Riot truer med å avlyse neste League of Legends-sesong

93

Les om Riot Games' trussel om å avlyse neste League of Legends-sesong på grunn av en proteststreik fra spillere. Finn ut hva som førte til denne trusselen og hvilke konsekvenser det kan ha for spillere i Nord-Amerika.

Innholdsfortegnelse

Spillerne streiker i protest mot nylig endring.

Selskapet bak det populære spillet League of Legends truer med å avlyse denne sommerens e-sportssesong i League Championship Series (LCS) i Nord-Amerika, på grunn av en proteststreik fra spillere.

Protesten som førte til trusselen om avlysning

Protesten kommer som følge av endringer Riot Games har gjort på de lavere divisjonene. Endringene innebærer at det ikke lenger er obligatorisk for lagene i LCS å stille med et eget lag i utfordrer-divisjonen North American Challengers League (NACL).

Konsekvenser av en eventuell avlysning

Dersom sesongen blir avlyst, vil ikke spillere i Nord-Amerika kunne kvalifisere seg til verdensmesterskapet i League of Legends.

Utsettelse av sommersesongen

Riot har utsatt årets sommersesong i to uker, i håp om å komme til enighet med spillere og LCS Players Association (LCSPA), som er en forening drevet av og for profesjonelle gamere. Ifølge Riot skal ikke lag, partnere, ansatte og andre som er knyttet til LCS bli påvirket negativt av toukerspausen.

Bakgrunnen for Riot Games' endringer

Ifølge Riot skal LCS-lag ha ønsket selv å kutte ut kravet om å stille med ett lag i NACL, slik at lagene skal få mer "operativ og finansiell fleksibilitet".

Etter endringen kom i mai meldte kun tre LCS-lag på spillere i NACL, hvor resten ønsket å droppe utviklingsarenaen for lovende talenter. LCSPA opplevde denne endringen som problematisk, og sa i en uttalelse at realiteten er at så mange som 70 spillere, trenere og managere vil miste jobben over natten.

LCSPA sine krav til Riot Games

Blant annet ønsker LCSPA at Riot skal innføre en opprykningsordning mellom divisjonene, slik Riot allerede har for spillet Valorant. De har også bedt om låste kontrakter for vinnere og øremerkede midler til lønninger for spillere i NACL.

Riot Games' respons på kravene

Sjefen for League of Legends globalt, Naz Aletaha, forteller at enkelte av kravene ikke er overkommelige. Om de øremerkede midlene til NACL-spilleres lønninger, svarte Aletaha:

"Dette er et krav om flere millioner i finansielle midler for NACL. Det er ikke overkommelig - og for å være brutalt ærlig, det bør ikke være nødvendig. Vi har to andreSummer Split-sesongen av den nordamerikanske League Championship Series (LCS) har startet opp igjen, etter en dramatisk walkout-streik, med de første kampene den 14. juni."

Konsekvenser for ligaen og spillere

Bakgrunnen for krisen er Riot Games' endringer i reglene knyttet til deres utviklingsliga North American Challengers League (NACL). Ligaen, som ble introdusert i fjor, skulle hjelpe nye, lovende spillere ta steget opp til profesjonell e-sport ved å gi økt erfaring og synlighet til akademilagene knyttet til de profesjonelle klubbene, gjennom en egen liga.

Riot ble forespurt - av klubbledelsene - om å endre kravet om å støtte akademilag i NACL, og de gikk med på dette den 12. mai. Dette førte imidlertid til nedleggelse av flere NACL-lag og frykt for jobbtap blant spillere, trenere og managere.

Avslutning

Situasjonen mellom Riot Games og spillerne i LCS er fortsatt spent, og det gjenstår å se om det vil bli enighet før avlysning av sesongen blir en realitet. Begge parter har sine krav og bekymringer, og det er viktig å finne en balanse som ivaretar både ligaens suksess og spillernes karrieremuligheter i e-sport.

Riot acknowledges frustrations with League's season 2023 cinematic and  state of the game - Dot Esports
Bildekilde: dotesports.com

Innholdsfortegnelse

Folk spør også

Hva går League of Legends ut på?

Hva er League of Legends (LoL)? League of Legends er et multiplayer online fight arena-spill (MOBA) der 2 lag konkurrerer mot hverandre. Hvert lag bestr av 5 spillere som hver spiller bestemte roller for delegge motstanderlagets base. For vinne en kamp m du delegge andres quot;Nexusquot;, som er hovedbygningen i basen.

Fullstendig svar på sharkgaming.no


Hva er aldersgrensen på League of Legends?

Passer fra 15 r.

Fullstendig svar på filmrommet.no