På kort tid har Nokia kjøpt et selskap, inngått avtale med Disney og holder døren åpen for en ny mobil

45

Les om Nokias avtale med Disney om å bruke VR-kamera i produksjoner, oppkjøpet av det franske selskapet Withings, deres forberedelser til å lansere en ny mobil og deres strategi for å fokusere på nettverk og industriell digitalisering.

Nokia inngår avtale med Disney om bruk av VR-kamera

I en spennende utvikling har Nokia inngått en avtale med Disney om bruk av selskapets VR-kamera i produksjoner. Dette markerer en bevegelse i retning av forbrukermarkedet for den finske mobilgiganten. Selv om avtalen ikke er direkte rettet mot forbrukerne, vil det fysiske produktet, det avanserte VR-kameraet, være godt synlig i Disney-produksjoner og skape begeistring blant publikum.

Derfor tapte Nokia mobilløpet
Bildekilde: www.elektronikknett.no

Nokia kjøper det franske selskapet Withings

I tillegg til avtalen med Disney har Nokia også kjøpt det franske selskapet Withings. Withings er kjent for å lage smarte produkter til fornuftige priser som har slått godt an blant forbrukerne. Blant deres mest populære produkter er Activité-modellene, analoge klokker med smart innmat. Disse klokkene varer i opptil åtte måneder på et enkelt knappebatteri og overfører aktivitetsdata og søvnstatistikk til mobilen via Bluetooth. Withings' produkter har allerede funnet et positivt marked, og dette oppkjøpet kan bidra til Nokias tilbakekomst i forbrukermarkedet.

Derfor tapte Nokia mobilløpet
Bildekilde: www.elektronikknett.no

Nokia forbereder seg på å lansere en ny mobil

Det er nå bare et drøyt halvår igjen til Nokias konkurranseavtale med Microsoft utløper. Dette åpner muligheten for at Nokia kan begynne å lage smarttelefoner igjen. Det er imidlertid fortsatt usikkert om selskapet ønsker å satse på dette markedet. I dag har Nokia allerede lansert Nokia N1, et Android-nettbrett som har fått god respons. De har imidlertid latt produksjonen av nettbrettet bli utført av Foxconn på lisensbasis, og dette kan være en fremtidig strategi for Nokia. Ved å fokusere på design og utvikling og outsource produksjonen, kan Nokia operere som et designstudio og dra nytte av eksterne samarbeidspartnere.

Se også

Nokia-telefonene er tilbake på markedet

I en overraskende vending har et nyopprettet finsk selskap ved navn HMD kunngjort at de vil bringe Nokia-merkenavnet tilbake på markedet. HMD har inngått en lisensieringsavtale med Nokia Technologies som gir dem rett til å bruke Nokia-navnet på mobiler og nettbrett i 10 år. Samtidig har Microsoft solgt ut virksomheten som står for de rimeligste telefonene til HMD og Foxconn. HMD skal ha full kontroll over salg, markedsføring og distribusjon av Nokia-telefonene, mens Foxconn tar seg av produksjonen. Med erfarne ledere som Arto Nummela ved roret, som tidligere har jobbet både i Nokia og Microsoft, kan vi forvente et helhetlig utvalg av Nokia-mobiler og nettbrett som vil være attraktive for forbrukerne.

Derfor tapte Nokia mobilløpet
Bildekilde: www.elektronikknett.no

Nokia endrer logo og fokuserer på nettverk og industriell digitalisering

For å endre oppfatningen av Nokia som bare et mobiltelefonmerke, har selskapet nå redesignet logoen sin. Nokia ønsker å fokusere på nettverk og industriell digitalisering som en del av sin nye merkevarestrategi. Administrerende direktør Pekka Lundmark uttaler at Nokia har ambisjoner om å øke markedsandeler innen nettverksutstyr til trådløse tjenesteleverandører og ønsker å utnytte mulighetene som har oppstått etter restriksjonene mot Huawei i flere europeiske land. Nokia vil også satse på å øke veksten i sin virksomhet som selger private 5G-nettverk til selskaper.

Derfor tapte Nokia mobilløpet
Bildekilde: www.elektronikknett.no