Porsche skal lage elektrisk versjon av populære Macan

67

Porsche tar steget inn i elbilverdenen med elektrisk versjon av den populære Macan SUV-en. Med planlagt produksjon i Leipzig og en lansering forventet i 2022, vil Porsche konkurrere mot Jaguar i-Pace og Tesla Model X. Les mer på 32Chip.

Porsche har virkelig fått øynene opp for det elektriske bilmarkedet. Ikke bare ønsker de å pumpe ut flere eksemplarer enn først planlagt av den kommende Taycan, nå vil de også lage en elbil ut av SUV-en Macan.

En konkurranse mot Jaguar og Tesla

Med denne modellen vil Porsche trolig sikte seg inn mot de samme kundene som i dag kanskje vurderer en Tesla Model X eller Jaguar i-Pace. Men i motsetning til disse, er en elektrisk Macan etter alt å dømme flere år unna.

Produksjon og lansering

Den elektriske versjonen av Macan skal produseres på Porsches område i Leipzig, hvor det vil investeres i å gjøre om fabrikken til en som er mer egnet til å bygge elektriske biler. Ifølge kilder er planen å få Macan i salg i løpet av 2022.

800-volts system og PPE-arkitektur

Akkurat som Taycan, vil Macan få et system basert på 800 volt – og er ellers bygd på PPE-arkitekturen (Premium Platform Electric) Porsche har utviklet i samarbeid med Audi.

Porsche's elektriske satsning

Macan kommer til å bli den tredje helelektriske bilen fra Porsche. Som nevnt er Taycan først ut, og etter planen blir den å se på veiene allerede mot slutten av året. Foruten dette er det bekreftet at selskapets elektriske Mission E Cross Turismo vil settes i produksjon kort etter at Taycan har kommet seg på markedet.

Porsche Macan: - Porsche bekrefter: Fullelektriske Macan må utsettes
Bildekilde: www.elbil24.no

Konklusjon

Porsche tar steget inn i elbilverdenen med elektrisk versjon av den populære Macan SUV-en. Med planlagt produksjon i Leipzig og en lansering forventet i 2022, vil Porsche konkurrere mot Jaguar i-Pace og Tesla Model X. Med et 800-volts system og PPE-arkitektur viser Porsche sin satsning på elektrisitet. Dette er en del av Porsches mål om at minst halvparten av bilene de selger innen 2025 vil ha en form for elektrisk drift. Med Taycan som første helelektriske bil og Mission E Cross Turismo som neste, er Macan den tredje helelektriske modellen fra Porsche.

Elektrisk Porsche Macan: Kommer i 2023
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Folk spør også

Når kommer elektrisk Macan?

Macan er Porsches mest solgte modell – og lanseringen er ventet allerede sent i hst. Men levering til de frste kundene blir frst vren 2024. En god bunke av disse vil etter alle solemerker sendes til Norge.

Fullstendig svar på www.tv2.no


Er Porsche elektrisk?

Der var Porsche Taycan blant bilene det var mest spare p fr de nye avgiftene slo inn. Taycan er selskapets forelpig eneste elektriske modell, men snart skal det bli flere. Selskapet har et uttalt ml om at 80 prosent av bilsalget skal vre helelektrisk innen 2030.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hvor lang rekkevidde har Porsche Taycan?

Alle har lik batteripakke p 93,4 kWt (netto 83,7 kWt), men rekkevidden varierer: Porsche Taycan 4 Cross Turismo: Rekkevidde p mellom 389 og 456 km. Porsche Taycan 4S Cross Turismo: Rekkevidde p mellom 388 og 452 km. Porsche Taycan Turbo Cross Turismo: Rekkevidde p mellom 395 og 452 km.


Videoer

2024 Porsche Macan EV: Pris, utgivelsesdato, spesifikasjoner og alt vi vet

Porsche Macan Electric (2025): Første gjennomgang av testkjøring av prototypen

2023 Porsche Macan - interiør og Eksteriør Detaljer (For Maktelskere)

Porsche Macan (2023) - Høyytelses SUV i Mellomstørrelse!

Porsche utvider med flere elbiler - Macan prototype prøvekjørt

2024 Polestar 4 elektrisk SUV - avansert familiekjøretøy

Porsche Taycan Turbo og Turbo S - Teknologien, alle funksjoner, alle funksjoner forklart i detalj

7 utrolige e-sykler som ble bygget av bilselskaper