Nå er straks lydløse MSI Cubi 3 Silent i butikkene

20

Denne lille PC-en bør friste støyallergikerne. Les om den vifteløse MSI Cubi 3 Silent som snart blir tilgjengelig verden over. Velg mellom Cubi 3 Silent og Cubi 3 Silent S i sort eller sølv. Opplev passiv kjøling og imponerende ytelse på denne PC-en som kan utstyres med opptil 32 GB RAM. HDMI 2.0-støtte for 4K-oppløsning med 60 Hz oppfriskningsrate på Cubi 3 Silent S. Prisene starter fra 3790 norske kroner.

Denne lille PC-en bør friste støyallergikerne.

Den vifteløse MSI Cubi 3 Silent fristet oss allerede da vi fikk se den på Computex i sommer, og mot «slutten av oktober 2017» skal den ifølge MSI bli tilgjengelig verden over.

Design og modeller

Den aluminiumskledde småtassen skal dukke opp i to versjoner: Cubi 3 Silent og Cubi 3 Silent S. Modellen med den ekstra «S»-en er i hovedsak ment for bedrifter og butikker, og skiller seg fra konsumentversjonen ved å ha flere USB 3.0- og gigabit LAN-porter. Den har også COM-porter som kan kobles til spesielt utstyr.

Uansett utgave kan du velge mellom utførelse i sort eller sølv.

Passiv kjøling og ytelse

Fellesnevneren er at du på innsiden ikke finner noen vifte, ettersom Kaby Lake-U-prosessoren skal klare seg med passiv kjøling i dette kabinettet. Det er grunnen til at den har en såpass luftig design.

Cubi 3 Silent-serien skal lages med alt fra en Celeron- til en Core i7-prosessor loddet fast på hovedkortet. PC-en kan utstyres med opptil 32 GB RAM.

Datamaskinen kan ellers settes opp med en M.2-SSD, der både SATA og PCIe er støttet. En 2,5-tommers harddisk eller SSD kan også settes inn for ytterligere lagringsplass.

Grafikk og skjermtilkobling

En forskjell som er verdt å få med seg er at selv om begge versjonene har HDMI, er det bare «butikkutgaven» Cubi 3 Silent S som er utstyrt med HDMI 2.0 – som betyr støtte for 4K-oppløsning med 60 Hz oppfriskningsrate.

Den enklere Cubi 3 Silent har HDMI 1.4, som er begrenset til 30 Hz i samme oppløsning. Men dette vil nok ikke være noe stort problem ettersom Cubi 3 Silent-serien også har DisplayPort-utgang som kan ta jobben.

Sånn sett vil begge utgaver også klare seg fint i et oppsett med en 4K-skjerm.

Tilgjengelighet og priser

Umiddelbart vil Cubi 3 Silent-serien komme til Norge i rene barebone-utgaver, der du altså putter inn minne, disker og operativsystem selv. Rundt årsskiftet vil den også være å få i ferdig bygde utgaver, får vi vite av MSI.

Her på berget ser det ut til at vi kun får to utgaver å velge mellom i første omgang. En vanlig Cubi 3 Silent med Core i5-7200U-prosessor og en S-versjon med Core i3-7100U-prosessor.

Veiledende priser er satt til henholdsvis 4790 og 3790 norske kroner.

Den første Cubien vi testet var ikke vifteløs:TEST: En PC som passer inn nesten overalt >>>

(Kilde: MSI)

Cubi 3 Silent
Bildekilde: www.msi.com