Når kommer PlayStation 5 Slim til Norge?

40

Den nye, litt mindre, varianten av PlayStation 5 slippes fredag 1. desember. Les mer om endringene i den nye PlayStation 5 Slim, priser og tilgjengelighet. Oppdag spesifikasjonene til de nye konsollene og lær om Sonys historie med spillkonsollforbedringer.

Den nye, litt mindre, varianten av PlayStation 5 slippes fredag 1. desember. Det ser vi hos et knippe elkjeder, som har åpnet for forhåndsbestilling i dag.

Nye PlayStation 5 slippes neste uke - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Endringer i den nye PlayStation 5 Slim

Sony har ikke gjort store inngrep når de nå flikker litt på den populære konsollen, men de har barbert av 30 prosent på størrelsen. Frontpanelet har også fått to USB-C-porter, mens den gamle hadde en USB-C-port og en USB-A-port.

Som med lanseringskonsollen kommer nye PlayStation 5 i to varianter: en med diskdrev og en uten. Begge variantene har 1 TB med intern lagringsplass.

Nye PlayStation 5 slippes neste uke - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Pris og tilgjengelighet

For øyeblikket er den billigste prisen blant nettbutikkene på 5999 kroner for den heldigitale varianten, mens versjonen med diskdrev kan skaffes til 7299 kroner.

Dermed ser vi et lite prishopp på begge variantene sammenlignet med de gamle. Frem til salgsperioden Black Friday har den gamle versjonen med diskdrev kostet om lag 6600 kroner, mens den heldigitale varianten har ligget rundt 5900 kroner.

Tidligere har det vært slik at Sony i Norge ikke setter en veiledende pris for konsollen, men at butikkene selv bestemmer hva de ønsker å ta. Det er usikkert om det også gjelder med den nye Slim-modellen.

Nytt er det også at man kan kjøpe til et diskdrev i etterkant om man skulle ønske det. Denne kan lempes inn under det avtagbare nedre delen, ettersom den nye designen har et todelt toppanel. Det ekstra diskdrevet ligger ute til en pris på 1599 kroner i en nettbutikk.

I tillegg kommer denne nye varianten kun med en fot som gjør konsollen liggende. Dersom man foretrekker å ha konsollen oppreist, må man punge ut om lag 40 euro for en ekstra fot.

I tiden fremover vil Sony fase ut den eldre lanseringsvarianten av konsollen til fordel for den nye.

Spesifikasjoner

Her er spesifikasjonene til de nye konsollene:

Modell Intern lagringsplass
Nye PlayStation 5 med diskdrev 1 TB
Nye PlayStation 5 Digital Edition 1 TB
Nye PlayStation 5 slippes neste uke - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

PlayStation 5 - En kort historie

PlayStation 5 (forkortet PS5) er etterfølgeren til PlayStation 4, og ble utgitt i november 2020. Utviklingen av PS5 begynte tidligere, allerede i 2008 ifølge hovedarkitekten Mark Cerny.

PlayStation 4 har også fått utgitt to nye versjoner - PlayStation 4 Slim og PlayStation 4 Pro. PlayStation 4 Slim, som er en mindre versjon av den opprinnelige konsollen, ble utgitt i september 2016. Den erstattet den opprinnelige versjonen og introduserte støtte for USB 3.1, Bluetooth 4.0 og 5 GHz Wi-Fi. PlayStation 4 Pro, en kraftigere versjon av konsollen, kom ut i november 2016 og hadde støtte for opptil 4K-oppløsning og bedre ytelse for PSVR. Den hadde også forbedrede funksjoner fra PlayStation 4 Slim.

Med lanseringen av PlayStation 5 Slim fortsetter Sony sin suksess med å tilby forbedrede versjoner av deres spillkonsoller til kundene.

Best pris på Sony PlayStation 5 (PS5) Slim Digital Edition 1TB  Spillkonsoller - Sammenlign priser hos Prisjakt
Bildekilde: www.prisjakt.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

PlayStation 5 (forkortet PS5) er etterfølgeren til PlayStation 4, og ble utgitt i november 2020. Utviklingen av PS5 begynte tidligere, allerede i 2008 ifølge hovedarkitekten Mark Cerny. Sony ønsket å unngå samme utsettelsesproblemer som de opplevde med lanseringen av PlayStation 3, der Xbox 360 allerede hadde solgt nær 10 millioner enheter når PS3 ble lansert. For å sikre en jevn lansering, begynte Sony å sende utviklerversjoner av konsollen til spillutviklere i 2012, kalt Orbis. Den offisielle kunngjøringen av PlayStation 4 fant sted under PlayStation Meeting 2013 i februar. Sony presenterte detaljer om maskinvaren og nye funksjoner, samt viste videoer av spill under utvikling og tekniske demonstrasjoner. Konsollen ble endelig lansert i november 2013 i USA, Canada og senere i resten av Amerika, Europa og Australia.

PlayStation 4 har også fått utgitt to nye versjoner - PlayStation 4 Slim og PlayStation 4 Pro. PlayStation 4 Slim, som er en mindre versjon av den opprinnelige konsollen, ble utgitt i september 2016. Den erstattet den opprinnelige versjonen og introduserte støtte for USB 3.1, Bluetooth 4.0 og 5 GHz Wi-Fi. PlayStation 4 Pro, en kraftigere versjon av konsollen, kom ut i november 2016 og hadde støtte for opptil 4K oppløsning og bedre ytelse for PSVR. Den hadde også forbedrede funksjoner fra PlayStation 4 Slim.

Folk spør også

Når kommer PS5 på lager 2023?

Iflge The Leak skal den nye PS5-versjonen g i produksjon i andre kvartal 2023 og vre klar for salg i tredje kvartal.

Fullstendig svar på www.tek.no


Når kommer neste PlayStation 5 til Norge?

PlayStation 5 (offisielt forkortet PS5) er en spillkonsoll utviklet av Sony Interactive Entertainment. Den ble annonsert i 2019 som en oppflger til PlayStation 4 og lansert den 12. november 2020 i Australia, Japan, New Zealand, Nord-Amerika, Singapore og Sr-Korea, og den 19. november 2020 i Europa.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Når kommer PlayStation 5 Pro?

PS4 Pro ble lansert i 2016, tre r etter den opprinnelige PS4-konsollen kom ut. Det betyr at en eventuell PS5 Pro kan lanseres s tidlig som i 2023, siden PS5 ble lansert i november 2020.

Fullstendig svar på global.techradar.com


Hvor mye kommer PS5 til å koste i Norge?

Pris- og produktinformasjon Den billigste prisen for Sony PlayStation 5 (PS5) 825GB akkurat n er 7 299 ,-. Det er et av de 10 mest populre produktene i kategorien Spillkonsoller med en gjennomsnittlig vurdering p 4.1 av 5. Prisjakt sammenligner priser og tilbud fra 10 butikker.


Videoer

Unboxing Sony Playstation 5 - PS5 er utrolig!

Unboxing PS5 Slim English - PlayStation 5 Slim Disc CFI-2000 1TB

Difference between PS5 Fat & PS5 Slim (Disc) English

Can or Not, Use the PS Classic PS1 PS2 PS3 PS4 Controller on the PS5 Console? (English)

Insert PS1 PS2 PS3 PS4 Game Disc into PS5, what happened? (English)

How to Play ROBLOX on PS5 EARLY RIGHT NOW!

Insert PS1 PS2 PS3 PS4 Game Disc into PS5 Slim, what happens? (English)

Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul?