nytte av denne kraftfulle prosessoren og opplev høy hastighet og responsivitet i dine mobile enheter.

Huawei, en ledende aktør innen mobilteknologi, har nylig lansert sin nyeste mobilprosessor, Kirin 960. Denne nye brikken er en oppgradering av Huaweis tidligere suksessfulle Kirin 950-brikke og kommer med en rekke imponerende oppgraderinger som gir den enestående ytelse.

Huawei lanserer sitt eget operativsystem og inviterer andre med - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Kraftig ytelse

Kirin 960 byr på imponerende kraft med sine fire Cortex A-53-kjerner og fire oppgraderte Cortex A-73-kjerner. Disse oppgraderte kjernene gir en 30% høyere ytelse sammenlignet med forgjengeren, Kirin 950, som hadde A-72-kjerner. Dette løftet i ytelse gjør Kirin 960 til en av de mest kraftfulle mobilprosessorene på markedet.

TEST: Motorola Edge 40 Pro – Motorola mener alvor
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Innovativ grafikkprosessor

En annen bemerkelsesverdig funksjon ved Kirin 960 er bruken av ARMs nye grafikkprosessor, Mali G-71. Denne grafikkprosessoren er spesielt utviklet for toppklassens mobiler og er ideell for VR-opplevelser. Huawei hevder at grafikkytelsen til Kirin 960 er nesten tre ganger høyere enn forgjengeren Kirin 950, som hadde Mali T880-grafikkprosessoren.

Forbedret ytelse

Samlet sett leverer Huaweis nye Kirin 960-brikke opptil 18% høyere ytelse sammenlignet med Kirin 950. Dette gjør den ideell for brukere som krever høy hastighet og responsivitet i sine mobile enheter.

Huawei lanserer sitt eget operativsystem og inviterer andre med - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Fremtidige modeller og spekulasjoner

Det er foreløpig ukjent hvilke modeller som vil bli utstyrt med den nye Kirin 960-prosessorbrikken. Imidlertid antas det at Huaweis kommende toppmodell, Mate 9, vil være en av de første enhetene som vil dra nytte av den kraftfulle prosessoren. Mate 9 er ennå ikke offisielt bekreftet, men ryktene florerer om dens imponerende spesifikasjoner og ytelse.

Det er også spekulasjoner om Huaweis neste flaggskip, Huawei P9, som ventes å bli lansert tidlig neste år. P9 forventes å ha en 5,2-tommers skjerm og også være utstyrt med Kirin 950-brikken, som også finnes i Mate 8. Med 4 GB minne og Android 6.0 som standard, forventes P9 å være en kraftig og allsidig enhet.

Huawei lanserer sitt eget operativsystem og inviterer andre med - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Avsluttende tanker

Huaweis lansering av Kirin 960-prosessoren er et tydelig bevis på deres fortsatte satsing på innovasjon og teknologisk lederskap innen mobilindustrien. Med sin imponerende ytelse og avanserte grafikkprosessor er Kirin 960 en spennende nyhet for mobilentusiaster og profesjonelle brukere. Det gjenstår nå å se hvilke modeller som vil dra nytte av denne kraftige prosessoren, men det er ingen tvil om at Huawei fortsetter å utfordre grensene for mobilteknologi.