Netflix vil gjøre kontodeling masete og irriterende

43

Som de fleste nå bør ha fått med seg har videostrømmetjenesten Netflix sett seg lei av at folk deler abonnementet sitt med venner, slekt og naboer. Målet er å få brorparten av «gratispassasjerene» til å skaffe sine egne abonnement. Les videre for å lære hvordan Netflix planlegger å gjøre kontodeling mer masete og irriterende...

Som de fleste nå bør ha fått med seg har videostrømmetjenesten Netflix sett seg lei av at folk deler abonnementet sitt med venner, slekt og naboer. Målet er å få brorparten av «gratispassasjerene» til å skaffe sine egne abonnement.

Netflix vil ha slutt på at husholdninger deler kontoer - TV 2
Bildekilde: www.tv2.no

Verifisering via kode

Enn så lenge har vi ikke visst så mye om hvilke grep Netflix vil ta for å luke ut hvilke brukere som tilhører husstanden og ikke. For det er viktig at tjenesten fremdeles skal kunne brukes på reise og i ferier.

Men ifølge en ny hjelpetekst/FAQ funnet av GHacks ser det ut til at verifisering via kode blir den primære måten å begrense kontodelingen på her i Norge og andre sammenlignbare land.

Dette fungerer slik at Netflix normalt sett vil bruke IP-adresser, enhetsidentifikasjon og kontoaktivitet for å bestemme hva som skal defineres som abonnementets «husholdning». Dersom man begynner å strømme til en ny enhet eller bruker en annen IP-adresse over tid, kan Netflix be om at bruken verifiseres for denne enheten.

I disse tilfellene vil Netflix sende en lenke via e-post eller SMS til abonnementets eier. Denne lenken åpner en side med en firesifret kode som må tastes inn på den nye eller «mistenkelige» enheten for at videre bruk skal godkjennes. Koden er gyldig i kun 15 minutter.

Netflix opplyser også om at det kan være aktuelt å be om periodisk verifisering av de forskjellige enhetene som brukes i et abonnement.

Slik vil Netflix håndtere ulovlig kontodeling
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Ikke en hard sperre

At eieren av Netflix-kontoen må godkjenne nye enheter og IP-adresser betyr på ingen måte at det blir umulig å dele kontoen med andre mennesker. Men vedkommende åpner i så fall opp for periodisk «mas» fra andre om å få tilsendt PIN-koder for bruk – noe som kan skje til alle døgnets tider.

Det vil jo gjøre noe med trivselen og delingsgleden dersom seriegale onkel Kåre begynner å ringe midt på natten fordi «Netflix må ha kode igjen».

Dette er altså ingen hard sperre mot kontodeling, men en litt mykere metode der målet er å gjøre det hele såpass ubeleilig eller irriterende at man prøver å unngå det.

Se også

Forventede kanselleringer og konsekvenser

Etter mange måneder med testing er Netflix klare for å sette en endelig stopper for kontodeling. Selskapet regner imidlertid med at noen brukere vil logge ut og si opp abonnementet i ren protest.

I et brev til investorer og aksjeholdere bekrefter Netflix at de forventer å implementere løsningen i løpet av de neste par månedene og at det er snakk om over 100 millioner husholdninger eller abonnenter som deler kontoen sin med andre.

Kontodeling er praksisen der et abonnement deles med andre utenfor husholdningen, typisk slekt, venner eller naboer. Netflix har valgt å ta affære da de går glipp av inntekter på grunn av denne utbredte praksisen.

Netflix vil gjøre kontodeling masete og irriterende - Diskuter artikler  (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Alternativer og utfordringer

Netflix vil i det minste være best tjent med å trå varsomt og legge til rette for en skånsom overgang for nye abonnementer. Konkurransen i strømmemarkedet er som kjent blitt stadig hardere, og for mange har økonomien blitt dårligere.

For europeiske kunder, og spesielt i Norge, vil ikke en to ukers fritt benyttelse av kontoen fra en ny plass utenfor hjemmet fungere så godt. Det er vanlig at norske husholdninger forsvinner på hytta eller har flere hjem. En mulig løsning kan være å tillate flere IP-adresser knyttet til en konto, men kun tillate strømming til én av dem av gangen.

Strømmetjenesten Netflix tester ut nye verktøy for å hindre brukere i å dele kontoen med personer utenfor hjemmet. Blant tiltakene er en totrinnspålogging, der brukere må bekrefte kontoen via e-post eller tekstmelding.

Netflix prøver å begrense brukere som deler innloggingsinformasjonen sin, men det er uklart hvor mange som bryter selskapets retningslinjer. Andre strømmetjenester som Netflix tillater opprettelse av flere profiler, men kun for personer i samme husholdning.

Mens Netflix forventer at noen brukere vil si opp abonnementet som en reaksjon på de nye tiltakene, er de overbevist om at det vil resultere i flere individuelle abonnementer og dermed høyere inntekter.

Netflix har oppnådd stor suksess i en verden preget av koronanedstengning og har nå over 200 millioner brukere.

Netflix vil ta knekken på kontodeling – E24
Bildekilde: e24.no

Folk spør også

Hva skjer hvis man deler Netflix?

Netflix-kontoen din er bare for deg og de du bor sammen med. Netflix sender n ut e-postmeldinger til alle som deler kontoen sin med andre. Fremover koster det ekstra hvis du vil dele kontoen din med venner og familie utenfor husstanden.

Fullstendig svar på komputer.no


Hvor mange kan se Netflix på samme konto?

Kontoen din kan ha opptil fem profiler, og du kan angi en aldersgrense p hver av dem. Alle profiler fr sine egne anbefalinger basert p profilens vurderinger og preferanser.

Fullstendig svar på help.netflix.com


Hva koster det å dele Netflix?

For et ekstra mnedsbelp kan du likevel dele Netflix-kontoen din med andre. I Norge er prisen 39 kroner per person.

Fullstendig svar på dinside.dagbladet.no


Kan man dele på Netflix?

En Netflix-husholdning kan angis ved hjelp en TV-enhet. Alle andre enheter som bruker Netflix-kontoen din p samme Internett-tilkobling som denne TV-en vil automatisk regnes som en del av Netflix-husholdningen din.

Fullstendig svar på help.netflix.com


Videoer

How to Bypass Netflix Password Sharing Crackdown!

How Netflix will stop people sharing passwords