Komplett lanserte fri roaming i USA og Thailand. Dette sier konkurrentene

40

Da Komplett Mobil nylig kunngjorde utvidelsen av fri roaming til ni nye land, inkludert USA og Thailand, hadde man kanskje forventet at konkurrentene ville komme med tilsvarende tilbud. Imidlertid har ingen av konkurrentene foreløpig kastet seg på, og Komplett Mobil-sjef Haakon Dyrnes uttrykker at de er fornøyde med salget og de positive tilbakemeldingene fra kundene.

Da Komplett Mobil nylig kunngjorde utvidelsen av fri roaming til ni nye land, inkludert USA og Thailand, hadde man kanskje forventet at konkurrentene ville komme med tilsvarende tilbud. Imidlertid har ingen av konkurrentene foreløpig kastet seg på, og Komplett Mobil-sjef Haakon Dyrnes uttrykker at de er fornøyde med salget og de positive tilbakemeldingene fra kundene.

Komplett Mobil tilbyr fri roaming i USA, Thailand og sju andre nye land -  Forbruker
Bildekilde: forbruker.nettavisen.no

Konkurrentenes planer om roaming utenfor EU

Vi har undersøkt konkurrentene for å høre om deres planer angående roaming utenfor EU, og om de har planer om å matche Kompletts tilbud. Tilbakemeldingene virker ikke veldig lovende ved første øyekast, men det er også antydninger om at ting kan endre seg i fremtiden.

Telenor

Telenor har hatt det beste roamingtilbudet i markedet det siste året, blant annet gjennom makspriser for data i alle land i verden, lave priser for kundenes mest besøkte reisemål og gunstige datapakker for de som bruker telefonen mye. De jobber kontinuerlig med å forbedre roamingtilbudet sitt, men har ingen nye kunngjøringer å komme med per dags dato, ifølge Telenors kommunikasjonssjef Anders Krokan.

Telia og Onecall

Telia og Onecall følger nøye med på markedet, nasjonalt og internasjonalt, og ser alltid etter muligheter for å skape nye tilbud og justere eksisterende. De har ingen konkrete endringer å kunngjøre for øyeblikket, men lover å informere kundene først når noe nytt skjer, ifølge kommunikasjonsrådgiver Kristian K. Fredheim.

Talkmore

Talkmore jobber kontinuerlig med å forbedre roamingtilbudet, men har ikke bestemt seg for hva de skal gjøre neste gang ennå, ifølge direktør Camilla Amundsen.

Chili Mobil

Chili Mobil jobber med å introdusere nyheter før 1. mai, uten å avsløre detaljer. Det er verdt å holde øye med dem, ifølge sjefen Lars Ryen Mill.

Ice

Ice-direktør Eivind Helgaker ønsker ikke å kommentere konkrete planer i media før de lanseres, men de vil gjøre noen justeringer på utenlandsprisene når sommeren nærmer seg. Han er mer interessert i å snakke om Ice-kundenes mulighet til å dele rollover-data med hverandre, uten behov for familieabonnement eller liknende.

NORSKE PRISER I USA OG THAILAND
Bildekilde: www.elektronikkbransjen.no

Forbundet fri roaming i EU

Selv om roaming innenfor EU allerede er påbudt fra 15. juni, har Telenor og Telia allerede tjuvstartet med fri roaming på alle abonnementene sine. Andre operatører har innført muligheten for fri roaming mot en ekstra kostnad på mellom 50 og 80 kroner per måned. Get overrasker ved å tilby fri roaming til alle mobilkunder fra i dag, uten ekstra kostnad. Dette setter dem i bedre posisjon enn Hello, som hevder at Get betingelsene er dyre.

Chilimobil og Ice

Chilimobil planlegger å fremskynde fri roaming for alle og lansere nye pakker og priser 15. februar. Ice har foreløpig ingen EU-pakker eller informasjon om tilpasninger til det nye regimet.

Se også

Komplett Mobils fri roaming

Komplett Mobil har utvidet antallet land med fri roaming inkludert i abonnementene sine. Nå kan kundene benytte data, MMS, SMS og tale innad i EU/EØS og de ni nye landene til samme pris som i Norge. Dette har bidratt til at Komplett Mobil har blitt testvinner i en stor mobilabonnement-test hele åtte ganger, takket være gode vilkår og ingen bindingstid. Alle abonnementene inkluderer også Data Rollover og tilbyr Telenor-dekning.

Mobilabonnement med fri data og fri tale i utlandet - Oppdatert desember  2023
Bildekilde: www.dagbladet.no

Konklusjon

Det er tydelig at Komplett Mobil har tatt initiativet med fri roaming i USA og Thailand, og konkurrentene har ennå ikke kommet med tilsvarende tilbud. Telenor og Telia har allerede tjuvstartet med fri roaming i EU, mens andre operatører har planer om å innføre lignende tilbud eller justere prisene når sommeren nærmer seg. Get skiller seg ut ved å tilby fri roaming allerede fra i dag uten ekstra kostnad. Konkurransen i mobilmarkedet vil fortsette å påvirke roamingtilbudene, og kundene kan forvente at operatørene vil jobbe med å forbedre sine tjenester i tiden som kommer.

Folk spør også

Kan man bruke mobildata i USA?

Telefoni, internett og el p reisen De fleste norske mobilabonnementer har ikke internasjonal telefoni som er gyldig i USA, Canada, Mexico eller Karibia. Derfor, har du et vanlig mobilabonnement, m du passe p nr du bruker mobilen din og mobildata p ferien.

Fullstendig svar på usatours.no


Er roaming gratis?

Hva koster roaming? Roaming i Norge er for det meste inkludert hos 90% av alle mobiloperatrer. S lenge du bruker mobiltelefonen din i EU/ES kan du ringe, sende tekstmeldinger og bruke mobildata helt kostnadsfritt. Akkurat som i Norge.


Skal dataroaming være på i utlandet?

P ferie i utlandet Med mindre du har tenkt til kjpe en datapakke, eller har gjort deg kjent med prisen per megabyte via din norske operatr, br du skru av det som kalles dataroaming. Dette forhindrer at mobilen din kobler seg p et annet mobilnett enn det din norske operatr bruker til datatrafikk.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvorfor bruke roaming?

Dataroaming er en funksjon som muliggjr bruk av mobildata nr du beveger deg bort fra omrder det vanlige mobilnettverket ditt tilbyr dekning. Roaming lar deg ringe, sende tekstmeldinger og bruke trdlse data selv nr du er utenfor nettverkets grenser.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Videoer

"Ingen upplever exakt samma procedur" på thailändsk immigration?

Inga fler TM6-formulär för gränskörningar i Thailand?