Lukk øynene – Her blir Samsung Galaxy S8 bøyd, skrapt og brent

98

Videoen viser hvordan Samsung Galaxy S8 blir testet ved å bli bøyd, skrapt og brent av YouTube-kanalen JerryRigEverything. Resultatet er overraskende positivt. Les mer på 32Chip.

Hvor mye tåler Samsungs dyre flaggskip egentlig?

YouTube-kanalen JerryRigEverything spesialiserer seg blant annet på å utsette mobiler for ekstra harde påkjenninger for å se hvor mye de tåler. Kanalen har tidligere gått løs på Apples nyeste toppmodell, og ganske nylig fikk også en av Huaweis flaggskip gjennomgå. Nå er turen kommet til Samsungs ferske Galaxy S8.

I en video nylig lastet opp på YouTube blir Galaxy S8 både bøyd, skrapt og brent, og kanskje ikke helt overraskende var resultatet ganske så positivt.

Mohs skala og ripefasthet

På samme måte som alltid gikk JerryRigEverything løs på mobilen med et verktøy som måler materialers ripefasthet etter den såkalte Mohs skala - i tillegg til et barbérblad. Testen kunne konstatere at skjermen begynner å ripe ved nivå seks på Mohs skala, noe som ligger på nivå med de fleste andre mobilmodeller, inkludert iPhone 7.

Som vi har nevnt tidligere er ikke måten JerryRigEverything ripefasthet den mest vitenskapelige, selv om den kanskje gir en indikasjon på om skjermen ripes lett eller ei.

Ifølge JerryRigEverything tåler glasset et barberblad og at ting som nøkler og mynter i lommen ikke vil påføre skjermen nevneverdige riper. Siden sensorene i fronten, slik som kameraet og iris-skannere, dekkes av det samme glasset som skjermen vil heller ikke disse ripes opp.

På baksiden er også alt dekket av det samme glasset, inkludert blitsen, og kan heller ikke ripes opp med barberbladet. Glasset som dekker kameraet er også ripesikkert. Fingeravtrykkleseren var lett å ripe opp, men fungerte selv etter heftig påkjenning fra barberbladet.

Brann- og bøyetesten

Mobilen ble dermed utsatt for ild fra en lighter, og Galaxy S8 klarte å motstå flammene i hele 30 sekunder før det oppstod et merke, som er langt mer enn mange andre mobiler. Merket forsvant også oppsiksvekkende raskt igjen. Bøyetesten ble også bestått med glans, med nesten ingen fleksibilitet i det hele tatt.

JerryRigEverthing konkluderte til slutt med at telefonen er svært velbygd.

Lukk øynene – Her blir Samsung Galaxy S8 bøyd, skrapt og brent - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

Burde vi bare holde oss til fingeravtrykksleseren?

Samsung har endelig lansert sin nye toppmodell Galaxy S8, og som et av ryktene allerede hadde indikert kom mobilen med mulighet til å bruke ansiktsgjenkjenning til å låse den opp. Denne funksjonen kan imidlertid være smart å unngå, viser det seg.

Som blant andre Liliputing melder kan ansiktsgjenkjenningen på S8 nemlig lures av et bilde av ansiktet ditt. Dette ble oppdaget av en person som testet ut løsningen under Samsungs lanseringstilstelning.

Dersom man velger denne sikkerhetsløsningen trenger en person med lugubre intensjoner med andre ord bare å ta et bilde av ansiktet ditt i skjul og dermed ha tilgang til telefonen din.

På Galaxy S8-telefonen kan man nemlig velge mellom ansiktsgjenkjenning, iris-skanning og fingeravtrykkavlesning, hvorav de to sistnevnte trolig er å foretrekke.

Som det nevnes i videoen er det godt mulig at programvaren i telefonen ennå ikke er ferdig utviklet med tanke på at telefonen ikke skal lanseres før i slutten av april. Det kan tenkes at Samsung vil oppdatere programvaren på en slik måte at ansiktsgjenkjenningen blir vanskeligere å lure.

Kommunikasjonssjef i Samsung Norden, Hanna Brenner kommenterer:

«Galaxy S8 tilbyr brukeren ulike nivåer av biometrisk autentisering, med det høyeste autentiseringsnivået gjennom irisskanneren og fingeravtrykksleseren. I tillegg gir Galaxy S8 brukerne mange alternativer for å låse opp sine telefoner gjennom de biometriske sikkerhetsteknologiene, samt andre brukervennlige alternativer som sveip og ansiktsgjenkjenning.

Det er viktig å presisere at ansiktsgjenkjenningen kun kan brukes til å åpne Galaxy S8 og ikke til å autentisere tilgang til funksjoner som eksempelvis Secure Folder», sier kommunikasjonssjef i Samsung Norden, Hanna Brenner.

Lukk øynene – Her blir Samsung Galaxy S8 bøyd, skrapt og brent - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

Samsung Galaxy S8 blir den første mobilen med Bluetooth 5.0

Sjelden har vi hatt et testprodukt inne som vi har følt større trang til å vise frem til kompiser, familie og kolleger – til og med han i resepsjonen på jobb har fått en smakebit av Samsungs nye toppmodell.

Begge årets S8-modeller fra Samsung, S8 og S8 Plus, har kurvede skjermkanter; altså på samme måte som tidligere Edge-modeller fra samme selskap.

Men det virkelig imponerende denne gangen er den svært tynne rammen, som gjør at skjermen utgjør hele 84,2 prosent av arealet; toppnotering i vår bok.

Fingeravtrykk bak

For å få til det har Samsung vært nødt til å gjøre et grep med fingeravtrykksleseren – den er nå flyttet på baksiden av telefonen; en variant vi tidligere har sett blant annet fra LG og Huawei.

Men der nevnte produsenter har midtstilt den horisontalt, har Samsung gjort et snodig grep ved å plassere den ved siden av kameraet på baksiden; angivelig på grunn av plasseringen av batteriet.

Det var veldig uvant til å begynne med, og vi har lagt fingeren på kameraet flere ganger, men i løpet av vår drøye uke med S8 har det begynt å sitte mer i fingrene. Dog er det ikke til å komme fra at plasseringen er noe unaturlig for oss som primært holder telefonen i venstre hånd, selv om den for så vidt er mindre «diskriminerende» enn Sonys variant, som sitter på høyre sidekant.

Se også