Canon jobber med et 120-megapiksel speilreflekskamera

88

Canon kunngjorde nylig at de er i ferd med å utvikle et nytt digitalt speilreflekskamera med en imponerende oppløsning på 120 megapiksler. Les mer om den enestående bildekvaliteten, bruksområdene, og utfordringene med dette kameraet hos 32Chip.

Canon jobber med et 120-megapiksel speilreflekskamera

Canon kunngjorde nylig at de er i ferd med å utvikle et nytt digitalt speilreflekskamera med en imponerende oppløsning på 120 megapiksler. Dette er over dobbelt så høy oppløsning som deres tidligere modell, Canon EOS 5Ds. Selv om denne ekstreme oppløsningen kanskje ikke har direkte nytteverdi for vanlige forbrukere, er det likevel spennende å se den teknologiske utviklingen innen kameraer.

TEST: Canon EOS 5D Mark IV – Et kanonkamera for de mest kresne
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Enestående bildekvalitet og detaljgjengivelse

Ifølge Canon er det nye kameraet designet for å kunne gjenskape tredimensjonale teksturer, følelsen og tilstedeværelsen til motivet på en unik måte. Med en slik høy oppløsning kan fotografer ta bilder med utrolig detaljrikdom og skarphet. Dette åpner opp for muligheten til å plukke ut små utsnitt av et bilde og fremdeles kunne skrive det ut i stort format uten å miste kvalitet. Fotografer kan også lage store bildeutskrifter beregnet for veldig liten seeravstand uten å måtte sette sammen flere bilder.

Canon 5D mark II
Bildekilde: www.skrablikk.com

Bruk i ulike profesjonelle områder

Canon nevner flere bruksområder for det kommende kameraet i pressemeldingen. Blant annet kan det være svært nyttig innen kameraovervåkning, da den ultrahøye oppløsningen vil tillate ett kamera å dekke store avstander med høy detaljrikdom. Bildebrikken kan også være egnet for bruk i måleinstrumenter og industrielt utstyr, hvor den ekstreme oppløsningen vil tillate å skille mellom svært små detaljer. Det kan også være aktuelt for kartlegging eller militær overvåkning fra høytflygende droner.

Utvidede muligheter for videoproduksjon

Ut over det imponerende stillbildeaspektet har Canon også annonsert at de utvikler et videokamera med en oppløsning på 8K, omtrent fire ganger så høy oppløsning som Ultra-HD. Selv om det er begrenset antall skjermer som kan vise 8K-oppløsning for øyeblikket, vil dette kameraet gi filmskapere muligheten til å ha en mer fleksibel filmbearbeidingsprosess. De kan foreta digital beskjæring etter opptak og likevel beholde høy bildekvalitet. Dette kan bidra til både tids- og kostnadsbesparelser.

Canon EOS 5D mark IV - Fotolab.no
Bildekilde: www.fotolab.no

Begrensninger og utfordringer

Med en så ekstrem oppløsning kommer også noen utfordringer. Individuelle piksler kan ha redusert evne til å samle lys, noe som kan føre til økt bildestøy under dårlige lysforhold. Dette kan være ugunstig for fotografer som jobber i ulike lysforhold og har behov for god bildekvalitet. Det er også viktig å merke seg at bildebehandlingen av så store filer kan være ressurskrevende og kreve kraftigere datamaskiner eller lagringsenheter.

Alt i alt er det nye Canon-kameraet med over dobbelt så høy oppløsning som 5Ds en imponerende teknologisk utvikling. Selv om det kanskje ikke er et direkte produkt for hvermannsen, vil det definitivt bidra til å løfte bildekvaliteten og åpne opp for nye kreative muligheter innen fotografering og videoproduksjon.

TEST: Canon EOS 5Dsr – Canons råeste kamera
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Videoer

Canon EOS 5DS og EOS 5DS R DSLR-kameraer – skaper en ny standard innen DSLR-fotografering med høy oppløsning

Canon EOS 5DS og EOS 5DS R DSLR-kameraer – friheten til høy oppløsning

The Canon EOS Digital Software Development Kit & Camera Control Application Programme Interface

Get closer, with images larger than life - Introducing the RF 100MM F2.8L MACRO IS USM lens

Canon Ambassadors Talk: EOS-1D X Mark III

Hvilken? Canon Canon 6D eller Canon 77D? Full Frame vs APS-C Sammenligning

How I get clean images from high ISO photos

Canon 1DX III | Surf