Lar deg søke opp bilskiltnummer i ny tjeneste

54

Nå kan du enkelt finne ut hvem som eier bilene rundt deg med den nye skilttjenesten til 1881. Søk opp bilskiltnummer og få kontaktinformasjonen til eieren. Du kan også bruke andre kjennetegn som bilmerke, modell eller farge for å finne riktig kontaktperson. Tjenesten er tilgjengelig på 1881-nettsiden, og en integrasjon i 1881-appen er planlagt.

Skal fungere selv om du ikke husket hele nummeret også.

Nå skal det bli litt lettere å finne ut hvem som eier bilene rundt deg.

Personlig Bilskilt i Norge | Facebook
Bildekilde: m.facebook.com

Opplysningstjenesten 1881 utvider sine tjenester

Opplysningstjenesten 1881 har nylig utvidet sitt tjenestetilbud og gjør det nå enklere for deg å søke opp eieren av en bil og få kontaktinformasjonen. Dette har vært et etterlengtet tilbud for mange, men det kommer med en pris.

Det er ikke noe nytt at man kan søke opp eieren av en bil. Dette er også mulig å gjøre via Statens Vegvesen ved å logge inn med BankID. Imidlertid gir ikke Statens Vegvesen deg tilgang til kontaktinformasjonen, og dette må du finne på en opplysningstjeneste. Akkurat dette hullet ønsker 1881 å fylle.

Ifølge Asgeir Ohr, administrerende direktør i 1881 Group AS, søker nordmenn ofte etter bilskilt for å komme i kontakt med eieren, og det haster gjerne. Med den nye tjenesten leverer 1881 alt i ett søk og bruker sine systemer for å finne korrekt kontaktinformasjon på en enkel måte.

Ferske Vanity plates... - Personlig Bilskilt i Norge | Facebook
Bildekilde: www.facebook.com

Pris og funksjoner

Den nye skilttjenesten til 1881 krever imidlertid nesten 40 kroner per skilt du søker opp. Dette inkluderer tilgang til en rekke ekstrafunksjoner som ikke er tilgjengelige i gratis tjenester.

Geir Egedius, produktdirektør i Digitale Medier 1881 AS, forklarer at tjenesten fortsatt er på teststadiet, men prisen man betaler legitimeres av alle de ekstra tjenestene som følger med skiltsøket. Han påpeker også at brukere som registrerer seg med en 1881-innlogging får en gratis oppslag på eier.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 04:35 65
Hvor mange Model Yi Norge?
Nyheter 10.01.2024, 14:36 64
Hvilke biler selger mest?

Tilgjengelighet og brukervennlighet

Tjenesten er allerede tilgjengelig på 1881-nettsiden, men den er foreløpig ikke integrert i 1881-appen. Dette vil imidlertid bli implementert i fremtiden.

En ekstra fordel med tjenesten er at du også kan finne riktig eier selv om du ikke har hele skiltnummeret. Du kan bruke andre kjennetegn som bilmerke, modell eller farge, i kombinasjon med deler av skiltnummeret, for å finne riktig kontaktperson.

Dette er en tjeneste som vil komme til nytte når du for eksempel observerer noe på veien og ønsker å kontakte eieren av kjøretøyet for å gi beskjed om en hendelse.

Personlig Bilskilt i Norge
Bildekilde: www.facebook.com

Statens Vegvesen tilbyr lignende tjenester

Statens Vegvesen tilbyr også tjenester som lar deg søke opp hvilke biler som er registrert på en person, hvem som eier en bil og til og med eierhistorikken til en bestemt bil. Ved å gi tilgang til informasjon i kjøretøyregisteret på deres nettside, gjør de det enklere for brukere å få tilgang til denne informasjonen og reduserer tiden det tar for dem selv å gi ut data manuelt.

For å få tilgang til eier og eierhistorikk på et kjøretøy, må du logge deg inn på vegvesen.no/dinside og legge inn registreringsnummeret. For å søke opp kjøretøy knyttet til en person, må du ha vedkommendes fødselsnummer. Statens Vegvesen sikrer også at sensitiv informasjon som hemmelige adresser er godt beskyttet.

Personlig Bilskilt i Norge
Bildekilde: www.facebook.com

Selvbetjeningsløsninger fra Statens Vegvesen

Denne utvidelsen av tilgjengelige kjøretøyopplysninger er en del av en rekke selvbetjeningsløsninger som Statens Vegvesen har lansert de siste årene. De har jobbet med å digitalisere flere tjenester for å gjøre hverdagen mer effektiv og enklere både for bransjen og for privatpersoner. Blant annet går 95 prosent av salgsmeldinger nå digitalt, og de jobber også med å implementere et nytt og moderne system for administrasjon av kjøretøyparken i Norge.

Statens Vegvesen fortsetter å tilby gode nettjenester for trafikantene og bedriftene i Norge, og utvikler stadig nye selvbetjeningsløsninger for å møte brukernes behov.

Se også

Nyheter 10.01.2024, 09:38 54
Når kommer PS5 pro ut?
Nyheter 13.02.2024, 04:35 65
Hvor mange Model Yi Norge?

Folk spør også

Kan man få nytt skiltnummer?

Du fr SMS fra oss nr du kan hente de nye skiltene p trafikkstasjonen. Det tar to til fem virkedager. De nye skiltene fr samme registreringsnummer som de gamle, og du m levere de gamle skiltene fr du kan f utlevert nye. Bestill time nr du skal hente skiltene, s slipper du vente p trafikkstasjonen.

Fullstendig svar på www.vegvesen.no


Kan man søke opp bilskilt?

Du kan finne eieren av et kjrety ved logge inn p Din side eller ved sende oss en SMS. Privatpersoner kan gjre inntil 50 sk per dag. Virksomheter kan gjre inntil 1000 sk.

Fullstendig svar på www.vegvesen.no


Kan man velge skiltnummer?

I Norge kan man ikke velge registreringsnummer. Man m ta til takke med det datasystemet spytter ut.

Fullstendig svar på www.an.no


Hvordan sjekke bilnummer gratis?

N kan du selv logge deg inn p Din side p vegvesen.no og finne opplysninger om kjrety og eiere, og det uten at det koster deg noe.