Påsken er her! På tide å grave seg ned i godstolen

85

Opplev en avslappende påske innendørs med kvalitets- og skjermtid i ditt eget hjem. Nyt favorittseriene, spillene og bøkene i ditt eget tempo. La påsken være en tid for avslapning og refleksjon. Finn indre ro i godstolen denne påsken.

Takket være litt baluba i Jerusalem for et par tusen år siden, står vi foran noen sårt tiltrengte fridager kjent som påske.

Men det er noe alvorlig galt med denne høytiden i år.

Bare se ut vinduet. Jeg har som så mange andre store forventninger til påskeværet, og dette holder ganske enkelt ikke mål.

Greit, jeg kan takle blå himmel og strålende sol i en og annen helg sånn på sommerstid. Men å ha den store himmelappelsinen glødende for fullt hele høytiden vil jeg ha meg frabedt.

Kommunelegepåskehilsen | Kommunelegens Blogg
Bildekilde: kommunelegen.wordpress.com

En påske innendørs

Påsken tilbringer jeg nemlig helst innendørs.

Dessverre er det liten aksept å finne for dette når sola skinner og knoppene brister.

Men hva kan vel være bedre enn å bruke den stille uken til litt kvalitets- og skjermtid i sitt eget hjem? Nå har man jo tross alt tatt opp lån til pipa for å eie en kåk, og da burde det da være helt innafor å kunne være der på fritiden også.

Det er jo ikke alle som får så mye tid til seg selv i alt hverdagsmaset, og her kan påsken komme til unnsetning. Dette er dager som nesten er skapt for å låse seg inne sammen med flatskjermen og et velfylt kjøleskap.

Stille, rolige dager man bare kan benke seg foran skjermen og endelig få sett de seriene eller spilt de spillene du ikke har hatt tid eller ork til å ta fatt på i vinter.

Bibelselskapet | Påskedagen
Bildekilde: bibel.no

Påskeværet og vårlig solskinn

Problemet er dette møkkaværet kjent som vårlig solskinn – naturens egen «fake news». For selv om det ser ut som det nå er mulig å bevege seg utendørs uten vinterhabitt, blir det i så fall en øvelse i selvpining ved den minste bris.

Likevel forventes det at man skal tilbringe så mye tid som mulig utendørs.

Her kan det skytes inn at jeg har fått med meg at lidelse er et viktig religiøst aspekt i påskehøytiden. Men hvis lidelsen først skal gå ut over meg, foretrekker jeg at det skjer på sofaen etter en solid overdose påskegodt eller hjemmelaget altervin.

Alternativt velger jeg selv å dele ut lidelse til mine fiender – da på den digitale og virtuelle slagmarken.

Se også

Påsken kommer sent

Men tilbake til dette med sola. For jeg vet ikke om du har lagt merke til det, men påsken kommer også lovlig sent denne gangen. Av grunner ingen lenger husker, er jo datoen for påskehøytiden knyttet opp mot fullmåner og vårjevndøgn.

At det som faktisk markeres – salige Jesu siste sprell eller jødenes frigjøring fra Egypt, alt ettersom – eventuelt må ha skjedd på en fast dato, ser i hvert fall ikke ut til å legge noen demper på påskens rastløshet.

Realiteten er uansett at påsken kommer sent i år, slik at sola også holder seg litt tilbake. Dette gir oss en ekstra unnskyldning for å grave oss ned i godstolen og nyte påsken innendørs.

I år kan vi virkelig ta oss tid til å slappe av, koble av og nyte vår egen selskap. Det er viktig å sette av tid til å gjøre det som gir oss glede og avkobling.

Så la påsken være en påminnelse om viktigheten av å ta vare på seg selv og sette egentid høyt. Finn frem favorittseriene, spillene eller bøkene og nyt påsken i ditt eget tempo.

La påsken bli en tid for avslapning, refleksjon og kvalitetstid i godstolen. For det er ingen grunn til å stresse utendørs når du kan finne indre ro og hygge i ditt eget hjem.

Så nyt påsken, og husk at det er helt greit å grave seg ned i godstolen!

Leos blogg: april 2012
Bildekilde: leo-lapphund.blogspot.com