Lanseringsjippo fra AMD, Intel og Nvidia

30

Opplev de imponerende lanseringene fra AMD, Intel og Nvidia på CES-messen. Utforsk de nye prosessorene, grafikkortene og teknologiene som tar markedet med storm. Konkurransen om spillytelsestronen blir stadig tøffere. Les mer på 32Chip.

Introduksjon

Den årlige elektronikkmessen CES i Las Vegas, som finner sted tidlig i januar, er kjent for å være et sted der teknologiselskaper lanserer sine nyeste produkter og maskinvare. På årets messe skilte "de tre store" seg ut med spennende nyheter. AMD, Nvidia og Intel presenterte alle flere interessante oppdateringer og produkter på deres virtuelle pressekonferanser.

The most noticeable processors from NVIDIA, AMD and Intel - StreamHPC
Bildekilde: streamhpc.com

AMD - Rekordkraftige prosessorer og grafikkort

AMD imponerte med en omfattende lansering av nye prosessorer og grafikkbrikker for bærbare datamaskiner. Blant høydepunktene var en forbedret grafikkteknologi for oppskalering av spill og en skrivebordsprosessor som konkurrerer mot Intel om verdensrekorden i spillytelse. I tillegg annonserte de nye budsjettgrafikkort og snakket om deres kommende store prosessorplattform.

En av de mest spennende nyhetene fra AMD var den åtte-kjernede "Ryzen 7 5800X3D"-prosessoren. Denne prosessoren, som tilhører Zen 3-basert 5000-serie, har en innovativ 3D V-cache-teknologi. Denne teknologien gir prosessoren tilgang til tre ganger så mye cache-minne som de andre prosessorene i serien. Ifølge AMDs egne målinger overgår Ryzen 7 5800X3D Intels Core i9–12900K i mange spill og blir verdens raskeste spillprosessor ved lanseringen i våren.

I tillegg til prosessorlanseringen viste AMD også frem nye bærbarprosessorer med bedre integrert grafikk. Disse prosessorene vil gi bærbare datamaskiner en betydelig ytelsesøkning og bedre grafikk.

NVIDIA vs. AMD vs. Intel: Comparing AI Chip Sales
Bildekilde: www.visualcapitalist.com

Nvidia - Kraftige grafikkbrikker og "RTX"-teknologier

Nvidia lanserte nye kraftige grafikkbrikker for bærbare datamaskiner og ga en forsmak på et kommende grafikkort som vil overgå dagens verdensrekordholder, RTX 3090. I tillegg viste de frem et nytt rimeligere grafikkort og flere spill med deres innovative "RTX"-teknologier.

Intel - Råkraftige Alder Lake-prosessorer og rimeligere alternativer

Intel presenterte deres imponerende Alder Lake-prosessorer for bærbare datamaskiner og kunngjorde flere rimeligere alternativer for stasjonære datamaskiner. Disse prosessorene vil gi en betydelig ytelsesforbedring og er designet for å møte behovene til både profesjonelle brukere og spillentusiaster.

NVIDIA vs. AMD vs. Intel: Comparing AI Chip Sales
Bildekilde: www.visualcapitalist.com

Konkurranse om spillytelsestronen

Etter Intels lansering av Alder Lake-prosessorene i fjor, hvor de tok tilbake spillytelsestronen fra AMD, har AMD nå slått tilbake med sin imponerende Ryzen 7 5800X3D-prosessor. Med sin innovative 3D V-cache-teknologi og overlegen ytelse i spill, tar AMD igjen ledelsen i mange titler og blir verdens raskeste spillprosessor.

Ifølge AMD vil Ryzen 7 5800X3D også være opptil 40 prosent raskere i spill enn deres eget Ryzen 9 5900X-flaggskip, til tross for at sistnevnte har fire ekstra kjerner. Dette markerer en betydelig seier for AMD og viser deres evne til å utfordre Intels dominans på spillmarkedet.

Nvidia and AMD plan to launch their own PC chips by 2025 to challenge Intel  | Tom's Guide
Bildekilde: www.tomsguide.com

AMDs planer for grafikkort og markedsdisruptering

I et intervju avslørte Mithun Chandrasekhar, produktsjef for AMDs Radeon-avdeling, at selskapet har store planer for grafikkortmarkedet. Chandrasekhar fremhevet at AMD ønsker å fokusere på entusiastsegmentet og utvikle kort for 4K-spilling, i tillegg til å dekke behovet til bredere målgrupper.

AMDs kommende "Big Navi"-grafikkbrikke vil være basert på selskapets RDNA2-arkitektur og produsert med en optimalisert 7nm-teknologi. Denne satsningen kommer etter AMDs suksess på prosessorfronten med deres Ryzen-serie og kan potensielt utfordre Nvidias dominans på grafikkortmarkedet.

Se også

Konklusjon

Lanseringene fra AMD, Intel og Nvidia på årets CES-messe har skapt stor spenning blant datainteresserte og gamere. Med imponerende prosessor- og grafikkytelse, samt innovative teknologier, viser disse selskapene sin evne til å drive teknologiutviklingen fremover. Konkurransen om spillytelsestronen fortsetter å intensiveres, og det gjenstår å se hvordan markedet vil utvikle seg i fremtiden.

Nvidia chips away at Intel, AMD turf in supercomputers | Reuters
Bildekilde: www.reuters.com

Folk spør også

Hva er Ryzen 7?

Denne AMD CPU-en er en Zen 4-basert Ryzen-komponent med 8 kjerner og SMT med 2 trder per kjerne og dermed 16 trder samtidig. Hyfrekvente Zen 4-baserte kjerner med en hy klokkefrekvens p mer enn 5 GHz.

Fullstendig svar på www.dustin.no


Hva er Ryzen?

AMD Ryzen™ PRO 5000-serien av mobile prosessorer er verdens beste mobile prosessorer1 som byr p flere kjerner2 for maksimere ytelsen ved profesjonelle apper og samarbeidsverkty som er avgjrende for produktiviteten i virksomheten.

Fullstendig svar på www.dustin.no