Trådløs oppdatering til den nyeste versjonen

34

Oppdater din iPhone eller iPad trådløst til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS. Finn ut hvordan du manuelt oppdaterer enheten din ved hjelp av datamaskinen. Frigjør plass og tilpass automatiske oppdateringer. Les mer her.

Trådløs oppdatering til den nyeste versjonen

Du kan enkelt oppdatere din iPhone eller iPad til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS trådløst. Dette gjør det mulig for deg å dra nytte av de nyeste funksjonene og forbedringene som Apple har introdusert.

Hvis oppdateringen ikke vises på enheten, har du alternativet til å bruke datamaskinen din til å oppdatere enheten manuelt. Dette er spesielt nyttig hvis du bruker en Mac med macOS Catalina eller nyere, eller en Mac med macOS Mojave eller eldre, eller til og med en Windows-maskin.

Manuell oppdatering ved hjelp av datamaskinen

Hvis du ikke ser oppdateringen på enheten din, kan du følge disse trinnene for å oppdatere manuelt:

  1. Finn ut hvilken versjon av macOS du har på Mac-en din. Dette kan gjøres ved å gå til Apple-menyen og velge "Om denne Mac".
  2. Hvis du har macOS Catalina eller nyere, følger du disse trinnene:
    1. Koble enheten din til Mac-en ved hjelp av en USB-kabel.
    2. Åpne Finder-programmet på Mac-en din.
    3. Finn enheten din i Finder og klikk på den.
    4. Klikk på "Generelt" -fanen og deretter på "Søk etter oppdateringer" -knappen.
    5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen.
  3. Hvis du har macOS Mojave eller eldre, eller en Windows-maskin, følger du disse trinnene:
    1. Koble enheten din til datamaskinen ved hjelp av en USB-kabel.
    2. Åpne iTunes-programmet på datamaskinen.
    3. Finn enheten din i iTunes og klikk på den.
    4. Gå til "Oversikt" -fanen og klikk på "Søk etter oppdateringer" -knappen.
    5. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen.
Oppdater iPhone eller iPad - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Frigjør plass for oppdateringen

Hvis det ikke er nok plass på enheten din til å laste ned og installere oppdateringen, vil programvaren på enheten forsøke å frigjøre plass automatisk. Denne prosessen vil kun fjerne appdata som kan lastes ned på nytt, og vil ikke påvirke dine personlige data.

Hvis det fortsatt ikke er nok plass på enheten din, kan du frigjøre plass manuelt ved å fjerne innhold og apper du ikke lenger bruker. Dette kan gjøres ved å gå til Innstillinger > Generelt > [enhetsnavn]-lagring.

Du kan også finne mer informasjon om hvor mye lagringsplass apper og annet innhold bruker, slik at du kan ta informerte beslutninger om hva som kan slettes.

Oppdater iPhone eller iPad - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Tilpassede automatiske oppdateringer

Hvis du har iOS 12 eller nyere, eller iPadOS, har du muligheten til å få enheten din til å oppdatere seg automatisk i løpet av natten mens den lader. Dette gjør at du alltid har den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS uten å måtte gjøre noe.

For å slå på automatiske oppdateringer, følger du disse trinnene:

  1. Gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering eller Oppdatering.
  2. Slå på alternativet for "Installer iOS-oppdateringer".

Din enhet vil nå oppdatere seg automatisk til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS. Vær oppmerksom på at noen oppdateringer må kanskje installeres manuelt.

Du kan også velge å ikke laste ned programvareoppdateringer automatisk hvis du har iOS 13.6 eller nyere, eller iPadOS. Dette kan gjøres ved å gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering eller Oppdatering, og deretter slå av alternativet for "Last ned iOS-oppdateringer".

Se også

Om iOS

iOS er et mobilt operativsystem utviklet av Apple. Det ble først lansert sammen med iPhone i 2007, og blir nå brukt på en rekke andre enheter som iPod touch, iPad, Apple TV og Apple Watch.

iOS er basert på samme kjerne som Mac OS X og har en rekke abstrakte "lag" som gir en strukturert tilnærming til utvikling av applikasjoner. Operativsystemet tar opp litt lagringsplass på enhetene, avhengig av modell.

Med over 1,9 millioner applikasjoner tilgjengelig på App Store (per september 2019), er iOS et av de mest populære operativsystemene for mobile enheter.

For utviklere gir Apple en omfattende SDK (Software Development Kit) som gjør det mulig å lage og distribuere applikasjoner gjennom App Store. Utviklere har frihet til å sette prisen på sine applikasjoner og mottar 70% av inntektene.

Gjør iPhonen din sikrere - Telenor
Bildekilde: www.online.no

Versjonshistorikk

iOS har gjennomgått flere oppdateringer og forbedringer siden den første lanseringen i 2007. Det har blitt introdusert nye funksjoner, forbedret ytelse og sikkerhet, samt feilrettinger.

Den nåværende versjonen av iOS er 14, og den har blitt møtt med positive tilbakemeldinger fra brukere over hele verden.

Apple fortsetter å jobbe med å utvikle og forbedre iOS, og det forventes at det vil være flere spennende oppdateringer i fremtiden.

Oppdater Apple-programvaren din - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Hva vil Wiki fortelle oss?

iOS er et mobilt operativsystem utviklet av Apple. iOS (tidligere iPhone OS) ble lansert sammen med iPhone i 2007. Nyere produkter som iPod touch, iPad, Apple TV og Apple Watch bruker også operativsystemet.

iOS er avledet av Mac OS X, og baserer seg på samme Mach- og Darwin-kjerne som Mac OS X. Operativsystemet har fire abstrakte «lag»: Et Core OS lag, et Core Services-lag, et media-lag og et lag kalt Cocoa Touch. Operativsystemet tar omkring én gigabyte av enhetenes totale lagringsplass avhengig av modell. iOS-enheter eksisterer med modeller fra 16 til 512 GB.

Operativsystemets CPU er basert på ARM, i stedet for x86 (og tidligere PowerPC) som er brukt i Apples Macintosh-datamaskiner.

Det er ca. 1,9 millioner applikasjoner som offisielt er tilgjengelig for iOS (per september 2019) fra App Store.

Operativsystemene tvOS og watchOS bygger på iOS.

SDK

På WWDC den 11. juni 2007 annonserte Apple at iPhone ville støtte «programmer» via Safari-nettleseren, som deler utseende med iPhone OS’ brukergrensesnitt, men som ligger på et eksternt nettsted. Web-applikasjonene kan lages ved å bruke web-teknologier som Ajax.  I oktober 2007 kunngjorde Steve Jobs at de ville tilgjengeliggjøre en programvareutviklingspakke (SDK; software developement kit) for utviklere som lager lokalt kjørende tredjepartsprogrammer i februar 2008.

iPhone SDK-pakken var offisielt lansert etter et Apple Town Hall Meeting den 6. mars 2008. SDK-pakken gjør det mulig å utvikle programmer både for iPhone og iPod touch, i tillegg til å teste dem i en iPhone-simulator. Riktignok kan man ikke laste programmene over på enhetene før man har betalt en utvikleravgift på $99. SDK-pakken ble umiddelbart gjort tilgjengelig, mens selve lanseringen av programmer måtte vente til 11. juli 2008, da iPhone OS 2.0 ble lansert. Denne programvareoppdateringen var gratis for iPhone-brukere, mens de med iPod touch måtte betale en liten avgift for oppdateringen.

Utviklerne kan sette en hvilken som helst pris på sine programmer som distribueres gjennom App Store, der utviklerne mottar 70% av fortjenesten. Utviklerne står også fritt til å utgi sine programmer gratis, uten å måtte betale noe ekstra i tillegg til utvikleravgiften på $99.

Applikasjoner for iPhone og iPod touch må skrives og kompileres spesielt for iOS enheter, fordi iPhone og iPod touch bruker ARM-prosessorer.

Versjonshistorikk

iOS er kommet i 14 hovedversjoner, versjon 1.0, 2.0, 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0, 8.0, 9.0, 10.0, 11.0, 12.0, 13.0 og 14.0 (brukes av de nyeste iOS-enhetene). Nye versjoner utgis årlig.

Eiere av iPod touch måtte betale en mindre avgift for oppgradering til versjon 2.0, mens eiere av iPhone fikk oppgraderingen gratis.

Folk spør også

Kan man oppdatere en gammel iPad?

G til Innstillinger gt; Generelt og trykk p Programvareoppdatering eller Oppdatering.

Fullstendig svar på eplehuset.no


Hvor lenge kan iPhone oppdateres?

Etter noen r oppdaterer ikke lenger Apple mobilene – og det gjr heller ikke andre produsenter. I gjennomsnitt fr en iPhone oppdateringer i cirka seks r. Det er alts s lenge du kan forvente f nye funksjoner og sikkerhetsoppdateringer, fr tiden er moden for kjpe ny mobil – eller i hvert fall en nyere.

Fullstendig svar på komputer.no


Hvilke iPhone får iOS 17?

iOS 17 er kompatibel med disse enhetene. iPhone 15.iPhone 15 Plus.iPhone 15 Pro.iPhone 15 Pro Max.iPhone 14.iPhone 14 Plus.iPhone 14 Pro.iPhone 14 Pro Max.

Fullstendig svar på www.apple.com


Hvorfor tar det så lang tid å oppdatere iPhone?

Hvis nedlastingen tar for lang tid Du trenger en internettforbindelse for oppdatere enheten. Tiden det tar laste ned oppdateringen, avhenger av strrelsen p oppdateringen og internetthastigheten. Du kan bruke enheten normalt mens du laster ned oppdateringen, og enheten varsler deg nr du kan installere den.

Fullstendig svar på support.apple.com


Videoer

Finne meldinger på din iPhone

iPad Mini 2023 Release Date CANCELLED! Apple iPad Pro & iPad 11th generation not before 2024

How to duplicate your Memoji on iPhone, iPad, and iPod touch — Apple Support

iPad Mini 7th Gen release date & new specs - Apple can take a big turn!

Next iPad 2023 Release Date - Price & Features of Apple iPad 11th gen

iPad 10th Gen: 2022 model, first look! Will iPad SE replace 9th generation?

iPadOS 13.1 is the Future of Computing: 5 Pro tips!

Apple September Event 2023 - iPad not coming this fall? Final leaks!