Rekordhøy omsetning i siste kvartal

98

Nvidia har oppnådd rekordhøy omsetning i siste kvartal med en økning på 56 prosent sammenlignet med fjoråret. Selskapet satt igjen med en fortjeneste på 583 millioner dollar. Les om årsakene til de gode resultatene og den økte etterspørselen etter Nvidia's produkter.

Rekordhøy omsetning i siste kvartal

Mange IT-selskaper har slitt på markedet den siste tiden, men den store skjermkortprodusenten Nvidia er ikke én av dem. Nå har selskapet sluppet sine seneste kvartalstall, og de ser svært oppløftende ut.

I det andre kvartalet, som endte 30. juli, noterte Nvidia seg en samlet omsetning på 2,23 milliarder dollar. Dette var en økning på hele 56 prosent sammenlignet med samme periode i fjor – og ny kvartalsrekord for skjermkortprodusenten.

Nvidia har også god grunn til å glede seg over overskuddet. Selskapet satt igjen med en fortjeneste på 583 millioner dollar i kvartalet, som var en økning på hele 123 prosent sammenlignet med det samme kvartalet for ett år siden.

Oljefond-sjef Nicolai Tangen: – Et tilbakeslag for klimaarbeidet – NRK Urix  – Utenriksnyheter og -dokumentarer
Bildekilde: www.nrk.no

Årsaker til de gode resultatene

I pressemeldingen peker Nvidia på at årsaken til de gode resultatene er solid vekst på flere av markedene hvor selskapet er til stede, særlig innen datasentre, hvor omsetningen var to og en halv ganger høyere enn året før.

Av andre viktige faktorer nevner Nvidia den nye Volta-baserte grafikkbrikken som selskapet avduket i mai. Nvidia begynte å sende ut disse brikkene til kunder som skal bruke teknologien innen blant annet kunstig intelligens. Volta er verdens første grafikkprosessor laget med 12-nanometers produksjonsprosess og er blant verdens kraftigste grafikkbrikker.

Ifølge Nvidia vokser også etterspørselen etter selskapets Tegra-baserte Drive PX-plattform, som brukes i selvkjørende biler, og den Tegra-baserte spillkonsollen Nintendo Switch har også blitt meget populær – noe selskapet selvsagt tjener på.

Duke håver inn gryn - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Rekordinntjening fra kryptovalutamarkedet

Etterspørselen etter grafikkort har økt kraftig den siste tiden, og giganter som Nvidia har slitt med å holde produktene på butikkhyllene. Dette merkes selvsagt godt på bunnlinjen, og nå melder Nvidia om rekordinntjening på grunn av den store etterspørselen.

Ifølge nettsiden MarketWatch rapporterte Nvidia at omsetningen fra kort produsert av tredjeparter beregnet på graving etter kryptovaluta lå på 289 millioner dollar i kvartalet. Dette skal ha gitt en økning i omsetning på 150 prosent fra segmentet som inkluderer denne type grafikkort.

I tillegg uttalte administrerende direktør i Nvidia, Jensen Huang, overfor MarketWatch at mange av grafikkortene beregnet på spilling også brukes til kryptograving. Ifølge Huang kjøpes imidlertid spillkort primært for spilling og benyttes kun til kryptograving når man ikke spiller.

Se også

Økning i omsetning på ulike markeder

Omsetningen fra grafikkort beregnet på spilling økte med solide 68 prosent i kvartalet sammenlignet med samme periode i fjor, til 1,72 milliarder dollar. Den datasenter-relaterte omsetningen opplevde også en solid vekst på 71 prosent, til 701 millioner dollar.

Дженсен Хуанг продал акции NVIDIA на сумму $69,3 млн, чтобы купить опционы
Bildekilde: 3dnews.ru

Storebrand øker inntektene

I andre nyheter knyttet til selskapet rapporterte også Storebrand om økte inntekter. I andre kvartal fikk Storebrand et konsernresultat på 816 millioner kroner, mot 475 millioner kroner året før. Konsernsjefen Odd Arild Grefstad uttalte at økningen skyldtes høyere renter og økt forvaltningskapital.

Storebrand har også styrket sin solvensmargin, som måler selskapets likviditet i forhold til forpliktelsene. Ved slutten av andre kvartal hadde selskapet en solvensmargin på 196 prosent.

Selskapet har også fått godkjenning til å kjøpe tilbake aksjer for én milliard kroner, noe som vil styrke selskapets aksjekapital.

Samlet sett er både Nvidia og Storebrand eksempler på selskaper som opplever økonomisk suksess på sine respektive markeder. Nvidia drar nytte av den økte etterspørselen etter grafikkort, spesielt innenfor kryptovalutamarkedet, mens Storebrand har økt inntektene takket være høyere renter og solid forvaltningskapital.

Håver inn penger
Bildekilde: www.cw.no