Microsoft fjerner støtte for Twitter

53

Les om Microsofts beslutning om å opphøre støtten for Twitter via deres verktøy for sosiale medier. Få innsikt i konsekvensene av denne avgjørelsen og reaksjonene fra Elon Musk.

Elon Musk truer med søksmål.

Microsoft fjerner Twitter fra sin annonceplatform — MediaWatch
Bildekilde: mediawatch.dk

Bakgrunn

Fra og med 25. april fjerner Microsoft muligheten for at annonsører kan administrere sin Twitter-konto via selskapets verktøy for sosiale medier. Dette har fått Elon Musk til å reagere sterkt.

Bakgrunnen for denne beslutningen er trolig at Twitter starter å ta betalt for tilgang til sitt Application Programming Interface (API) fra denne datoen. Ifølge Engadget vil den billigste pakken med tilgang koste Microsoft om lag 42.000 dollar i måneden, noe som tilsvarer rundt 445.000 norske kroner.

I kjølvannet av Microsofts kunngjøring har Twitter-eier Elon Musk kommet med en kontroversiell uttalelse på Twitter:

"De trente ulovlig ved å bruke Twitter-data. Rettssakstid," skriver Musk.

Det er uklart hva Musk konkret sikter til når han hevder at Microsoft har opptrådt ulovlig, men flere medier spekulerer i at det kan ha sammenheng med Microsofts rolle som støttespiller for ChatGPT-utvikleren OpenAI.

Facebook, Microsoft, Twitter og YouTube samarbeider mot terrorpropaganda -  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Reaksjoner og konsekvenser

Ved å fjerne Twitter-støtten fra sitt verktøy vil ikke lenger Microsoft-brukere kunne administrere sin Twitter-konto direkte. Dette betyr at annonsører ikke lenger vil kunne lage og planlegge utkast til kommende tweets, samt ha tilgang til tidligere publiserte tweets. Denne beslutningen vil naturlig nok skape problemer for de som aktivt bruker Twitter via Microsofts verktøy.

I den offisielle kunngjøringen fra Microsoft understreker de at støtten for andre sosiale mediekanaler, som for eksempel Facebook, Instagram og LinkedIn, vil fortsette å være tilgjengelig.

Se også

Nyheter 22.03.2024, 16:36 65
Har Norge droner?
Nyheter 11.01.2024, 09:30 64
Er roaming gratis?

Elon Musks involvering

Det er verdt å merke seg at Elon Musk nettopp har kunngjort at han vil konkurrere med OpenAI og Google ved å utvikle sin egen kunstige intelligens. Han har lenge vært kritisk til OpenAI og hevdet at de bevisst har trent opp AI til å lyve.

Det er uvisst hvorvidt Musks trussel om søksmål mot Microsoft er relatert til hans engasjement i OpenAI eller om det er knyttet til andre forhold.

PlayStation slutter å støtte X aka Twitter i neste uke
Bildekilde: www.msn.com

Twitter-overtakelsen og Microsofts beslutning

Twitter-overtakelsen har allerede skapt mye oppstyr, og nå har det oppstått nye komplikasjoner som har fått Elon Musk til å reagere på Microsoft.

Multi-platform er en Microsoft-tjeneste som bedrifter kan bruke til å administrere sin annonsevirksomhet og tilstedeværelse fra ett sted. Tjenesten støtter allerede flere av de største sosiale medieplattformene, som Facebook, Instagram og LinkedIn, men nå fjernes altså støtten for Twitter.

Fjerningen av støtten trer i kraft 25. april og innebærer at annonsører ikke lenger har tilgang til Twitter-kontoene sine via Microsoft-verktøyet. Det betyr at de ikke kan opprette og administrere nye Twitter-meldinger og ikke lenger kan se tidligere meldinger på plattformen.

Prisen for tilgang til Twitters API er ganske høy, og dette kan være en av årsakene til at Microsoft har valgt å fjerne støtten for Twitter. Twitter nylig gjennomførte en endring som innebærer at plattformen heretter skal ta betalt for tilgang til API-et sitt, som tidligere var gratis.

Microsoft drops Twitter from its advertising platform | Mashable
Bildekilde: mashable.com

Reaksjoner fra brukere

Beslutningen om å fjerne støtten for Twitter fra Microsoft har fått ulike reaksjoner fra Windows-brukere. Noen mener at det er en fornuftig beslutning, da de heller bruker andre sosiale medieplattformer som Facebook og Instagram. Andre brukere er derimot skuffet over beslutningen, da de likte muligheten til å bruke Twitter direkte fra Windows.

Det er også bekymringer blant noen brukere om hva dette kan bety for fremtidige oppdateringer og støtte for andre sosiale medieplattformer.

Microsoft har ikke gitt en spesifikk begrunnelse for hvorfor de fjerner støtten for Twitter, men det antas at det kan være relatert til endringer i Twitter-plattformen eller strategiske beslutninger fra Microsofts side. Uansett årsak kan dette bety at Windows-brukere må finne alternative måter å bruke Twitter på, enten gjennom tredjepartsapper eller ved å bruke nettlesere.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 05:39 62
Hva skjer med Facebook meta?
Nyheter 18.01.2024, 05:56 57
Hvem må betale NRK lisens?
Nyheter 10.01.2024, 12:52 58
Hvilke Iphoner får iOS 17?

Hva vil Wiki fortelle oss?

Microsoft fjerner støtte for Twitter Microsoft fjerner støtte for Twitter i sitt operativsystem Windows. Dette innebærer at brukerne ikke lenger vil kunne bruke Twitter-integrasjonen direkte fra Windows, for eksempel ved å dele innhold på Twitter eller motta varsler fra Twitter. Beslutningen om å fjerne støtten for Twitter kommer som en del av Microsofts strategi for å fokusere på andre sosiale medieplattformer og integrasjoner. Ifølge Microsoft vil brukerne fortsatt kunne bruke tredjepartsapper og nettlesere for å få tilgang til Twitter, men den innebygde støtten vil bli fjernet.

Dette trekket har fått ulike reaksjoner fra Windows-brukere. Noen brukere mener at det er en fornuftig beslutning å fjerne støtten for Twitter, da de heller bruker andre plattformer som Facebook og Instagram. Andre brukere er derimot skuffet over beslutningen, da de likte muligheten til å bruke Twitter direkte fra Windows. Det er også bekymringer blant noen brukere om hva dette kan bety for fremtidige oppdateringer og støtte for andre sosiale medieplattformer.

Microsoft har ikke gitt en spesifikk begrunnelse for hvorfor de fjerner støtten for Twitter, men det antas at det kan være relatert til endringer i Twitter-plattformen eller strategiske beslutninger fra Microsofts side. Uansett årsak kan dette bety at Windows-brukere må finne alternative måter å bruke Twitter på, enten gjennom tredjepartsapper eller ved å bruke nettlesere.

Videoer

Top 20 Microsoft Outlook Tips & Tricks

Microsoft Endpoint Manager: Security baselines

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

Cloud resilience and innovation lessons from Poland | Cloud Cultures

30 Ultimate Outlook Tips and Tricks for 2020

Joscha Bach Λ Karl Friston: Ai, Death, Self, God, Consciousness

Speed Up Windows 10

Digital Certificate Mastery: Empowering IT Professionals