Når slutter Windows 10?

39

Microsoft slutter å selge Windows 10. Fra og med februar måned vil det ikke lenger være mulig å kjøpe Windows 10 Home og Windows 10 Pro som nedlastinger. Les mer om sluttdatoen og hva det betyr for brukere.

Microsoft slutter å selge Windows 10.

Fra og med februar måned vil det ikke lenger være mulig å kjøpe Windows 10 Home og Windows 10 Pro som nedlastinger fra Microsofts egne nettsider. Den siste dagen for nedlastinger tilbys for salg er 31. januar 2023, som opplyses på Microsofts nettbutikk. Det er viktig å merke seg at selv om salget av Windows 10 avsluttes, vil operativsystemet fortsatt støttes med sikkerhetsoppdateringer frem til 14. oktober 2025.

Så lenge kan du bruke Windows 10 | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Windows 10 er fortsatt et aktuelt operativsystem

Windows 10 er fortsatt et aktuelt operativsystem for mange brukere, spesielt for de som har litt eldre datamaskiner. Dette skyldes at Microsoft har begrenset mulighetene for eldre, men fortsatt fungerende, maskinvare til å kjøre Windows 11 av sikkerhetsmessige årsaker. Dermed har Windows 10 blitt det siste og beste alternativet for disse datamaskinene, med mindre man ønsker å bytte til Linux eller et annet alternativt operativsystem.

Det er viktig å merke seg at Windows 10 fortsatt vil være tilgjengelig i andre butikker og markeder, hvor operativsystemet kan kjøpes til lavere priser enn hos Microsoft selv. Likevel er det en påminnelse om at eldre datamaskiner som ikke er moderne nok til å kjøre Windows 11, vil oppleve en nedtelling mot slutten av støtten for Windows 10.

Microsoft gjentar at Windows 10 21H1 slutter i desember
Bildekilde: mspoweruser.com

Sluttdatoen for Windows 10

Den offisielle sluttdatoen for Windows 10 Home og Pro er 14. oktober 2025. Dette betyr at etter denne datoen vil det ikke bli levert flere oppdateringer til disse versjonene av operativsystemet. Tidligere var datoen kun satt som en generell sluttdato for Windows 10, men nå er det spesifisert at både Home og Pro-versjonene vil slutte å motta oppdateringer på dette tidspunktet.

Det er viktig å merke seg at Enterprise-versjonen for bedrifter sannsynligvis vil fortsette å motta støtte lenger enn Home og Pro-versjonene.

Se også

Nyheter 11.01.2024, 09:24 60
Når kommer iOS 17?
Nyheter 12.05.2024, 01:29
Når kom Windows 8?

Windows 10 - Windows som en tjeneste

Før lanseringen av Windows 10 i 2015, erklærte Microsoft at de så på Windows 10 som "Windows as a service" eller Windows som en tjeneste. Dette betydde at det ikke lenger ville være meningsfullt å spørre hvilken versjon av Windows man brukte, og at Windows 10 skulle være den siste nummererte versjonen av operativsystemet.

Microsoft har fulgt en tiårsstrategi når det gjelder oppdateringer, med unntak av Windows XP som fikk oppdateringer i over 12 år. Tidligere versjoner som Windows 8, Windows 7 og Windows Vista hadde en levetid på omtrent tre år hver.

Så lenge kan du bruke Windows 10 | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Kommende endringer

Microsoft har annonsert at de vil avsløre "den neste generasjonen av Windows" på en pressekonferanse den 24. juni. Det forventes at dette vil være en ny versjon av Windows, muligens kalt Windows 11.

Noen av forbedringene som Microsoft har jobbet med inkluderer en ny Microsoft Store med et utvidet apputvalg, en visuell oppdatering med ny startmeny, filutforsker og oppdaterte ikoner. Mer informasjon om kommende endringer vil bli kunngjort på pressekonferansen.

Windows 10-testversjoner slutter å fungere i dag - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Slutt på tjeneste for Windows 10, versjon 1803

Windows 10, versjon 1803, som ble utgitt i april 2018, nådde slutten av tjenesten den 12. november 2019. Dette betydde at utgavene av Windows 10, versjon 1803 ikke lenger mottok sikkerhetsoppdateringer etter denne datoen. Brukere ble oppfordret til å oppdatere enheten til den nyeste versjonen av Windows 10 for å forbli støttet.

Det er viktig å merke seg at denne endringen gjaldt de fleste utgavene av Windows 10, versjon 1803, inkludert Enterprise-, Education- og IoT Enterprise-utgavene.

Slutten på Windows XP

Etter 12 år med støtte kunngjorde Microsoft at de ville avslutte sikkerhetsoppdateringer for Windows XP den 8. april 2014. Dette markerte slutten for XP når det gjelder oppdateringer og betydde at det ikke lenger ville bli gitt ut flere sikkerhetsoppdateringer for operativsystemet.

Det er viktig for brukere å oppgradere til nyere versjoner av Windows for å opprettholde sikkerhet og støtte.

Som Windows 10 fortsetter å utvikle seg og nye versjoner blir lansert, er det viktig for brukere å være oppmerksomme på endringer og oppgradere sine systemer for å dra nytte av de nyeste funksjonene og forbedringene.

Microsoft: Slutt på nye funksjoner til Windows 10 | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Slutten på XP

12 år etter lanseringen, ble det kjent at Microsoft slutter med sikkerhetsoppdateringer av Windows XP. Støtte for Windows XP sluttet 8.april 2014, Det betyr at Microsoft ikke vil lenger Microsoft gi ut flere sikkerhetsoppdateringer for XP, som betyr slutten for XP når det gjelder oppdateringer.

Folk spør også

Hvor lenge kan man bruke Windows 10?

Du kan fortsatt bruke Windows 10 til 2025 Det blir nemlig den siste funksjonsoppdateringen til Windows 10. Microsoft vil imidlertid fortsatt oppdatere Windows 10-operativsystemet, for som nevnt gjelder sttten frem til 2025. Men oppdateringene vil fremover utelukkende vre rettelser og tetting av sikkerhetshull.

Fullstendig svar på komputer.no


Hvor lenge støttes Windows 10?

I en statusoppdatering som tar for seg Windows 10s veikart, spesifiserer Microsoft at dagens versjon 22H2 vil bli den siste utgaven av dette operativsystemet. Det vil si at Windows 10 ikke vil f noen nye egenskaper eller funksjoner frem til det ikke lenger stttes. Dette vil etter planen skje den 14. oktober 2025.

Fullstendig svar på www.tek.no


Når kommer Windows 12?

Windows 12: Vi regner med at du i oktober 2024 m velge om du vil oppgradere til en helt ny Windows-generasjon.

Fullstendig svar på komputer.no


Er det gratis å oppgradere til Windows 11?

Hvor mye koster det oppgradere fra Windows 10 til Windows 11? Det er gratis.

Fullstendig svar på www.microsoft.com


Videoer

How to remove Microsoft News from taskbar

30 Ultimate Windows 10 Tips and Tricks for 2020

Windows Client/Server Wizardry: Unlocking the Secrets of Processes and Virtualization Security

Das Ende von Windows 10 - Wann ist Schluss und wie geht es weiter? - Moschuss.de

Bulletproofing IT: Secured-core Technology in Windows 11 and Server 2022.

Volbeat - For Evigt ft. Johan Olsen (Lyric Video)

Unlocking VSS Secrets: A Comprehensive Guide for IT Professionals (Volume Shadow Service)

How to Backup Windows 10? (MiniTool Partition Wizard)