Netflix har vunnet kampen mot unblock-tjenestene

95

Netflix har tilsynelatende seiret i kampen mot VPN- og DNS-tjenester som har tillatt brukere å omgå selskapets regionsperrer. Flere av disse "unblock"-tjenestene har nå gitt opp og hevder at arbeidet har blitt håpløst. Les om Netflixs seier over unblock-tjenestene og opplysninger om deres planer om en offline-modus.

Regionssperrene er nesten umulige å komme rundt

Netflix har tilsynelatende seiret i kampen mot VPN- og DNS-tjenester som har tillatt brukere å omgå selskapets regionsperrer. Flere av disse "unblock"-tjenestene har nå gitt opp og hevder at arbeidet har blitt håpløst, ifølge en rapport fra CBC.

En av de berørte VPN-tjenestene, Uflix, uttalte i et blogginnlegg at de stadig blir blokkert innen få timer hver gang de oppretter et nytt nettverk eller finner en ny måte å omgå sperrene på. Tidligere i år hadde de uttalt at de ikke ville gi opp kampen mot Netflix, med mindre det kom en teknologi som ingen hadde hørt om.

Uflix er imidlertid ikke alene om å ha gitt opp. Andre kjente VPN- og DNS-tilbydere, som Cactus VPN og Unblock.us, har også innrømmet nederlaget. Cactus VPN publiserte et blogginnlegg om dette, mens Unblock.us har fjernet alle referanser til Netflix fra nettsidene sine og Facebook-siden sin, noe som har resultert i misfornøyde brukere.

Netflix har tidligere uttalt at de ikke bryr seg om brukere benytter seg av VPN-tjenester og ønsker at alt innholdet deres skal være tilgjengelig globalt for å bekjempe piratkopiering. Ifølge rapporter fra 2015 har lovlige strømmetjenester som Netflix hatt en positiv innvirkning på piratkopiering, med gradvis nedgang i antall piratkopier. Imidlertid endret Netflix standpunkt i januar i år og kunngjorde at de ville intensivere innsatsen for å stoppe brukere fra å bruke proxy- og VPN-tjenester for å omgå regionsperrer.

Netflix-advarselen mange nordmenn har gruet seg til er her
Bildekilde: www.aftenbladet.no

Netflix-biblioteket halvert siden 2012

Ifølge CBC har Netflix-biblioteket blitt halvert siden 2012. Dette kan være en av årsakene til at Netflix nå har vunnet kampen mot unblock-tjenestene. Ved å begrense tilgangen til innhold har Netflix sikret at brukere ikke lenger kan omgå regionsperrer og få tilgang til et større bibliotek ved hjelp av VPN- og DNS-tjenester.

Netflix har vunnet kampen mot unblock-tjenestene - Side 2 - Diskuter  mobilartikler (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Opplysninger om offline-modus vekker interesse

I tillegg til seieren over unblock-tjenestene har opplysninger om Netflixs planer om en offline-modus skapt interesse. Ted Sarandos, innholdssjef hos Netflix, har uttalt i et intervju med CNBC at lanseringen av Netflix i nye markeder har gjort offline-avspilling mer aktuelt. Sarandos påpeker at ulike netthastigheter og nedlastingskultur i visse land gjør dette til en interessant mulighet. Netflix har tidligere avvist ideen om offline-avspilling, men flere kilder hevder at selskapet nå seriøst vurderer å innføre en nedlastingsfunksjon for brukerne.

Foreløpig er det ikke bekreftet når eller hvor denne funksjonen vil bli tilgjengelig, men Netflix vurderer å gjøre det tilgjengelig i utvalgte markeder først. Dersom funksjonen blir populær, kan den også bli tilgjengelig for andre.

Netflix fortsetter kampen mot regionssperrene

Netflix fortsetter å bekjempe bruk av proxy- og VPN-tjenester for å omgå regionsperrer. I Norge har flere brukere rapportert om advarsler fra Netflix når de prøver å se innhold fra andre regioner ved hjelp av proxytjenester. Selv om innholdet ikke blir sperret, har Netflix sendt advarsler til brukerne om å unngå slike tjenester.

Netflix kunngjorde allerede i januar i år at de ville intensivere innsatsen mot brukere som omgår regionsperrer. Dette har ført til at flere tjenester har blitt blokkert, selv om brukere stadig finner nye måter å omgå sperrene på. Det er verdt å merke seg at det å endre DNS-innstillingene for å omgå sperrene er en lovlig handling.

Det gjenstår å se hvordan Netflix vil håndtere regionssperrene i fremtiden og om de vil fortsette med å styrke sperrene for å begrense bruk av proxy- og VPN-tjenester.

Med seieren over unblock-tjenestene har Netflix satt en ny standard for bekjempelse av proxy- og VPN-bruk, og det vil bli interessant å følge med på hvordan denne kampen utvikler seg i nær fremtid.

Kilde: CBC

Netflix-advarselen mange nordmenn har gruet seg til er her
Bildekilde: www.aftenbladet.no