Stayclassy begjærer konkurs

53

Les om konkursbegjæringen til Stayclassy og utfordringene de har møtt. Forbrukertilsynet varsler gebyrer for brudd på markedsføringsloven. Daglig leder planlegger en ny start med Netthandelsfabrikken AS.

Stayclassy begjærer konkurs

I slutten av januar kom nyheten om at netthandelsbutikken Stayclassy begjærte selskapet konkurs. Dette kom som et resultat av manglende suksess med rekapitaliseringen. Det ble også rapportert at Forbrukertilsynet hadde varslet gebyrer til Stayclassy for brudd på markedsføringsloven.

Ifølge tilsynet hadde selskapet ikke opplyst om førpriser og hadde markedsført prisbesparelser som ikke var reelle. Daglig leder, Thomas Holstad (34), fikk varsel om et gebyr på 400 000 kroner, mens selskapet fikk et varsel om et gebyr på 1,5 millioner kroner.

Stayclassy-konkursen: Dette bør kundene gjøre – E24
Bildekilde: e24.no

Mediestorm og utfordringer

Dette førte til at Holstad sto midt i en mediestorm, som han selv beskrev som en "heksejakt". Han uttalte at det siste halvåret hadde vært turbulent, utfordrende og lærerikt. Han sammenlignet også tapet av selskapet med å miste et barn.

Stayclassy eier Thomas Holstad uttalelser seg til kunder etter at  nettbutikken stenger midlertidig : r/norge
Bildekilde: www.reddit.com

En ny start

Selv om Stayclassy ble lagt i ruiner, har Holstad ikke hvilt på laurbærene. Han avslørte at han allerede jobber med å etablere en ny forretning ved navn Netthandelsfabrikken AS. Han har også relansert deler av den tidligere bedriften, spesielt produktet Classywalk.

På Stayclassys nettside opplyses det at selskapet begjærte oppbud i februar 2023. Det står også at det fortsatt er mulig å handle Classywalks og reservedeler på deres nye hjemmeside, Classywalk.no.

Å starte på nytt innebærer en viss bismak for Holstad, da han må begynne fra bunnen av igjen. Han uttalte at han må følge samme oppskrift som sist og bygge trinn for trinn.

Finansiell nødsituasjon

Holstad forsøkte å samle inn penger gjennom en pengeinnsamling på Spleis.no for å få en ny start. Dessverre gikk ikke dette som planlagt da Sparebank 1 satte en stopp for innsamlingen.

Stayclassy stenger nettbutikken inntil videre - TV 2
Bildekilde: www.tv2.no

Varsel om økonomiske reaksjoner

Forbrukertilsynet har varslet økonomiske reaksjoner mot Stayclassy og daglig leder. Dette inkluderer en bot på 1,5 millioner kroner for selskapet og en bot på 400 000 kroner for Holstad, på grunn av ulovlig markedsføring.

Forbrukertilsynet nedjusterer boten til Stayclassy-gründer Thomas Holstad -  TV 2
Bildekilde: www.tv2.no

Fremtidsutsikter

Selv om Stayclassy har opplevd store utfordringer og tap, er Holstad allerede i gang med å bygge opp en ny virksomhet. Han ser på fremtiden med optimisme og tar med seg lærdommen fra tidligere feil. Han håper å kunne åpne dørene til et nytt og vellykket selskap snart.

Se også

Nyheter 04.05.2024, 16:58 17
Hva er siste iOS oppdatering?
Nyheter 11.02.2024, 16:02 51
Hvor lenge er Black Friday?
Nyheter 11.01.2024, 09:30 64
Er roaming gratis?

Folk spør også

Hvorfor ble Stayclassy lagt ned?

I fjor fikk selskapet en saftig bot fra Forbrukertilsynet. Lovbruddene dreide seg i hovedsak om at selskapet ikke opplyste om frpriser, og at selskapet markedsfrte prisbesparelser som ikke er reelle.

Fullstendig svar på www.tv2.no


Hva skjer med Stayclassy?

Stayclassy er sltt konkurs og mange kunder lurer n p hva som skjer med klagesakene deres, eller produktene de har kjpt og fortsatt ikke mottatt. Svaret er at det trolig er lite hente fra konkursboet, og du som forbruker str igjen med svarteper.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvem startet Stayclassy?

Forbrukertilsynet nedjusterer boten til Stayclassy-grnder Thomas Holstad fra 400.000 kroner til 100.000 kroner. Thomas Holstad m betale 100 000 kroner for brudd p markedsfringsloven, og 200 000 kroner for hver gang han gjentar lovbruddene i fremtiden, skriver Forbrukertilsynet i en pressemelding.

Fullstendig svar på e24.no


Hvordan få tilbake penger fra Stayclassy?

– Venter du p penger fra Stayclassy kan du rette tilsvarende krav mot banken som utstedte betalingskortet ditt. Kortsteder er nemlig ansvarlig for det belpet som er betalt med kort til Stayclassy, sier Iversen. Kundene kan sende et krav til konkursboet, og deretter til kortutsteder.

Fullstendig svar på e24.no


Videoer

Hva skjedde med HERMANPLAYS?! 👀 KJENT RAPPER?? (Reagerer)

Paradise-deltager Thomas Holstad i Luksusfellen

Woldelige Ole ROASTA HermanPlays?! 🔥

How the US Sends Top Secret Information Around The World

Bydue A3 på brostein😍#44

Sallys forlatte sørlige hytte i USA - Uventet oppdagelse

Hvordan sperringen påvirket meg i Ho Chi Minh-byen, Vietnam Moto-Vlog #2

Mangler Det Et KONSERVATIVT Parti i Norge?