Ny Grand Theft Auto-film kan få «Harry Potter» i hovedrollen

98

En ny dramafilm basert på spillserien Grand Theft Auto (GTA) er under produksjon. Daniel Radcliffe, kjent for sin rolle som Harry Potter, er tilbudt hovedrollen som med-gründer og Rockstar-president Sam Houser.

En ny dramafilm basert på spillserien Grand Theft Auto (GTA) er under produksjon, og det ser ut til at skuespilleren Daniel Radcliffe, kjent for sin rolle som Harry Potter i Harry Potter-filmene, har blitt tilbudt hovedrollen som med-gründer og Rockstar-president Sam Houser.

Grand Theft Auto-studioet saksøker BBC på grunn av film - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Bakgrunn

Grand Theft Auto (GTA) er en spillserie som har vært ekstremt populær i over et tiår, men samtidig også omstridt på grunn av voldsforherligelse og kontroversielle temaer. BBC Two, et britisk kringkastingsselskap, planlegger nå å lage en 90-minutters dramafilm om skaperne av GTA og ta utgangspunkt i noen av de kontroversene som har oppstått gjennom årene.

Filmen, som trolig vil bli kalt Gamechanger, vil bli regissert av Owen Harris. Den forventes å starte innspillingen i april. En av hovedpersonene i filmen vil være en beryktet advokat fra Florida ved navn Jack Thompson, som har kritisert voldsspill som GTA i flere år og mistet sin advokatlisens i 2008.

Find Harry Potter Engelsk - København og omegn på DBA - køb og salg af nyt  og brugt
Bildekilde: www.dba.dk

Rollen til Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe har fått tilbud om å spille rollen som Sam Houser i filmen. Dette er en spennende mulighet for skuespilleren, som tidligere har vært mest kjent for sin rolle som Harry Potter. Det vil være interessant å se hvordan Radcliffe klarer å portrettere en av grunnleggerne av Rockstar Games og bringe liv til historien om GTA-serien.

Se også

Rockstar Games vs. BBC

Ifølge IGN har Rockstar Games, selskapet bak GTA, valgt å ta det britiske kringkastingsselskapet BBC til retten på grunn av den planlagte TV-filmen Game Changer. Rockstar hevder at de ikke har hatt noe med prosjektet å gjøre, og at de har forsøkt å kommunisere med BBC uten å komme til enighet.

I en uttalelse hevder Rockstar at de ønsker å sikre at deres merkevarer ikke misbrukes i BBCs fremstilling av hendelsene rundt Rockstar Games. Derfor har de sett seg nødt til å bringe saken inn for rettssystemet.

De beste smakebitene fra helgens tegneseriemesse Comic-Con – NRK Kultur og  underholdning
Bildekilde: www.nrk.no

Historien om GTA og kontroversene

Grand Theft Auto har vokst seg til å bli en av underholdningsindustriens største suksesser. Samtidig har spillene vært gjenstand for kontrovers på grunn av sitt voldelige og seksuelle innhold. Filmen Game Changer vil fokusere på denne perioden av GTA-serien, hvor den ble både populær og kontroversiell.

Jack Thompson, en tidligere advokat og aktivist, spilte en viktig rolle i å motarbeide GTA-spillene og fikk hjelp av politikere som Hillary Clinton til å skape et bilde av spillene som en trussel mot familiens verdier i USA. Thompsons kamp mot GTA blir en sentral del av filmens historie.

Grand Theft Auto-studioet saksøker BBC på grunn av film - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Spennende prosjekt

En dramafilm om skaperne av GTA og deres kamp mot kontroverser og motstandere virker som et svært interessant prosjekt. Med Daniel Radcliffe i hovedrollen har filmen allerede fått mye oppmerksomhet. Det vil bli spennende å se hvordan regissøren Owen Harris og resten av teamet bringer historien til liv på lerretet.

Kilder: Polygon, IGN, PressFire.no

Folk spør også

Vil det komme en ny Harry Potter film?

Harry Potter-fans verden over har startet nedtellingen til 1. januar 2022. Da fr vi et gjensyn med Daniel Radcliffe (32), Rupert Grint (33) og Emma Watson (31) i Harry Potter-feiringen Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts.

Fullstendig svar på www.dagbladet.no


Når kommer Harry Potter 8?

Manusskriptet

Fullstendig svar på no.wikipedia.org