Prisen er klar for den første el-stasjonsvognen

56

Norwegian Mobility Group avslører detaljer og priser for den kommende elektriske stasjonsvognen MG5. Prisen starter på 309.990 kroner for Comfort-versjonen og kan økes med 15.000 kroner for Luxury-utstyrsnivået. MG5 har LED-lys, adaptiv cruise control og en WLTP-rekkevidde på opptil 400 kilometer.

Kinesiske MG har etter hvert blitt et ganske vanlig syn på norske veier, i form av den meget rimelige kompakt-SUV-en MG ZS.

Dette er prisen på stasjonsvognen
Bildekilde: www.motor.no

MG5 - Den nye el-stasjonsvognen

Nå er MG-importør Norwegian Mobility Group klare med detaljer og priser på den neste MG-elbilen, nemlig stasjonsvognen MG5.

Prisen blir 309.990 kroner for utstyrsnivå Comfort, og så kan du legge til ytterligere 15.000 kroner for utstyrsnivå Luxury. Begge prisene er ekskludert frakt og levering, så du må legge på noen kroner for det og - vanligvis rundt 10.000.

Comfort kommer blant annet med LED-hoved- og -baklykter, setevarme foran, parkeringshjelp og MGs «Pilot»-løsning, blant annet med adaptiv cruise control og filholderassistent.

Luxury-versjonen legger til 360-graders parkeringskamera, elektrisk justering av førersetet, setetrekk i kunstskinn og en felgoppgradering fra 16 til 17 tommer.

Bilen måler nøyaktig 4,6 meter i lengde, som plasserer den et sted mellom biler som Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq og resten av el-SUV-ene i samme klasse - og mindre høyreiste biler som Polestar 2 og Tesla Model 3.

Er nordmenn klare for en billig elektrisk stasjonsvogn?
Bildekilde: www.motor.no

Batteri og rekkevidde

Batteriet er som meldt tidligere på 61,1 kilowattimer, og skal gi en rekkevidde på inntil 400 kilometer etter WLTP. MG5 kan hurtiglade med inntil 87 kilowatt, som skal kunne gi 0–80 prosent på rundt 40 minutter i gode forhold.

Bilen bruker CCS-port for hurtiglading, og ombordladeren er på 11 kW (trefase). Ladeporten sitter for øvrig helt i front, som er kjent for ikke å være helt optimalt for norske vinterforhold.

Se også

Nyheter 11.02.2024, 16:04 47
Hvem kjøpte Twitter?
Nyheter 11.02.2024, 16:02 51
Hvor lenge er Black Friday?

Ytelse og kapasitet

Ellers er det ganske forsiktige motorspesifikasjoner, med 115 kW (156 hestekrefter) og 280 Nm moment, som sammen skal gi 0–100 km/t på 8,3 sekunder. Bagasjerommet er på 479 liter, mens du får 1367 liter til rådighet om du legger ned baksetene.

MG5 kan også trekke tilhenger på inntil 500 kg og kan bære 75 kg på taket. Såkalt V2L - vehicle-to-load - er standard, og betyr at bilens ladeport kan brukes som en vanlig stikkontakt ved hjelp av en adapter, eventuelt også til å lade en annen elbil.

Porten kan levere 2200 watt på denne måten, og strømmen hentes naturligvis fra bilens batteri. Denne funksjonen kjenner vi også fra blant andre Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6. I motsetning til MG ZS kommer også MG5 med tilhørende mobilapp fra start.

Dette er prisen på stasjonsvognen
Bildekilde: www.motor.no

Konkurranse og pris

Prisnivået MG legger seg på betyr at bilen konkurrerer prismessig med det som i hovedsak er noe mindre biler, som Volkswagen ID.3, Cupra Born, Peugeot e-2008 og Opel Mokka-e.

Sammenliknet med de to sistnevnte har MG5 større batteri og rekkevidde. Prisen på MG5 gjør den til et attraktivt alternativ for norske kunder som ønsker en romslig elbil til en konkurransedyktig pris.

Kina-import blir første elektriske stasjonsvogn
Bildekilde: www.motor.no

Oppsummering

Med lanseringen av MG5 bringer Norwegian Mobility Group nok en prisgunstig elektrisk bil til det norske markedet. Denne gangen er det en stasjonsvogn som gir norske kunder et alternativ til SUV-segmentet.

Med god rekkevidde, romslig bagasjeplass og attraktive priser kan MG5 tiltrekke seg mange potensielle kjøpere.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Prisen er klar for den første el-stasjonsvognen.

I takt med at de nye modellene har blitt introdusert så har også Range Rover blitt dyrere og mer luksuriøs.

Den foreløpig siste modellen fra Land Rover er Range Rover Sport, bygget på teknologi fra siste generasjon Discovery, selv om den utvendig ligner på Range Rovere. Land Rover kaller bilen en «sportstourer».

Videoer

VANISHED - Mysteries with a History

Gået i stykker til smuk: EN Strøm af Smuk® MAKEOVERGUY Erfaring

Ford Falcon 1960 to 1970 The Story, All the Models, and Options

Ford Torino 1968 to 1976: The History, All the Models, & Features

The Light Gate welcomes, Earl Grey, (aka: Earl Grey Anderson.) August 14th, 2023 -UFOs

BESKÆVET | Fuld film | Komedie, Drama

YAŞANMIŞ GERÇEK HAYAT HİKAYESİ 📌YAŞAMAK ZORUNDAYIM 📌Pandora Medya naringl Sesli Kitap

Last Day of 2020 @ Bargain Hunters Thrift Store STORAGE WARS Auction