iOS 11 gir deg dobbelt så god plass til bilder og videoer

55

Med lanseringen av iOS 11 gir Apple brukere av iPhone 7 eller nyere en spennende oppgradering når det gjelder lagringsplass for bilder og videoer. Denne oppgraderingen kommer som en livredder for de som har begrenset lagringskapasitet på enheten sin. Med iOS 11 kan du få potensielt dobbelt så mye plass til å lagre bildene og videoene dine, uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Med lanseringen av iOS 11 gir Apple brukere av iPhone 7 eller nyere en spennende oppgradering når det gjelder lagringsplass for bilder og videoer. Denne oppgraderingen kommer som en livredder for de som har begrenset lagringskapasitet på enheten sin. Med iOS 11 kan du nå få potensielt dobbelt så mye plass til å lagre bildene og videoene dine, uten å gå på kompromiss med kvaliteten.

Sådan får din iPhone den dobbelte plads til billeder og videoer med iOS 11
Bildekilde: meremobil.dk

Aktivering av plassbesparende format

For å dra nytte av denne forbedringen, må du aktivere lagring i det plassbesparende formatet selv. Dette gjøres enkelt ved å følge disse trinnene:

  1. Gå til "Innstillinger"
  2. Velg "Kamera"
  3. Gå til "Formater"
  4. Endre valget fra "Mest kompatibelt" til "Plassbesparende"

Etter at du har gjort dette, vil videoer og bilder ta opp halvparten så mye plass som tidligere.

Ny iPhone 11 Pro pleier fotografen | Digital-foto.no
Bildekilde: digital-foto.no

Reduksjon i filstørrelse

Med iOS 11 vil nye Full HD-videoer kun bruke omtrent 90 MB per minutt, sammenlignet med omtrent 175 MB tidligere. Dette representerer en reduksjon på nesten 50 prosent. For 4K-videoer har størrelsen blitt redusert fra massive 350 MB per minutt til kun 170 MB per minutt.

Også stillbilder blir betydelig mindre i størrelse. Våre tester viser at gjennomsnittlig størrelse på stillbilder med Live Photos aktivert blir 46 prosent mindre når "Plassbesparende" format er valgt.

Se også

HEVC og HEIF-kodeker for effektiv komprimering

Denne betydelige reduksjonen i størrelse skyldes de nye filformatene (kodekene) som støttes av Apples nyere enheter. H.265 (HEVC) erstatter H.264 for video, mens HEIF overtar for velkjente JPG når det kommer til stillbilder. Begge disse nye formatene er utviklet for mer effektiv komprimering av stillbilder og videoer.

For å kunne dra nytte av det plassbesparende formatet og de nye komprimeringsformatene, må du ha en iPhone 7 eller nyere. Disse enhetene har den nødvendige datakraften for å komprimere og dekomprimere filene uten forsinkelse.

iPhone 11 smarttelefon 128 GB (sort) - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Andre fordeler av lagringsbesparelse

Denne oppdateringen har ikke bare fordelen av å frigjøre lagringsplass på enheten. Den nye komprimeringsstandarden, HEVC, sørger også for bedre komprimering av videostrømming over FaceTime. Dette betyr at du bruker mindre datapakke når du ringer over FaceTime.

Alt i alt gir iOS 11 deg betydelig mer lagringsplass tilgjengelig for bilder og videoer. Denne oppgraderingen har vært etterlengtet av brukere som stadig fyller opp lagringsplassen på enhetene sine med mediainnhold. Med iOS 11 kan du ta og lagre flere bilder og videoer enn noensinne, samtidig som du opprettholder høy kvalitet.

Apple iPhone 11 – Telebit
Bildekilde: telebit.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

iOS 11 gir deg dobbelt så god plass til bilder og videoer, noe som gjør det enklere å lagre og organisere medieinnhold på Apple-enheter. Denne oppgraderingen har vært spesielt etterlengtet av brukere som stadig fyller opp lagringsplassen på sine enheter med bilder og videoer.

Gjennom iOS 11 har Apple implementert flere forbedringer som bidrar til å optimalisere lagringen av medieinnhold. En av disse forbedringene er den nye HEIF (High Efficiency Image Format) komprimeringsalgoritmen, som er utviklet for å redusere filstørrelsen på bilder uten å miste kvalitet. Dette gir deg muligheten til å ta og lagre flere bilder uten å bekymre deg for begrenset lagringsplass.

I tillegg til dette har Apple også introdusert HEVC (High Efficiency Video Coding) komprimering for videoer. Dette gjør det mulig å lagre videoer i høy kvalitet med en mindre filstørrelse enn tidligere. Dette betyr at du nå kan ta og lagre flere videoer uten å bekymre deg for å fylle opp lagringsplassen.

Med iOS 11 har Apple virkelig tatt hensyn til behovene til brukere som tar og lagrer mye bilder og videoer. Denne oppgraderingen gir en betydelig forbedring når det gjelder lagringsplass, og gjør det enklere å organisere og holde orden på medieinnholdet på Apple-enheter. Dette er en velkommen nyhet for alle som elsker å ta bilder og videoer, og ønsker å ha mer plass til å lagre og dele disse minnene.

Folk spør også

Hvordan frigjøre plass på iPhone?

iPhone eller iPad G til Innstillinger gt; [navnet ditt], og trykk p iCloud.Trykk p Administrer kontolagring eller trykk p Administrer lagring, og trykk deretter p Sikkerhetskopier.Trykk p navnet til enheten du vil slette sikkerhetskopien for.Trykk p Slett sikkerhetskopi gt; Sl av og slett.


Hvordan rydde i bilder på iPhone?

Slette bilder permanent I iOS 16, iPadOS 16.1 og nyere kan du lse opp Nylig slettet-albumet med Face ID eller Touch ID. Trykk p Marker. Velg bildet eller videoen du vil ha, og trykk p Slett. Hvis du vil slette alle bildene og videoene i albumet, trykker du p Slett alle.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvor lagres bilder på iPhone?

De opprinnelige bildene og videoene dine lagres i iCloud, og reduserte versjoner som sparer plass, lagres p enheten. Biblioteket optimaliseres bare nr du trenger plass, og begynner med de bildene og videoene du ser minst p.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan slå sammen to bilder på iPhone?

Sl sammen duplikater av bilder og videoer p iPhone Trykk p Albumer, og trykk deretter p Duplikater under Verkty. Duplikater av bilder og videoer vises ved siden av hverandre.Trykk p Sl sammen for sl sammen duplikatene, og trykk deretter p Sl sammen [antall] objekter.


Videoer

CAMPING in the RAIN and SNOW - Tent - FREEZING - Dog - ASMR

CAMPING in FREEZING Weather - TENT - Fire Pit - Dog

CAMPING in rain FOREST - TENT - Mountain Lake - Dog

Tent Camping in the Snow - 2 Nights - Fire - Dog - ASMR

CAMPING in RAIN - Tent - Dog - FIRE

CAMPING in Heavy RAIN STORM with Dog - ASMR

CAMPING in RAIN STORM - Elevated Tent - Freezing Mountain - Dog

CAMPING on MOUNTAIN - Elevated TENT - RAIN