Hva er nytt med iOS 15?

47

Oppdag de spennende oppdateringene og forbedringene i iOS 15, inkludert mer naturlige FaceTime-samtaler, delte opplevelser med SharePlay, Focus-modus for bedre fokus, oppdateringer i iMessage, Maps, Weather og Wallet, samt personvernforbedringer.

Mer naturlige FaceTime-samtaler og delte opplevelser med SharePlay

iOS 15 introduserer flere spennende oppdateringer og forbedringer til Apples mobile operativsystem, inkludert en rekke nye funksjoner for FaceTime. FaceTime har fått betydelige forbedringer når det gjelder lyd og video, inkludert romtilpasset lyd som gir en mer realistisk opplevelse av samtaler. Stemmer høres nå ut som om de kommer fra der personen er plassert på skjermen, og nye mikrofoner bidrar til å filtrere ut bakgrunnsstøy slik at stemmen til brukeren blir tydeligere.

En annen spennende funksjon som er introdusert i FaceTime er Portrettmodus. Inspirert av iPhone-portrettbilder, kan brukerne nå bruke Portrettmodus under videosamtaler. Dette gjør det mulig å gjøre bakgrunnen uklar og sette fokus på seg selv, noe som gir en mer profesjonell og estetisk appell til videosamtaler på FaceTime. Gruppesamtaler har også fått en oppgradering med en rutenettvisning som gjør det mulig å se flere ansikter samtidig.

En annen spennende funksjon som er introdusert i iOS 15 er SharePlay. Dette gjør det mulig for brukere å dele opplevelser i sanntid under FaceTime-samtaler. Du kan nå dele musikk, filmer og annet innhold direkte fra enheten din mens du er på FaceTime-samtale med venner og familie. Dette gir en unik og engasjerende måte å oppleve ting sammen på, uansett hvor du befinner deg.

iOS 15 har nye kraftige funksjoner som hjelper brukeren med å være  tilkoblet, holde fokus, utforske og mer - Apple (NO)
Bildekilde: www.apple.com

Focus-modusen for bedre fokus og mindre distraksjoner

En av de mest betydningsfulle oppdateringene i iOS 15 er introduksjonen av Focus-modusen. Dette gir brukerne muligheten til å filtrere og begrense varsler basert på hva de holder på med, slik at de kan opprettholde bedre fokus og redusere distraksjoner. Du kan tilpasse forskjellige fokusprofiler, for eksempel Arbeid, Personlig, Søvn og mer, og velge hvilke apper og kontakter som kan sende varsler i hvert fokusområde. Dette gir en mer skreddersydd opplevelse og gjør det lettere å være produktiv og konsentrert.

iOS 15: Her er de viktigste nyhetene
Bildekilde: www.online.no

Oppgraderinger i iMessage for bedre kommunikasjon

iOS 15 introduserer også flere oppdateringer og forbedringer i iMessage, som er Apples populære meldingsapp. En av de nye funksjonene er delte varsler, som lar brukere se og svare på meldinger i en gruppe samtidig. Dette gjør det lettere å holde tritt med samtaler og samhandle med flere personer samtidig. Det er også introdusert meldingsoppsummeringer, som gir en oversikt over viktige meldinger i en samtale. Dette gjør det enklere å finne og følge opp viktige samtaler og holde oversikt over meldingshistorikken.

Se også

Nyheter 21.03.2024, 04:30 56
Når kom Skoda Enyaq?
Nyheter 13.02.2024, 03:22 44
Er Munch norsk?

Oppdateringer i Maps, Weather og Wallet

Andre apper som Maps, Weather og Wallet har også fått oppdateringer i iOS 15. Maps har fått en ny design med en tredimensjonal byopplevelse og veibeskrivelser i utvidet virkelighet for fotgjengere. Dette gjør det enklere å navigere i byen og finne frem til destinasjoner til fots. Weather-appen har fått animerte bakgrunner og varsler om ekstremvær, slik at brukerne kan være bedre forberedt på værforholdene. Wallet har nå støtte for digitale ID-kort og nøkler, noe som gjør det enklere å ha all viktig informasjon samlet på ett sted.

iOS 15: Her er de viktigste nyhetene
Bildekilde: www.online.no

Personvernforbedringer for bedre kontroll over data

En annen viktig oppdatering i iOS 15 er personvernforbedringer. Det er introdusert nye kontroller for personvern i Siri, Mail og flere apper, noe som gir brukerne bedre kontroll over dataene sine. Dette sikrer en høyere grad av åpenhet og tillit når det gjelder personlige data. Brukerne kan nå ha bedre kontroll over hvilke apper som har tilgang til forskjellige deler av enheten og hvilke data som deles.

Med iOS 15 har Apple fortsatt å levere spennende oppdateringer og forbedringer til sitt mobile operativsystem. Fra mer naturlige FaceTime-samtaler og delte opplevelser med SharePlay, til bedre fokus og mindre distraksjoner med Focus-modusen, iOS 15 tar iOS-opplevelsen til nye høyder. Med oppdateringer i iMessage, Maps, Weather og Wallet, samt personvernforbedringer, gir iOS 15 brukerne nye og forbedrede verktøy og funksjoner for å forbedre deres daglige liv.

Kilder: https://support.apple.com/no-no/HT201222 https://www.apple.com/newsroom/2021/06/apple-previews-powerful-software-updates-designed-for-iphone-ipad-and-mac-at-wwdc/

iOS 15 har nye kraftige funksjoner som hjelper brukeren med å være  tilkoblet, holde fokus, utforske og mer - Apple (NO)
Bildekilde: www.apple.com

Hva vil Wiki fortelle oss?

iOS 15 er den nyeste hovedversjonen av det mobile operativsystemet utviklet av Apple. Det ble annonsert på Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) den 7. juni 2021 og ventes å bli lansert senere i år. iOS 15 introduserer en rekke nye funksjoner og forbedringer som tar iOS-opplevelsen til nye høyder.

En av hovedfunksjonene i iOS 15 er Focus-modusen, som gir brukerne muligheten til å filtrere og begrense varsler basert på hva de holder på med. Dette gjør det enklere å fokusere på viktige oppgaver og redusere distraksjoner. Brukere kan tilpasse forskjellige fokusprofiler, for eksempel Arbeid, Personlig, Søvn og mer, og velge hvilke apper og kontakter som kan sende varsler i hvert fokusområde.

En annen betydelig oppdatering er iMessage, som nå tilbyr nye måter å kommunisere og samhandle med venner og familie. iOS 15 introduserer funksjoner som delte varsler, som lar brukere se og svare på meldinger i en gruppe samtidig, og meldingsoppsummeringer, som gir en oversikt over viktige meldinger i en samtale. Det er også nye funksjoner for FaceTime, inkludert støtte for Spatial Audio, Grid View og SharePlay som lar brukere dele musikk, filmer og mer under samtaler.

Videre har iOS 15 også forbedringer i apper som Maps, Weather og Wallet, samt en rekke personvernforbedringer. Maps får oppdaterte kart med mer detaljerte veier og landemerker, Weather får animerte bakgrunner og varsler om ekstremvær, og Wallet får støtte for digitale ID-kort og nøkler. Personvernforbedringene inkluderer forbedret informasjon om appers sporing av brukeraktivitet og muligheten til å generere tilfeldige e-postadresser for å beskytte personvernet.

Folk spør også

Hva er nytt med iPhone 15?

iPhone 15 har verdens frste tre nanometer chip for en mobil, noe som gir 20% bedre ytelse. For de som spiller spill p mobilen, tilbyr den forbedret ray tracing. Til tross for den nye chippen, er batteritiden nesten identisk med iPhone 14 Pro.


Hva kan man gjøre med iOS 15?

iOS 15 gir brukerne nye mter holde kontakten p og har kraftige funksjoner som ved hjelp av intelligens p enheten gjr det lettere holde fokus, utforske og gjre mer.


Når kommer iOS 17 oppdatering?

Denne saken ble frst publisert i forbindelse med Apples WWDC-arrangement i juni, men er oppdatert i forbindelse med iOS 17-lanseringen 19. september.


Hva er siste oppdatering på iPhone?

F de nyeste programvareoppdateringene fra Apple Den nyeste versjonen av iOS og iPadOS er 17.3. Finn ut hvordan du oppdaterer programvaren p iPhone, iPad eller iPod touch. Den nyeste versjonen av macOS er 14.3. Finn ut hvordan du oppdaterer programvaren p Mac, og hvordan du tillater viktige bakgrunnsoppdateringer.

Fullstendig svar på support.apple.com


Videoer

iOS Evolution [2007-2022]

Curious Beginnings | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 1

HVA ER NYTT I IOS 12.2?

George Knapp Λ Colm Kelleher: Skinwalkers, Hitchhiker Effect

Jeremy Corbell: New Footage From Lazar & Fravor

Physics, UFOs, Parapsychology | Jesse Michels & Curt Jaimungal

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

A Scholar's Deep Dive Into UFOs & Religion | Diana Pasulka