Krav om felles lader kan bety trøbbel for Apple

51

EU-parlamentets krav om en felles ladestandard kan utgjøre en utfordring for Apple. Dersom lovforslaget blir vedtatt og implementert, må Apple endre designet på iPhone for å tilpasse seg den felles laderstandarden. Dette kan potensielt føre til tap av markedsandeler og juridiske konsekvenser for Apple i EU-regioen.

Bakgrunn

Et av de betydningsfulle hendelsene i 2022 var kravet om felles lader, som kan vise seg å bli et problem for Apple. I september dette året vedtok Europaparlamentet et lovforslag som krever at alle mobiltelefoner som selges i EU må kunne lades med en felles standardlader.

EU vil få bukt med Apples spesialkabler
Bildekilde: www.aftenposten.no

EU's innsats for en felles ladestandard

EU har i flere år jobbet med å få alle mobilprodusenter til å benytte den samme typen lader, for å redusere avfallsmengden og for å redusere kostnadene for sluttbrukerne. Denne innsatsen har nå resultert i en midlertidig avtale mellom EU-parlamentet og ministerrådet om en felles ladestandard for utstyr med radiosendere. EU-kommisjonen foreslår også endringer i radioutstyrdirektivet for å etablere en felles ladeløsning for alle relevante enheter. Dette inkluderer mobiltelefoner, nettbrett, hodetelefoner, kameraer og bærbare spillkonsoller.

EU-avtale: Alle mobiltelefoner skal ha samme lader fra 2024 - Iphone får  USB-C - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Apple og deres egen ladestandard

Apple skiller seg ut fra de fleste mobilprodusenter ved å bruke sin egen proprietære Lightning-kontakt på iPhone-modellene. Mens de fleste produsenter standardiserte på micro-USB, valgte Apple å utvikle sin egen løsning. Nå sist har de introdusert USB-C på Mac og iPad-modeller. Dersom lovforslaget om felles lader blir vedtatt og implementert, vil Apple være nødt til å endre designet på iPhone for å tilpasse seg den felles laderstandarden.

Se også

Apple's bekymringer og argumenter

Apple har uttrykt bekymring for kravet om felles lader og hevder at det vil begrense innovasjon og hindre dem i å lage tynnere og mer avanserte enheter. Selskapet har også påpekt at de allerede har tatt skritt for å redusere avfall og klimapåvirkning gjennom trådløs lading og eliminering av ladeadaptere i esken. Likevel står Europaparlamentet fast på kravet om felles lader.

Apples 96 watt lader til nesten 900 kroner kan ikke MagSafe-hurtiglade  iPhone 12 - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Konsekvenser for Apple

Hvis Apple ikke tilpasser seg den felles laderstandarden, kan de potensielt miste markedsandeler i EU-regioen og møte juridiske konsekvenser. Flere andre ledende mobilprodusenter som Samsung og Huawei har allerede adoptert den felles USB-C-standarden, og det kan sette Apple i en ufordelaktig posisjon hvis de ikke følger etter.

EU vil få bukt med Apples spesialkabler
Bildekilde: www.aftenposten.no

Oppsummering

EU-parlamentets krav om en felles ladestandard kan utgjøre en utfordring for Apple. Dersom lovforslaget blir vedtatt og implementert, må Apple endre designet på iPhone for å tilpasse seg den felles laderstandarden. Selv om Apple har uttrykt bekymringer og argumentert for sine egne løsninger, står EU-parlamentet fast på kravet om felles lader. Dette kan potensielt føre til tap av markedsandeler og juridiske konsekvenser for Apple i EU-regioen.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Et av de betydningsfulle hendelsene i 2022 var kravet om felles lader, som kan vise seg å bli et problem for Apple. I september dette året vedtok Europaparlamentet et lovforslag som krever at alle mobiltelefoner som selges i EU må kunne lades med en felles standardlader.

Dette kravet kan ha store konsekvenser for Apple, som i dag bruker sin egen proprietære Lightning-kontakt på iPhone-modellene. Dersom lovforslaget blir vedtatt og implementert, vil Apple være nødt til å endre designet på iPhone for å tilpasse seg den felles laderstandarden.

Apple har allerede uttrykt bekymring for kravet om felles lader og hevder at det vil begrense innovasjon og hindre dem i å lage tynnere og mer avanserte enheter. Selskapet har også argumentert for at de allerede har tatt skritt for å redusere avfall og klimapåvirkning gjennom introduksjonen av trådløs lading og eliminering av ladeadaptere i esken.

Likevel står Europaparlamentet fast på kravet om felles lader, og flere andre mobilprodusenter som Samsung og Huawei har allerede adoptert den felles USB-C-standarden. Dersom Apple ikke tilpasser seg, kan det føre til at de mister markedsandeler i EU-regioen og møte juridiske konsekvenser.

Videoer

The Doctrine of Repentance | Thomas Watson | Christian Audiobook

The Happiest Man Alive Shares Secrets on Ego Death & Consciousness

The Overcoming Life | Dwight L Moody | Free Christian Audiobook

Nick Lane: Origins of Life, Evolution, Alien Life

World's Largest FREE WILL Debate w/ Top Physicists & Philosophers

Bernardo Kastrup Λ John Vervaeke on Meta-Consciousness

Leo Gura: Infinite Consciousness, God Realization [PART 1]

CAMPING in RAIN - Mountain - Roof Tent - Dog