Hvor mange Tesla Supercharger er det i Norge?

54

Oversikt over antall Tesla Supercharger-stasjoner i Norge. Antallet offentlig tilgjengelige ladesteder øker fra 16 til 58. Norges største nettverk av høyeffektladere. Priser og tilgjengelighet for Tesla-ladestasjoner. Introduksjon av Teslas nye V4-ladestolper.

I januar åpnet Tesla for første gang noen sine ladestasjoner i Norge for alle elbiler med CCS-ladekontakt. Nå følger de opp med å åpne enda flere av sine stasjoner.

Se en oversikt over alle åpne ladesteder nederst i artikkelen.

Det gjør at antallet offentlig tilgjengelige Tesla Supercharger-stasjoner går fra 16 til 58, fra Varangerbotn i nord til Lyngdal i sør.

Tesla etablerer 35 nye superchargere - også i storbyenes sentrumskjerner -  Tesla Owners Club Norway
Bildekilde: www.tocn.no

Norges største nettverk av offentlig tilgjengelige høyeffektladere

Ifølge Tesla gjør dette at de nå tilbyr Norges største nettverk av offentlig tilgjengelige høyeffektladere og at det nå er over 30 prosent flere tilgjengelige CCS-ladepunkter enn det var før utvidelsen. Til sammen er 812 av Teslas ladeuttak i Norge tilgjengelige for alle elbilbrukere.

Ifølge Nobil.no er det til sammen 1198 Tesla-ladepunkter i Norge. Dermed er 67,8 prosent av alle Supercharger-uttakene tilgjengelige for alle biler med CCS-kontakt.

Ny Tesla-stasjon åpen for alle - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

31 stasjoner for kun Tesla-eiere

Det er fremdeles 31 av Teslas totalt 89 ladessteder som ikke er tilgjengelig for alle. Tesla Norge opplyser at dette handler om at enkelte grunneiere har avtale om at ladestasjonene kun skal brukes av Tesla-kjøretøyer, eller at det i utgangspunktet er høy trafikk på de aktuelle ladestedene.

I tillegg har Tesla ladestasjoner steder hvor også andre aktører tilbyr lading. Et eksempel vi ser er er Circle K i Gulsvik, som har 22 Tesla Supercharger-stasjoner. Her har Circle K til sammen 7 egne CCS-ladeuttak. Det er antakeligvis ikke i Circle Ks interesse å konkurrere mot Tesla på egen grunn.

Etter hva vi erfarer har Teslas offentlige ladetilbud så langt vært ganske lite brukt. Det kan tenkes å henge sammen med lite kjennskap til tilbudet og at få elbilister utover Tesla-eiere har for vane å lade på deres stasjoner. Nå som mesteparten av ladenettverket er tilgjengelig for alle, kan det tenkes at flere vil se på Tesla Supercharger som et alternativ.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 04:31 65
Hvordan gå ut av inkognito?
Nyheter 25.04.2024, 13:09 22
Har ice Telenor dekning?
Nyheter 01.05.2024, 18:47 16
Har Magnus Carlsen barn?

Priser og tilgjengelighet

Det er for øvrig ingen endring i prisen for tjenesten. For alle Teslas ladestasjoner var prisen i snitt 4,71 kroner per kilowattime i april, ifølge Tesla Owners Club Norway. De dyreste stasjonene i april tok fem kroner per kilowattime. På de rimeligste kostet strømmen rett over 4 kroner per kilowattime.

Dette er prisene for Tesla-eiere og de som betaler for Tesla Supercharger-medlemskap. For ikke-medlemmer tar Tesla et «drop-in»-påslag på et sted mellom 40 og 60 prosent, opp til 6,90 kroner per kilowattime i skrivende stund. Medlemskap koster 129 kroner i måneden.

For å lade på Teslas ladestasjoner må du installere Tesla-appen og legge inn TOCN sjekker jevnlig prisene på samtlige Tesla Superchargere i Norge, denne gang med 107 stasjoner. Her får du hele oversikten, som også inneholder prisoversikten for lading av andre elbilmerker, samt maksimal ladestyrke på den enkelte stasjon!

Prisoversikten er såpass omfattende, at vi velger å presentere den som et bilde. Dette gjør visningen mer mobilvennlig. Oversikten kan lastes ned som PDF, ved å klikke på tabellbildet nedenfor, alternativt her.

PrisendringerGrunnet den mer stabile strømprisen, endrer Tesla prisene med lengre mellomrom. TOCNs oversikter vil derfor fortsette å presenteres ca. én gang pr. måned. Kanskje sjeldnere, dersom Tesla ikke har foretatt justeringer.

Prisene i tabellen nedenfor ble innhentet 19. juni 2023 (samt også 7. juni, for nyåpnede Steinkjer).

Her er Teslas 18 nye Superchargere i Oslo sentrum - Tesla Owners Club Norway
Bildekilde: www.tocn.no

Teslas nye V4-ladestolper

Som av januar 2024 opererer Tesla et nettverk med 6 000 Supercharger-stasjoner med nesten 55 000 ladepunkter. Nettverket er primært utplassert i tre regioner: Asia-Stillehavet (over 2 400 stasjoner), Nord-Amerika (over 2 300) og Europa (over 1 100).

Med to viktige oppgraderinger er Teslas nye V4-ladestolper en gledelig nyhet både Tesla-folket og de fleste andre elbilister.

V4-laderne på Gardermoen er blant de aller første i Europa, som for øyeblikket kun finnes i England og Nederland – og nå altså på Gardermoen.

De nye ladestolpene utgjør en utvidelse av Teslas eksisterende supercharger-stasjon på Gardermoen.

De nye V4-laderne skiller seg betydelig ut fra forrige generasjon med sin nye utforming. Nå er ladestolpen hel, og hullet i midten er fjernet.

Den største og mest gledelige nyheten er en ny og forlenget CCS-ladekabel som er hele tre meter lang, omtrent dobbelt så lang som den forrige.

Ladekabelen og stolpenummeret er også plassert på samme side som bilen skal parkeres og lades fra.

Mange jubler også for at Tesla V4-ladestolpene nå tilbyr kontaktløs kortbetaling, noe som gjør det litt enklere for elbilister uten Tesla-appen å benytte seg av drop-in-lading.

Per i dag er ladehastigheten på V4-stolpene satt til 250 kW. Men Tesla forsikrer at de nye ladestolpene er framtidssikret, og ladehastigheten vil kunne økes.

Flere norske Supercharger-stasjoner er nå åpnet for alle andre elbiler -  Tesla Owners Club Norway
Bildekilde: www.tocn.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Som av januar 2024 opererer Tesla et nettverk med 6 000 Supercharger-stasjoner med nesten 55 000 ladepunkter. Nettverket er primært utplassert i tre regioner: Asia-Stillehavet (over 2 400 stasjoner), Nord-Amerika (over 2 300) og Europa (over 1 100).

Folk spør også

Hvor mange Tesla ladestasjoner er det i Norge?

Tesla har mer enn 50 000 Superchargere globalt. I Norge teller nettverket 114 Supercharger-stasjoner med til sammen 1741 ladestolper. I dag dekker nettverket Norge fra Lindesnes til Nordkapp, og hele 109 Supercharger-stasjoner med 1681 av ladepunktene er pne for alle elbiler.

Fullstendig svar på itavisen.no


Hvor mye koster det å lade Tesla Supercharger?

De rimeligste og dyreste Alle med 7,60 kroner per kWt. Hyeste pris 2. september var 6,30 kroner per kWt. TOCN.no melder at gjennomsnittsprisen n er 6,17 kroner per kWt, en oppgang p 1,23 kroner (24,69 prosent) siden starten av september 2022.

Fullstendig svar på elbil.no


Hvilke Tesla har gratis lading?

Fr med gratis lading At den ubegrensede superladingen fulgte med ved kjp av ny Tesla fr 2017, gjr at det i dag er mange eldre Tesla Model S og X som lader helt gratis p Teslas ladestasjoner. Et lukrativt tilbud som gjr at mange av de tidligste eierne holder p bilene sine ogs den dag i dag.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hvor mange kW Tesla Supercharger?

Alle V4 Superchargers er utstyrt med en lengre kabel, noe som gir enkel tilgang for alle elbiler. V4 sttter for yeblikket ladehastigheter p opptil 250 kW per bil, og er fremtidssikret for oppdateringer og nye funksjoner.

Fullstendig svar på www.tesla.com


Videoer

Tesla åpner opp superladernettverket:

STRØM - afsnit 18: Tesla Model S med 530.000 km på tælleren - Så meget er blevet skiftet

Tesla Heat Pump | More Range in Cold Weather

Extreme Heat Testing | Tesla Model S, 3, X and Y

Test av Tesla Model Y RWD

Porsche Macan EV vs Tesla Mode Y | HVILKEN BØR DU KJØPE? (Norsk)

Tesla Modell 3 Rustfelle???

Skiferie i elbil: Alex & Kasper deler deres oplevelse | bilguiden