Hyundais Ioniq 5: Lynrask og toveis lading

68

Oppdag Hyundais Ioniq 5, en imponerende elbil med lynrask lading og toveis ladesystem. Les om design, spesifikasjoner og rekkevidde, og se hvordan denne elbilen markerer fremtiden for elektriske kjøretøy.

Hyundais nye elbil Ioniq 5 er planlagt å bli lansert i begynnelsen av 2021 og vil ifølge selskapet markere begynnelsen på en ny æra for elbiler. Denne modellen er den første dedikerte elbilmodellen i Hyundais nye Ioniq-modellportefølje og vil bli bygget på en helt ny elbilplattform kalt Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Hyundai Ioniq 5 får bakrutevisker
Bildekilde: www.motor.no

Design og spesifikasjoner

Det er foreløpig begrenset med informasjon om hvordan Ioniq 5 vil se ut, da de offentliggjorte teaservideoene kun viser svarte og hvite streker og prikker. Imidlertid har Hyundai avslørt at Ioniq 5 vil være en "familie-SUV" inspirert av Hyundais "45 Concept".

Under bilens nye design vil Ioniq 5 være utstyrt med avansert teknologi som muliggjør både toveis lading (V2L) og lynlading. Denne ekstra kraften og lynlademuligheten vil gjøre Ioniq 5 til en praktisk og effektiv elbil for eiere.

Ladeguiden - Hyundai IONIQ 5 - Elbilgrossisten – Elbilgrossisten AS
Bildekilde: www.elbilgrossisten.no

Batteri og ladesystem

Ioniq 5 vil være basert på den nye elbilplattformen E-GMP, som gir mulighet for en imponerende rekkevidde på over 500 kilometer (WLTP) på en enkelt lading. I tillegg vil bilen støtte lynlading, som kan lade batteriet opptil 80% på under 18 minutter og gi omtrent 100 kilometers ekstra rekkevidde på kun fem minutter.

For å dra nytte av lynlademuligheten, vil det imidlertid være nødvendig med en ladestasjon som kan levere opptil 350 kW. E-GMP-plattformen er utstyrt med et 800V-system og støtte for lynlading som standard. Den kan også bruke de mer vanlige 400V-systemene uten behov for overgang eller adapter.

En spennende funksjon i Ioniq 5 er dens toveis ladesystem (V2L), som gjør det mulig for bilens batteri å levere strøm til andre elektriske apparater med vanlig nettspenning (110/220V). Dette inkluderer også muligheten til å lade andre elbiler, noe som gir ekstra fleksibilitet og praktisk bruk av elektrisk kraft.

Se også

Ytelse og kjøreopplevelse

Ioniq 5 vil ikke bare imponere med sin rekkevidde og ladesystem, men også med sin ytelse. Plattformen E-GMP inkluderer høyytelsesmodeller som kan akselerere fra 0 til 100 km/t på kort tid. Dette betyr at Ioniq 5 vil kunne levere en spennende kjøreopplevelse og rask respons.

IONIQ 5 - lynrask lading og opp mot 500 km rekkevidde · Lieco Auto
Bildekilde: www.lieco.no

Reservering og tilgjengelighet

Før verdenspremieren hadde Ioniq 5 allerede over 14 000 interessenter. Totalt vil det bare være tilgjengelig 3000 biler på de europeiske markedene, og de vil bli solgt etter førstemann-til-mølla-prinsippet. Hvis du er en av de heldige som reserverer din Ioniq 5, vil du være blant de første kundene i Europa som får denne modellen allerede sommeren 2021.

Hyundai Ioniq 5: Filmklipp viser ny ladekonge - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

Interiør og komfort

Ioniq 5 vil tilby et romslig og moderne interiør. Designet er minimalistisk og inneholder færre knapper for en renere stil. Med en akselavstand på hele 3 meter vil passasjerene nyte god plass og komfort, som vanligvis bare finnes i større personbiler.

Kjøreturen i Ioniq 5 vil være på premium nivå med høy komfort og minimal støy og vibrasjon. Bilen er også i stand til å takle ujevnheter i veien uten problemer.

Se også

Nyheter 12.05.2024, 01:29
Når kom Windows 8?
Nyheter 11.01.2024, 09:24 60
Når kommer iOS 17?

Rekkevidde og lynlading

Ioniq 5 vil kunne tilby en imponerende rekkevidde på opptil 507 kilometer etter WLTP-standarden. Med det 800 volts batterisystemet kan bilen lades lynraskt med hastigheter på opptil 220 kW ved lynladestasjoner. På kun 18 minutter kan batteriet lades fra 10% til 80%, og på bare 5 minutter kan det legges til opptil 111 kilometer ekstra rekkevidde.

Under NAFs sommertest ble Ioniq 5 med bakhjulstrekk og 72,6 kWt batteri målt til å ha en rekkevidde på 466 kilometer under dårlige værforhold. Med bedre kjøreforhold oppnådde AWD-versjonen en rekkevidde på 502 kilometer. I tillegg viste NAFs ladetest at Ioniq 5 kunne lade fra 6% til 80% på kun 19 minutter.

Hyundais Ioniq 5 med sitt imponerende ladesystem, romslige interiør og avanserte teknologi markerer et stort steg fremover for elbilmarkedet. Med lynrask lading og muligheten for toveis lading, viser Ioniq 5 veien for fremtidens elbiler.

IONIQ 5 – elektrisk familiebil – funksjoner | Hyundai
Bildekilde: www.hyundai.com

Folk spør også

Hvordan lade IONIQ 5?

lade IONIQ Electric er enkelt. Bilen leveres med to ladekabler, en for vanlig stikkontakt og en for wallbox eller offentlige ladestasjoner. Ladekabel for hurtiglading eller lynlading er tilgjengelig p ladestasjonene. Hjemmelading av IONIQ Electric er bde enkelt og raskt.

Fullstendig svar på www.hyundai.com


Hvordan stoppe lading IONIQ 5?

Nr IONIQ Electric er koblet til en ladestasjon, kan du starte og stoppe ladingen med en knapp i Bluelink-appen p smarttelefonen.

Fullstendig svar på www.hyundai.com


Har Hyundai Ioniq 5 varmepumpe?

Bilen er meget godt utstyrt, bla mye sikkerhetsutstyr som har gitt den 5 stjerner i NCAP testen. Bilen har varmepumpe og batterivarmer. Rekkevidden er oppgitt til hele 481 km etter WLTP-standarden, og Hyundai oppgir at at du lader til 80% p 54 minutt med CCS-kontakt. Oppgitt rekkevidde (WLTP): 481 km.

Fullstendig svar på www.finn.no


Hvor fort lader IONIQ 5?

IONIQ 5 og IONIQ 6 er blant de f elbilene p markedet med 800-volts batterisystem. Det betyr ekstremt rask lynlading. 10 - 80 % gr unna p helt ned mot 18 minutter, og man kan oppn inntil 100 km ekstra rekkevidde p 5 minutter nr det begynner bli lite strm igjen p batteriet.

Fullstendig svar på www.hyundai.com