Xiaomis nye flaggskip lansert

47

Opplev Xiaomis sterke vekst i markedet og lanseringen av deres nye flaggskip-telefoner 12 og 12 Pro. Utforsk de forbedrede kameraene, avanserte funksjoner og spennende oppgraderinger i Xiaomi 12-serien. Les mer på 32Chip.

Xiaomis sterke vekst i markedet

Xiaomi, den kinesiske telefongiganten, samlet flere hundre nordiske og sentral- og øst-europeiske journalister og retail-representanter til sin store lansering av flaggskip-telefonene 12 og 12 Pro i Wien i mars. Sjefen for Xiaomi Norden og Sentral- og Øst-Europa, Andrzej Gladki, påpeker den gode veksten selskapet opplever i markedet til tross for utfordringene med mangel på brikker og sensorer. Xiaomi har blitt den nest største smartmobil-leverandøren i Europa med en markedsandel på 23 prosent og vokste med 30 prosent i fjor. På verdensbasis er de den tredje største med en markedsandel på 14 prosent og en vekst på 28 prosent i fjor.

I Sentral- og Øst-Europa har Xiaomi allerede inntatt førsteplassen med en markedsandel på 31 prosent.

NYE FLAGGSKIP FRA XIAOMI
Bildekilde: www.elektronikkbransjen.no

Forbedret kamera og avanserte funksjoner

Både Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro har tre forskjellige kameralinser, hvorav den 50 megapiksel vidvinkellinsen med støtte for 8K skiller seg ut. Xiaomi 12 Pro har alle de tre kameralinsene på 50 megapiksler og er utstyrt med den ekstra store sensoren Sony IMX707. Dette gir mer lys- og fargeopptak, samt raskere fokusering. Xiaomi 12 har en ultravidvinkellinse på 13 megapiksler og en telemakrolinse på fem megapiksler i tillegg til hovedkameraet. Xiaomi er den eneste mobilprodusenten som bruker Sonys 1/1.28-tommers IMX707 sensor.

Xiaomis patenterte AI-algoritmer gir brukere verktøy for å fange og presentere øyeblikk på en bedre måte. Noen av de spesielle verktøyene inkluderer ProFocus, som identifiserer og sporer objektet som skal fotograferes, og Ultra Night Video, som muliggjør filming i dårlige lysforhold.

Xiaomi 12-serien er også utstyrt med redigeringsverktøy for innholdsprodusenter, inkludert Parallel World, Freeze Frame Video og Magic Zoom.

NYE FLAGGSKIP FRA XIAOMI
Bildekilde: www.elektronikkbransjen.no

Internasjonal lansering

For øyeblikket er Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro kun tilgjengelige i Kina. Xiaomi er en veletablert telefonprodusent i de fleste deler av verden, men det er fortsatt i hjemlandet Kina at de har sterkest fotfeste. Det er imidlertid forventet at telefonene etter hvert vil bli tilgjengelige også utenfor Kina, inkludert i Norge og resten av Europa.

De nye flaggskipstelefonene fra Xiaomi, Mi 12 og Mi 12 Pro, kommer med flere oppgraderinger og forbedringer sammenlignet med deres tidligere modeller. Utseendet har endret seg betydelig, med muligheten for en læraktig bakside og en ny kameramodul. Kameraet på baksiden har en imponerende oppløsning på 50 megapiksler og bruker Sonys store IMX766-sensor med optisk bildestabilisering. Mi 12 Pro har tre av disse sensorene for forskjellige kameraoppgaver, mens Mi 12 kun har én for hovedkameraet. Fronten har også fått oppgradering med to 32-megapikslers kamera på Mi 12 Pro og ett på Mi 12.

Andre spesifikasjoner inkluderer en stor AMOLED-skjerm med høy oppløsning og høy bildefrekvens, Qualcomms Snapdragon 888-brikke for bedre ytelse, og et trekameraoppsett på baksiden.

Selv om de nye flaggskipstelefonene foreløpig kun er tilgjengelige i Kina, er det forventet at de vil bli lansert internasjonalt i nær fremtid.

Kilder: Elektronikkbransjen, Android Authority

Se også

Nyheter 25.04.2024, 12:37 16
Når kommer iOS 17 ut?
Nyheter 13.02.2024, 04:35 65
Hvor mange Model Yi Norge?
Nyheter 13.02.2024, 04:47 69
Er kreft i øyet farlig?

Hva vil Wiki fortelle oss?

Nå er Xiaomis nye flaggskip lansert. Android One er en versjon av Android-operativsystemet lansert av Google. AndroidOne kan ikke endres av selskapene som lager telefonene, og kjører bare på visse smarttelefoner. Android One-merket lover regelmessige sikkerhetsoppdateringer for tre år, og Android OS-oppdateringer for to år.

Android One ble startet av Google I 2014, med fokus på inngangsnivåenheter for framvoksende markeder, selv om det har utviklet seg til å inkludere mid-range og high-end smarttelefoner. Android One kjører på mer enn 100 telefoner.

Jon Gold, leder av Android One i Google, har beskrevet programmets utvikling til å inkludere enheter på en høyere ende, som en videreføring av Googles Nexus-program, hvor telefonene ble sett gjennom av Google og inkluderte programvaren dens (for å få år med raske oppdateringer), men ble laget av andre selskaper.

Produkter

Android One fortsetter å utvide linjen av smarttelefoner og geografisk tilgjengelighet gjennom OEM og samarbeider med operatører.

Tilgjengelige land etter utgivelsen vil sannsynlig ekspandere utover det første landet og regionen som er oppført nedenfor.

2019

2018

2017

2016

2015

2014

Referanser

Videoer

Abandoned Aircraft Carriers and Navy Ships (Washington’s Naval Inactive Ship Maintenance Facilities)

Why the Navy ABANDONED hundreds of Ships in California - IT'S HISTORY

Xiaomi mix fold 3 : Unfold Your World

Why America's Battleship Graveyard is Forgotten (Philadelphia's Abandoned Ships) - IT'S HISTORY

MOTOROLA G54 5G Review: ALL You Want To Know Before Buying

Sport watches navigation the comparison 2023

125 Innovative Electric Vehicles and Personal Transports

Sony Xperia 1 V Review - The Audiophile's PRO Camera Phone 🤔