Samsung utvider sortimentet med LG OLED-paneler

64

Samsung utvider sitt sortiment av TV-er ved å kjøpe 10 millioner store OLED-paneler av LG Display. Les om avtalen som styrker konkurransen mot kinesiske produsenter og gir forbrukerne flere valgmuligheter.

Samsung utvider sortimentet med LG OLED-paneler

I en overraskende avtale har Samsung valgt å kjøpe hele 10 millioner store OLED-paneler av konkurrenten LG Display, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Dette er et betydelig skifte for Samsung, som tidligere har satset på QLED og QD OLED-teknologier.

Exclusive: LG Display to supply OLED TV panels to Samsung Elec | Reuters
Bildekilde: www.reuters.com

Ulike OLED-teknologier side om side

Dersom avtalen er reell, vil Samsung kunne tilby TV-er med to ulike OLED-teknologier side om side. De angivelige panelene vil ha en størrelse på 77 og 83 tommer, og vil utvide Samsungs utvalg av produkter betydelig.

LG white OLED-paneler

LG sine OLED-paneler, også kjent som "white OLED", er basert på hvite dioder med fargefiltre over seg. Denne teknologien har gjort LG til verdens største produsent av OLED-TV-paneler. Ved å inkludere LGs white OLED-paneler i sitt øvre segment, gir Samsung forbrukerne flere valgmuligheter.

QD OLED og QLED konkurrenter

Før avtalen med LG, konkurrerte Samsung med LGs paneler ved å bruke QLED og QD OLED-teknologier. Konkurrenten Sony bruker også QD OLED i flere av sine TV-er. Ved å utvide sortimentet med LGs OLED-paneler, kan Samsung styrke sin posisjon som en av de ledende produsentene av OLED TV-er internasjonalt.

Samsung stor-bestiller paneler fra LG" - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

LG Display styrker sin posisjon i OLED-bransjen

LG Display har gjort det svært bra i OLED-bransjen og blir nå valgt som leverandør av OLED-paneler til Samsung. Planen er at LG skal levere over 10 millioner OLED-paneler i løpet av de neste årene. Dette samarbeidet mellom de to sørkoreanske selskapene vil også bidra til å konkurrere bedre mot kinesiske produsenter.

Se også

Fremtiden med Micro LED

En annen teknologi som kan bli viktig i fremtiden er Micro LED. Foreløpig er denne teknologien dyrere enn QLED, QD OLED og white OLED. Men på sikt kan det være at vi vil se mer av Micro LED i markedet. For øyeblikket er det kun solgt én 110-tommers TV med Micro LED-teknologi i Norge.

Samsung fortsetter å kjøpe OLED-paneler fra LG - - Gamereactor
Bildekilde: www.gamereactor.no

Konklusjon

Med avtalen mellom Samsung og LG Display om kjøp av store OLED-paneler, tar Samsung et betydelig steg inn i OLED-markedet og utvider sitt sortiment av TV-er. Dette samarbeidet vil gi forbrukerne flere valgmuligheter og styrke konkurransen mot kinesiske produsenter.

Samsung is going to buy OLED panels from LG after all | What Hi-Fi?
Bildekilde: www.whathifi.com