YouTube Music - En oversikt

99

Etter flere år med rykter og spekulasjoner har YouTube endelig lansert sin dedikerte musikktjeneste kalt YouTube Music. Denne selvstendige applikasjonen gir eksisterende YouTube-brukere enkel og oversiktlig tilgang til hele YouTube-biblioteket av musikk og musikkvideoer, samtidig som den gjør det enkelt å oppdage ny musikk. Les mer om YouTube Music og dens funksjoner på 32Chip.

Introduksjon

Etter flere år med rykter og spekulasjoner har YouTube endelig lansert sin dedikerte musikktjeneste kalt YouTube Music. Denne selvstendige applikasjonen gir eksisterende YouTube-brukere enkel og oversiktlig tilgang til hele YouTube-biblioteket av musikk og musikkvideoer, samtidig som den gjør det enkelt å oppdage ny musikk. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva YouTube Music tilbyr og hvordan den skiller seg fra andre konkurrenter som Spotify.

Googles Spotify-konkurrent kommer til Norge - endelig lanseres YouTube uten  annonser - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

YouTube Music - En oversikt

YouTube Music er nå tilgjengelig som en egen, selvstendig applikasjon for både Android og iOS. Foreløpig er den kun tilgjengelig i USA, men det er forventet at den vil bli lansert i andre regioner i fremtiden. Applikasjonen gir brukerne tilgang til hele YouTube-biblioteket av musikk og musikkvideoer, og tilbyr funksjoner som egne musikksjangre-kanaler, personlig tilpassede kanaler basert på brukerens preferanse-historikk, anbefalinger av spesifikke låter, oppdateringer om nye utgivelser og trender, samt en daglig topp 40-liste med de seneste hit-låtene.

Googles Spotify-konkurrent kommer til Norge - endelig lanseres YouTube uten  annonser - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Funksjoner og fordeler

En av hovedfunksjonene til YouTube Music er den personlige musikkanalen som begynner å spille musikk automatisk når brukeren trykker på den. Appen tilbyr også en "variasjonsfunksjon" som gir brukeren mulighet til å justere variasjonen av musikk som spilles. Dette kan enten være musikk som brukeren har likt direkte i YouTube, eller musikk basert på generelle preferanser og algoritmer. Appen gjør det også enkelt å finne tilhørende musikkvideoer og eventuelle remikser.

Med YouTube Music kan brukerne også holde seg oppdatert på nye utgivelser og trender, og den tilbyr en rekke spillelister inkludert en egen spilleliste med ny musikk fra Norge. Det er også mulig å søke etter musikk ved å bruke smarte søkefunksjoner, for eksempel ved å skrive inn deler av sangteksten eller navnet på filmen eller TV-serien hvor man hørte låten.

En annen fordel med YouTube Music er integrasjonen med betaltjenesten YouTube Red. Ved å abonnere på YouTube Red får brukerne reklamefri musikkavspilling og mulighet til offline-avspilling av musikk. YouTube Red inkluderer også tilgang til YouTube Premium, som fjerner all reklame fra YouTube og gir brukerne adgang til tjenestens originale, egenproduserte innhold.

Se også

Nyheter 04.05.2024, 16:52 17
Hvor mange PS5 er solgt?
Nyheter 01.05.2024, 18:47 16
Har Magnus Carlsen barn?

Abonnementsalternativer og tilgjengelighet

YouTube Music tilbyr både en gratis, reklamefinansiert versjon og en reklamefri premium-tjeneste til en månedspris på 99 kroner. Premium-abonnementet gir også mulighet til nedlasting og avspilling av musikk uten Internett-tilgang. Det er også tilgjengelig en familieplan som gir seks familiemedlemmer adgang til tjenesten for 149 kroner per måned.

YouTube Premium, som inkluderer både YouTube Music og reklamefri YouTube, koster 119 kroner per måned. Familieplanen for YouTube Premium har en pris på 179 kroner og gir opptil seks familiemedlemmer tilgang til tjenesten. Både YouTube Music og YouTube Premium tilbyr en gratis prøveperiode på tre måneder før man må begynne å betale for tjenestene.

TEST: Google Assistant på norsk - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Konklusjon

Med lanseringen av YouTube Music har YouTube endelig etablert seg som en konkurrent til musikkstrømmetjenester som Spotify og Apple Music. Den dedikerte musikktjenesten tilbyr et bredt utvalg av musikk og musikkvideoer, samt unike funksjoner som personlig tilpassede kanaler og smarte søkefunksjoner. Med muligheten til å abonnere på reklamefri musikkavspilling og offline-avspilling gjennom YouTube Red, gir YouTube Music brukerne en helhetlig musikkopplevelse. Med fortsatt utvidelse av tilgjengeligheten internasjonalt, er det forventet at YouTube Music vil tiltrekke seg et stadig større publikum.

Kilde: Google

Folk spør også

Hvordan laste ned sanger fra YouTube til Spotify?

Hvordan overfre YouTube Musikk spilleliste til Spotify? Koble sammen YouTube Musikk- og Spotify-kontoene dine, og autoriser TuneMyMusic.Velg hva du vil overfre – vi sttter favorittsangene dine, favorittartister, favorittalbum og de kuraterte spillelistene dine.Ferdig!

Fullstendig svar på www.tunemymusic.com