Libratone går konkurs og Bang & Olufsen i alvorlig situasjon

60

Les om den sjokkerende konkursen til Libratone og Bang & Olufsens alvorlige situasjon. Få oppdateringer om hvordan Libratone jobber med å sikre videre drift, og hvordan Bang & Olufsen er avhengig av hjelp fra aksjonærene for å unngå konkurs. Utforsk konsekvensene av Covid-19-pandemien på den danske lydbransjen og mulige fremtidsutsikter.

Libratone går konkurs

I en nyhet som har rystet lydbransjen har det danske lydselskapet Libratone erklært konkurs. Selskapet, kjent for å produsere små trådløse høyttalere, hodetelefoner og ørepropper, har slitt med økonomiske utfordringer de siste årene. Etter å ha hatt kinesiske eiere siden 2014, har Libratone nå gått konkurs og jobber med å finne en kjøper for å sikre videre drift av virksomheten.

Bobestyrer Anders Kønigsfeldt har uttalt at flere potensielle kjøpere har meldt sin interesse for å overta konkursboet. Dersom en kjøper blir funnet, vil navnet Libratone fortsette å eksistere. Det er et tegn på at selskapet har fortsatt verdi og potensiale til å lykkes i markedet.

TEST: Bang & Olufsen Beolit 20 – Dyr og deilig designhøyttaler på farten
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Bang & Olufsen i alvorlig situasjon

Samtidig som nyheten om Libratone konkurs kom frem, har en annen dansk lydprodusent, Bang & Olufsen, innrømmet at de befinner seg i en alvorlig situasjon. Styreformann Ole Andersen har uttalt at selskapet er avhengig av hjelp fra aksjonærene for å unngå konkurs. En ekstraordinær generalforsamling er planlagt for å diskutere redningsaksjoner og muligheter for å skaffe ny kapital.

Bang & Olufsen har vært en tradisjonsrik aktør innen design og luksuslyd og har sett seg nødt til å gjennomføre en restrukturering for å møte utfordringene i markedet. Dessverre har Covid-19-pandemien forverret situasjonen betydelig, og selskapet har måttet stenge alle sine butikker. Med massive underskudd og økonomisk usikkerhet er det nå opp til aksjonærene å redde Bang & Olufsen fra konkurs.

Чемпионат Англии, АПЛ, «Брайтон»: сколько зарабатывают на трансферах, какой  уровень зарплаты, владелец Тони Блум грабит - Чемпионат
Bildekilde: www.championat.com

Redningsaksjon for Libratone

Til tross for de økonomiske vanskelighetene har det kommet positive nyheter for Libratone. Selskapet har blitt reddet fra konkurs gjennom en redningsaksjon. En dansk bedrift som eies av kinesiske interessenter, relatert til tidligere eiere av Libratone, har kjøpt opp konkursboet.

Økonomidirektøren i det kinesiske eierselskapet, Yuting Liu, uttrykker fortsatt tro på Libratones brand og produkter i Europa. Med en ny struktur vil virksomheten kunne fortsette driften og opprettholde sin tilstedeværelse i markedet. Libratone vil operere fra Danmark, men dessverre må de si farvel til 13 av de 18 ansatte.

Oppsummering
Libratone Bang & Olufsen
Har gått konkurs I alvorlig situasjon og avhengig av hjelp fra aksjonærene
Jobber med å finne en kjøper for å sikre videre drift Planlegger ekstraordinær generalforsamling for å diskutere redningsaksjoner
Navnet Libratone kan leve videre Tidligere restrukturering har ikke vært tilstrekkelig

Disse hendelsene markerer en betydelig rystelse i den danske lydbransjen. Konsekvensene av Corona-pandemien har vist seg å være ødeleggende for selskaper som Libratone og Bang & Olufsen. Det er nå opp til aktørene i bransjen å vurdere fremtiden og finne løsninger for å overleve og tilpasse seg den nye normen i et stadig utfordrende marked.