Hva betyr inkognito modus?

65

Inkognitomodus, også kjent som privat surfing, er en funksjon i nettlesere som tillater brukere å surfe på internett uten at informasjon om aktiviteten deres blir lagret i nettleserloggen eller lagt til informasjonskapsler. Lær mer om hva inkognitomodus er, hva den gjør, og hvorfor du bør bruke den for å beskytte personvernet ditt.

Inkognitomodus, også kjent som privat surfing, er en funksjon i nettlesere som tillater brukere å surfe på internett uten at informasjon om aktiviteten deres blir lagret i nettleserloggen eller lagt til informasjonskapsler. Når du bruker inkognitomodus, blir nettleserloggen og informasjonen du skriver inn i skjemaer ikke lagret. Informasjonskapsler og nettstedsdata blir midlertidig lagret mens du surfer, men blir slettet når du lukker inkognitomodus.

Hvor Privat Er Inkognito Modus?
Bildekilde: nb.wizcase.com

Hva skjer når du surfer privat?

Når du bruker inkognitomodus, er det flere ting som skjer:

  • Ingen lokalt lagring: Chrome lagrer ikke nettleserloggen din eller informasjonen du skriver inn i skjemaer. Dette betyr at aktiviteten din ikke blir registrert på enheten du bruker.
  • Blokkering av informasjonskapsler: Du har også muligheten til å blokkere informasjonskapsler fra tredjeparter når du åpner nye inkognitovinduer. Dette kan bidra til å begrense sporingen av din nettleseraktivitet.
  • Ubegrenset surfing: Du kan bytte mellom inkognitovinduer og vanlige Chrome-vinduer. Du surfer bare privat når du bruker inkognitovinduer.
  • Nedlastinger og bokmerker: Filene du laster ned mens du surfer i inkognitomodus lagres ikke i nettleseren, men i Nedlastinger-mappen på enheten. Alle bokmerker du oppretter, lagres imidlertid i Chrome.
Google saksøkes for privatmodusen i Chrome – og selskapets egne ansatte  gjør narr av funksjonen - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Hva gjør inkognitomodus?

Inkognitomodus har flere fordeler og funksjoner:

  • Privat surfing: Inkognitomodus gjør at du kan surfe på internett "sporløst" ved å fjerne lokal data fra nettlesingsøktene dine. Ingen surfing registreres i den lokale søkehistorikken, og informasjonskapsler og sporingsmekanismer blir deaktivert.
  • Bedre personvern: Bruk av inkognitomodus kan bidra til å beskytte personlige data og surfeaktivitet fra andre brukere av enheten. Det er en enkel metode for å logge deg ut av nettsteder når du bruker en annens enhet.
  • Redusert målrettede annonser: Siden informasjonskapsler ikke lagres i inkognitomodus, er det mindre sannsynlig at du vil se annonser relatert til nettsteder du har besøkt når du bruker denne modusen.
  • Begrenset påvirkning på søkeresultater: Når du søker i inkognitomodus uten å være logget på Google-kontoen din, vil ikke søkene dine vises i Google-kontologgen eller påvirke fremtidige søkeresultater.

Hva gjør ikke inkognitomodus?

Det er viktig å merke seg at inkognitomodus ikke gjør deg helt anonym på nett. Her er noen ting inkognitomodus ikke kan gjøre:

  • Skjule IP-adressen din: Nettstedene du besøker kan fortsatt se IP-adressen din.
  • Skjule identiteten din: Inkognitomodus beskytter ikke mot sosiale medieplattformer eller nettsteder som krever innlogging. Hvis du logger deg inn på kontoene dine, vil nettstedene fortsatt vite at det er deg.
  • Skjule all surfing: Mens lokal surfinghistorikk ikke lagres i inkognitomodus, kan nettjenester, nettsteder, søkemotorer og leverandører fortsatt se aktiviteten din.
Bruk inkognitomodus på mobiltelefonen | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Hvorfor bruke inkognitomodus?

Formålet med å bruke inkognitomodus er å begrense lagring av nettleserhistorikk og informasjonskapsler. Det er en nyttig funksjon for å opprettholde personvern når du deler enhet med andre eller ønsker å begrense sporing av nettleseraktivitet.

Det er viktig å merke seg at inkognitomodus ikke gir fullstendig anonymitet på nett og ikke beskytter mot ekstern sporing eller innsamling av data. For å oppnå høyere nivåer av personvern og anonymitet, kan det være nødvendig å bruke andre verktøy og tjenester.

Hvor Privat Er Inkognito Modus?
Bildekilde: nb.wizcase.com

Hva vil Wiki fortelle oss?

Chrome har implementert en funksjon kalt Ikognitomodus, som lar brukeren bruke nettleseren uten at den lagrer historikk eller informasjonskapsler. Chrome sender likevel bruksstatistikk og andre detaljer til Google.

Folk spør også

Hvorfor bruke inkognitomodus?

Hva er inkognitomodus? Inkognitomodus er en innstilling i nettleseren din som gjr at du kan surfe sporlst p Internett. Inkognitomodus fungerer ved fjerne lokale data fra nettlesingsktene dine. Dette betyr at ingen surfing registreres i din lokale skehistorikk.


Hvordan bruke inkognitomodus?

Surf privat pne Chrome. p Android-enheten din.Trykk p Mer. Ny inkognitofane til hyre for adressefeltet.Et nytt vindu vises. Se etter inkognitoikonet. verst til venstre.

Fullstendig svar på support.google.com


Hva betyr inkognitomodus iPhone?

Nr du bruker Privat nettlesing, lagres ikke detaljene for nettlesingen din, og nettstedene du besker, deles ikke med de andre enhetene dine. Safari husker ikke sidene du besker, skehistorikken din eller Autoutfyll-informasjonen.

Fullstendig svar på support.apple.com


Er inkognito trygt?

Mens bruke incognito er fint for enkle sk, er det ikke like trygt som du kanskje tror. Inkognitomodus hindrer din nettleser i lagre din surfedata. Den hindrer ikke andre typer overvking p nettet.


Videoer

What is Chrome Guest Mode and How to Use It - 🛠 MM #177

Hvordan surfe inkognito med Google Chrome

8 Discord Tipps und Tricks die DU NOCH NICHT KANNTEST| Discord Tutorial

The Triggering of Shia | He Will Not Divide Us

SO kannst du JEDES iPhone überall Orten! 📲🌎

✅ How to use Google Maps in incognito mode, Android Maps app in Incognito

30 Travel Hacks That Will Make your Travels a Breeze

40 TRAVEL TIPS in 20 MINUTES