Kjøpte nye AirPods Pro, fikk «COVID-19s AirPods Pro»

62

Elkjøp-kunde kjøpte nye AirPods Pro og oppdaget at proppene allerede hadde fått kallenavnet «COVID-19s AirPods Pro». Les mer om denne merkelige opplevelsen hos Elkjøp.

Forrige uke kjøpte Elkjøp-kunde Espen Furdal Eriksen seg splitter nye AirPods Pro. Men tross at boksen den kom i var forseglet, så ga proppene inntrykk av å ha blitt brukt tidligere.

De hadde nemlig allerede blitt gitt kallenavnet «COVID-19s AirPods Pro».

Normalt sett skal man få opp produktnavnet på nye AirPods når man kobler dem til første gang. Deretter kan man manuelt gå inn og gi AirPodsene et eget kallenavn, og standardforslaget er for eksempel «Espens AirPods Pro».

Da Eriksen ferske øreplugger viste seg å allerede ha blitt gitt et nytt kallenavn, stilte han naturlig nok å spørsmål ved hva i alle dager som hadde skjedd.

Apple AirPods 3rd Generation 2022
Bildekilde: www.elon.no

En mistanke om et PR-stunt

– Er dette et PR-stunt fra Apple sin side, var det første Eriksen tenkte.

Men Eriksens kollega hadde ikke samme opplevelse, da han dagen i forveien hadde kjøpt nøyaktig samme typen AirPods Pro fra en annen forhandler. Istedenfor hadde han fått Apples standardnavn for AirPods, slik man kan forvente.

Dermed var veien kort til den foreløpige konklusjonen at han måtte ha kjøpt brukte AirPods Pro fra Elkjøp. Vi har jo tidligere brakt historien om Elisabeth, som fikk et tidligere brukt par med Bose-hodetelefoner hos Elkjøp, selv om de ble solgt som nye.

Pressesjef for Elkjøp, Madeleine Schøyen Bergly, sier dette virker veldig rart, ettersom kjeden ikke videreselger brukte AirPods av hygienehensyn.

– Her må vi beklage til kunden vår, som fikk opplevelsen av å ha pakket opp brukte AirPods, noe vi syns var rart, da vi ikke tar imot in-ear hodetelefoner i retur av hygieniske årsaker, og derfor heller ikke selger brukte AirPods, skriver hun på e-post, og bekrefter samtidig at de har forsøkt å finne ut av hva som har skjedd her.

Den aktuelle butikken hvor Eriksen kjøpe AirPodsene kunne bekrefte at de hadde solgt et forseglet eksemplar, og at eksemplaret solgt ikke skal være tidligere brukt.

– Vi har uansett forståelse for at vår kunde opplevde dette som merkelig, det samme gjorde vi, skriver Schøyen Bergly, og inviterer samtidig kunden tilbake til kundeservice for å bytte produkt.

Det har også vist seg at Eriksens historie ikke er et enkelttilfelle.

– Vi har avdekket et mindre antall lignende saker hvor dette har skjedd. Vi ser nå nærmere på dette og er i kontakt med Apple, opplyser Schøyen Bergly.

Apple har foreløpig kun bekreftet at de undersøker saken, men at de ikke enda vet hva som har skjedd. Videre skriver de på e-post til Tek at de ikke selger produkter som er returnert.

Apple AirPods Pro 2021 Magsafe
Bildekilde: www.elon.no

Identifiser ladeetuiet ditt

Finn ut hvilket AirPods-ladeetui du har, ved å se på hvor statuslyset er og andre detaljer.

Ladeetui Modellnummer Lanseringsår
MagSafe-ladeetui (USB-C) for AirPods Pro (2. generasjon) A2968 2023
MagSafe-ladeetui (Lightning) for AirPods Pro (2. generasjon) A2700 2022
Ladeetui med Lightning-kontakt for AirPods (3. generasjon) A2897 2022
MagSafe-ladeetui for AirPods (3. generasjon) A2566 2021
MagSafe-ladeetui for AirPods Pro A2190 2021
Ladeetui for AirPods Pro A2190 2019

Informasjonskapsler

På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapslerIdentifiser ladeetuiet ditt.

Se også

Nyheter 08.02.2024, 16:42 48
Hva er nytt med iOS 15?

Folk spør også

Kommer det nye AirPods Pro i 2023?

AirPods Pro er fortsatt frstevalget. Hovednyheten ved 2023-modellen av Apples AirPods Pro er USB-C-porten p etuiet. Men programvaren har ogs ftt et lft.


Hvor lang garanti har man på AirPods Pro?

Apples begrensede garanti dekker AirPods-enhetene og tilbehret som fulgte med i esken, mot produksjonsfeil i ett r fra datoen da du kjpte produktet. Apple-merket tilbehr som er kjpt separat, dekkes av Apples begrensede garanti for tilbehr.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvor lenge skal AirPods Pro vare?

AirPods Pro kan gi opptil 4,5 timer med lyttetid15 eller opptil 3,5 timer med taletid p n lading. Hvis du lader AirPods Pro i etuiet i 5 minutter, fr du ca. 1 time med lyttetid17 eller ca. 1 time med taletid.


Hva er nyeste AirPods Pro?

Etter frste lansering i 2019 er AirPods Pro oppdatert med en 2. generasjon. retelefonene har blitt utviklet fra bunnen av og kommer n i en helt nyutviklet utgave for en enda bedre lydopplevelse. Med bedre funksjonalitet, nye kontroller og lengre batteritid, leverer AirPods Pro 2.

Fullstendig svar på www.power.no


Videoer

Nye AirPods Pro 2!

ER AIRPODS PRO 1 OG 2 KASSER UTBYTTE?