Samsung Galaxy X - En mobil med to skjermer som kan legges sammen

34

Samsung Galaxy X ryktes å være en mobil med to skjermer som kan legges sammen. Les om de hemmelighetsfulle planene og testingen av prototypen. Oppdateringer om lansering og hva dette betyr for markedet.

Hva er det mobilgiganten har på gang for noe rart?

Det har gått rykter om at Samsung planlegger en mobiltelefon som kan foldes sammen en stund nå, og nå har det dukket opp atter nye opplysninger om planene. Det melder blant andre PhoneArena.

Samsung Galaxy S23: Endelig lansert | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Prototype med to skjermer

Ifølge koreanske medier skal Samsung snart starte testingen av en prototype-mobil med to skjermer. Den hemmelighetsfulle prototypen bærer kodenavnet Galaxy X, som trolig ikke blir det endelige navnet.

Mobilen skal kunne åpnes opp i en 180 graders vinkel, altså legges flat, og inneholde to AMOLED-skjermer som henger sammen med en form for hengsler. Hensikten med den forestående testingen skal være å hente inn ideer til utforming av den nye telefonen.

Planene skal ifølge kildene være å lansere «Galaxy X» i et begrenset antall i den andre halvdelen av 2017, trolig for å først sondere etterspørselen, og skal i den forbindelse ha trappet opp satsingen forskning og utvikling den siste tiden for å møte målet.

De nye opplysningene ser ut til å stemme med informasjonen vi skrev om i mars, som sa at Samsung skal produsere de første brettbare prototypene i løpet av tredje kvartal i år. Til tross for dette skal opplysningene selvsagt tas med en klype salt, ettersom ingenting ennå er offisielt bekreftet.

Denne skjermen er sylskarp - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

To skjermer eller én bøyelig skjerm?

Opplysningene om at mobilen skal ha to skjermer er interessant med tanke på at ryktene hittil har indikert at det dreier seg om en mobil med én bøyelig skjerm som kan legge sammen og foldes ut igjen. Designet er det altså ennå opptil enhver å gjette seg frem til.

Samsung har tidligere vist frem en prototype som kan legges sammen som en bok og som har skjermen på innsiden. I januar i år kom det imidlertid rykter om at Samsung i stedet vil plassere skjermen på utsiden slik at man ikke trenger å åpne opp enheten når man skal bruke mobilen.

Samsung er heller ikke de eneste som jobber med teknologien. Kinesiske Lenovo har demonstrert prototyper på nettbrett som kan brettes sammen til en mobil og en mobil du kan folde rundt håndleddet, og ikke minst har LG kommet langt med OLED-skjermer som kan «rulles» sammen.

Se også

Kommer snart på markedet

Giganten har store planer på gang, ifølge kilder.

Det har gått rykter om Samsungs brettbare mobiltelefon i lange tider, men nå kan det se ut til at telefonen faktisk nærmer seg en realitet. Avisen The Korea Herald har vært i kontakt med kilder som bringer nye, interessante opplysninger på bordet.

Ifølge kildene skal Samsung mest sannsynlig lansere den brettbare mobilen på markedet i løpet av det tredje kvartalet i år. Selskapet planlegger visstnok å produsere 100 000 enheter i første omgang.

Kildene kunne videre fortelle at det trolig dreier seg om en mobil som forvandles til et 18 centimeter stort nettbrett når du folder den ut, men det er uvisst om dette er diagonalt. Skjermflaten på den nye modellen befinner seg visstnok på utsiden når telefonen er foldet sammen.

Med skjermflaten på utsiden ser det dermed altså ut til at telefonen vil få skjermflate både på forsiden og baksiden når enheten er foldet sammen i telefonmodus. Det er eventuelt uvisst på hvilke måter dette eventuelt skal utnyttes.

Det er altså ikke kjent nøyaktig når telefonen vil komme på markedet, og opplysningene er for ordens skyld ikke bekreftet fra offisielt hold.

Samsung har et annet spesielt produkt på gang.

Om Galaxy s10 og Samsungs proff-image - Kameranytt
Bildekilde: www.kameranytt.no

Folk spør også

Hvordan dele skjerm i to Samsung?

Trinn 1. Sl p SmartThings-appen, og velg TV-enheten du vil speile. Trinn 2. Trykk p Flere alternativer (tre vertikale prikker) gt; trykk p Speil skjerm (Smart View).

Fullstendig svar på www.samsung.com


Hvor er min samsung telefon?

Nr du vil spore en telefon eller en enhet, g til Finn min mobil-nettsiden. Velg Logg p, og skriv deretter inn opplysningene til din Samsung-konto. Det m vre den samme Samsung-kontoen som er knytet til telefonen eller nettbrettet. Eller det m vre en konto som er tildelt som en verge.

Fullstendig svar på www.samsung.com


Videoer

Use your Galaxy Z Fold 4 as a Second Display! (Samsung Second Screen)

Den nye pige - En film om mobning

How to Split Screen on Samsung - Multitasking

Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul?

Bernardo Kastrup Λ John Vervaeke on Meta-Consciousness

Philosophy, Free Will, Human AI Clones | Daniel Dennett

På sporene af en gammel civilisation? 🗿 Hvad hvis vi har taget fejl på vores fortid?

Avi Loeb: Consciousness, UAPs, Jacques Vallée